Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS vastaa terveydenhoidostasi Tampereen yliopistossa opiskelusi ajan.  YTHS:n palveluita voivat käyttää läsnäolevat perustutkintoa suorittavat opiskelijat.

Tampereen yliopiston piirissä toimivat seuraavat toimipisteet:

Ajanvaraus

Voit varata ajan YTHS:lle verkossa tai puhelimitse. Ajanvaraus YTHS:n palveluihin tapahtuu hoidontarpeen arviointiprosessin kautta. Hoidontarve voidaan arvioida puhelimessa tai chat-palvelussa, joka löytyy Selfistä. Hoidontarpeen arvioinnin jälkeen voit tehdä ajanvarauksen joko puhelimitse tai ajanvarausluvan saatuasi Self-palvelun kautta. Ajan voit perua sähköisessä palvelussa tai puhelimitse.

Terveydenhoitomaksu

YTHS:n terveydenhoitomaksu maksetaan joka vuosi ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä eikä sitä voi maksaa erikseen. Terveydenhoitomaksun maksanut opiskelija saa suurimman osan palveluista ilman erillistä kertamaksua. Joistakin palveluista, kuten hammaslääkäristä, erikoislääkäreiden palveluista, osasta lääkärinlausuntoja ja peruuttamattomasta käynnistä, peritään maksuja. Tarkempaa tietoa käyntimaksuista löydät YTHS:n sivuilta.

Sätky

YTHS kutsuu kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat terveystarkastukseen, joka koostuu sähköisestä terveyskyselystä ja tarvittaessa henkilökohtaisesta tapaamisesta. Terveyskysely lähetetään jokaiselle fuksille sähköpostitse, ja siinä on kysymyksiä yleisterveydestä ja suun terveydestä sekä niihin vaikuttavista asioista.

YTHS:n työntekijä käy vastauksesi läpi ja lähettää sinulle vastausviestissään henkilökohtaisen arvion terveydentilastasi. Tarvittaessa sinua pyydetään varaamaan vastaanottoaikaa YTHS:lle tarkempia selvittelyjä varten.

Kyselyyn vastaaminen ei vie paljoa aikaa, mutta on erittäin tärkeää. Muista siis vastata kyselyyn viipymättä!

Self

Self on opiskelijoiden verkkopalvelu, jota voit käyttää YTHS:ssä asiointiin. Sen kautta voit esimerkiksi hallinnoida ajanvarauksia, käyttää chat-ominaisuutta sekä lähettää esitietolomakkeita. Ohjeet Self-palvelun käyttöönottoon löydät täältä.

Kun YTHS on kiinni

YTHS:n palveluaikojen ulkopuolella akuutista sairaanhoidosta vastaa terveyskeskus. Näistä käynneistä peritään normaali terveyskeskusmaksu.

YTHS:n ollessa kiinni sinua auttavat myös:

YTHS uudistuu

Sote-uudistuksen myötä myös YTHS:n palveluihin tulee muutoksia: käyntimaksut poistuvat, mutta lukuvuosittain maksettava terveydenhoitomaksu nousee. Samalla YTHS laajenee tarjoamaan palveluita myös ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Lisätietoa uudistuksesta voit kysyä ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisilta asiantuntijoilta.

TREY valvoo etuasi myös terveyskysymyksissä

Ylioppilaskunta tekee jatkuvaa yhteistyötä YTHS:n kanssa ja edustajiamme istuu mm. YTHS Tampereen johtokunnassa ja terveystyöryhmässä. Kysymys- tai ongelmatilanteissa voit siis aina kääntyä ylioppilaskunnan puoleen. Ylioppilaskunnan sosiaalipoliittinen asiantuntija auttaa, vie palautteen perille tai selvittelee asiat tarvittaessa kanssasi.

Lisätietoa ylioppilaskunnan tavoitteista terveyspalveluissa löydät linjapaperistamme.