Järjestöstartti

Järjestöstartti on kaikkien järjestötoimijoiden yhteinen koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma, illanvietto ja kuljetukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutukset järjestetään Hervannan kampuksella. Tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu 400 henkilöön. Ilmottaudu täällä viimeistään 21.1.2019. Tsekkaa Facebook-tapahtuma täältä.

Aikataulu:

klo 12.15 Järjestöstartin avaus
klo 13.15 Workshop 1
klo 14.45 Tauko ja kahvitus
klo 15.15 Workshop 2
klo 16.45 Workshopit loppuvat
klo 17.00 Bussikuljetus keskustaan alkaa
klo 18.00 Iltaohjelmaa Pakkahuoneella/Klubilla

 

Koulutukset:

Johtaminen pähkinänkuoressa

Hyvä johtajuus takaa organisaation menestyksen ja kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamisen. Tästä workshopista saat käytännön oppeja parempaan johtajuuteen ja kiperien tilanteiden päihittämiseen.

puheenjohtajat, kaikki kiinnostuneet

Rajut yhdistysjutut 

Miten toimii ry eli rekisteröitynyt yhdistys? Miten yhdistys voi hankkia Y-tunnuksen ja mitä hyötyjä siitä on? Tarvitseeko ry:n pelätä verokarhua? Mikäli rekisteröitymiseen ja ry:nä toimimiseen liittyvät kysymykset askarruttavat mieltäsi, tervetuloa kuulemaan ja oppimaan!

kaikille järjestötoiminnan perusteet tunteville, pitkälti samaa sisältöä kuin 2018

Järjestötoiminta 101

Aloittelevalla järjestötoimijalla tulee eteen paljon kysymyksiä, joihin saat täällä vastauksen. Miten toimintaa suunnitellaan ja seurataan? Mitä ovat esityslistat, pöytäkirjat, este ja jääviys ja miten hyvä kokous kokoustetaan? Miten hankintoihin täytyy budjetoida? Täällä opit kaiken tarpeellisen sujuvaan ekakertalaisen hallitusvuoteen.

kaikki aloittelijat, osin päällekkäinen Kokoustekniikka 101 kanssa

Organizational activities 101 

Are you taking your first steps as an organizational activist? If your answer is yes, this is the right workshop to get answers to all your questions. How to plan and keep track of activities? What do agendas, minutes and disqualification mean? How to lead a productive and effective meeting? Come and find out!

beginners, for Finglish speakers as well

Kokoustekniikka 101 

Tämän työpajan jälkeen osaat merkitä pöytäkirjaan esteet, jääviydet ja tauot ja tuottaa timanttisia päätösluetteloita. Käymme kokoustekniikan lisäksi läpi yleisiä hyödyllisiä vinkkejä aloittelevalle järjestötoimijalle.

sihteerit, osin päällekkäinen Järjestötoiminta 101 kanssa

Miten yliopisto toimii? – Kopoilua järjestö- ja hallopedkentillä    

Miten toimia hallopedina tai järjestökopona ja miten koulutuspoliittista vaikuttamista voi tehdä uudella yliopistolla? Koulutuksessa käymme läpi yliopiston rakennetta ja miten opiskelijat voivat tehdä koulutuspoliittista vaikuttamista. Keskustelemme myös yhteistyöstä ylioppilaskunnan koposektorin, järjestökopojen ja hallopedien välillä sekä yhteisistä pelisäännöistä.

kopo- ja opintovastaavat, tiedekuntaneuvostojen hallopedit

Miten voit vaikuttaa eduskunta- ja eurovaaleissa?

Kiinnostaako poliittinen vaikuttaminen? Haluaisitko tehdä enemmän kuin vain täyttää äänestyslipukkeen? Työpajassa keskitytään ideoimaan vaikuttamistyötä vuoden 2019 eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa. Lisäksi perehdytään ylioppilasliikkeen yhteisiin vaalitavoitteisiin.

kopovastaavat, kaikki kiinnostuneet

International campus

Interested in international issues? Do you want to learn how to promote internationality in your association and in the campus? Join us in the workshop!

international officers, everyone

Sopotoiminta hyvinvoinnin tukena

Miten järjestössä voidaan kehittää jäsenistön hyvinvointia? Voiko edunvalvonnan keinoin tukea opiskelijoita
erilaisissa elämän ongelmatilanteissa? Kuinka madalletaan opiskelijoiden kynnystä ottaa yhteyttä tai osallistua järjestön toimintaan? Koulutuksessa katsotaan läpileikkaus sopotoiminnasta ja pureudutaan syvemmin juuri järjestöissä tehtävään hyvinvoinnin edistämiseen ja edunvalvontaan.

erityisesti sopo- ja hyvinvointivastaaville, kaikki aiheesta
kiinnostuneet voivat osallistua

Pelisäännöt kuntoon!

Yhdenvertaisuudella rakennetaan yhteisöllisyyttä. Työpajassa pureudutaan yhdenvertaisuuden edistämiseen järjestöissä ja kehitetään työkaluja järjestön käytännön toiminnan tueksi. Keskustelemme yhdenvertaisuuden, kiusaamisen, häirinnän ja yhteisöllisyyden kysymyksistä ja siitä miten nämä näkyvät järjestötoiminnassa. Lähdemme käsittelemään asiaa käytännön kautta, esimekiksi järjestön sisäisissä toimintamalleissa ja tapahtumissa.

yhdenvertaisuus-, tapahtuma-, sopo- ja hyvinvointivastaavat, kaikki kiinnostuneet

Taidokasta taloudenhoitoa

Mitä ovatkaan mystiset talousarvio ja tilinpäätös? Miten ihmeessä
minun pitäisi pitää kirjaan yhdistyksen taloudesta? Tai mitä laki sanoo
yhdistyksen taloudenpidosta? Näihin kaikkiin kysymyksiin vastauksen saat tästä
workshopista. Lisäksi saat kuulla vinkkejä, kuinka asioita kannattaa hoitaa
käytännössä sekä pääset keskustelemaan muiden rahastonhoitajien kanssa. Joten
tervetuloa kuulemaan, kuinka yhdistyksen talousasiat otetaan haltuun!

talousvastaavat ja rahastonhoitajat

Puljun tapahtumatoiminnan pyörittäminen

Miten toimin järjestön tapahtumavastaavana? Tule oppimaan tapahtumien järjestämisen osa-alueet matalan kynnyksen elokuvaillasta vuosijuhlasitseihin.

aloittelevat tapahtumavastaavat

Pelikaani lens turbiiniin

Järjestötoiminta voi olla ajoittain myrskyisää. Hankalissa tilanteissa on kuitenkin tärkeää pitää pää kylmänä ja löytää parhaat mahdolliset ratkaisut. Tässä workshopissa pääset käytännön esimerkkien kautta pohtimaan ratkaisua asioihin joita voi vuoden aikana tulla eteen. Ennen kaikkea, pääset opettelemaan tilannejohtamista tilanteissa, joita ei toivo tulevan. Koska aina asiat eivät kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä, ovat täällä niin taloudelliset, lakitekniset, kuin esimerkiksi somekohuihin liittyvät ongelmat tapetilla.

kaikki, erityisesti tapahtumavastaavat ja puheenjohtajat

TREYtorointia jo vuodesta 2019

Miten uuteen yliopistoon tulevat fuksit otetaan mukaan yhteisöön? Minkälaista yhteistyötä järjestöt voisivat tehdä fuksikasvatuksen ja tuutoroinnin saralla? Miten tuutoroinnin vastuut tulisi tulevaisuudessa organisoida ylioppilaskunnan ja järjestöjen kesken?

fuksi- ja tuutorointivastaavat

Viestintä ja brändi

Miten kiinnität jäsenistön ja yhteistyökumppaneiden huomion? Miten ystävystyä algoritmien kanssa? Tässä työpajassa käydään läpi viestintää perusteista syvään päätyyn asti ja pohditaan mistä brändi muodostuu, ja onko puljullasi sellaista.

viestinnästä kiinnostuneet aloittelijasta kokeneempaan

Taitavaksi taittajaksi

Oletko järjestösi visuaalisesta ilmeestä vastaava, lehden taittaja tai muuten vaan kiinnostunut kuvien käsittelystä ja taittamisesta? Tässä koulutuksessa käydään Adobe Indesignin ja Photosopin alkeita, sekä taittamisen perusperiaatteita. Opettelu aloitetaan aivan alkeista, eli aiempaa kokemusta ei missään nimessä tarvitse, eikä sinun tarvitse tietää aiheesta mitään, motivaatio oppimiseen riittää. Koulutuksessa käydään läpi taittopohjan luominen, keskeisimpien elementtien lisääminen ja muokkaaminen, tärkeimmät asetukset ja muutamia yksinkertaisimpia kuvankäsittelyasioita, sekä tietenkin vastataan teidän kysymyksiinne parhaan mukaan.

viestijät, graafikot, someviestijät, päätoimittajat, aiempaa kokemusta ei vaadita

Näin myyt hiekkaa Saharaan

Rahalla saa ja hevosella pääsee, niinhän se menee? Miten sinun järjestösi voisi parantaa varainhankintaa ja yritysyhteistyötä? Tule innostumaan myynnistä, jakamaan hyviä käytäntöjä, ideoimaan uutta ja tutustumaan muihin yritysyhteistyöstä ja varainhankinnasta kiinnostuneisiin.

varainhankinnasta vastaavat, yrityssuhdevastaavat, kaikki kiinnostuneet

 

Yhteistyössä