Mieletön pako

Hei opiskelija!

 

Kuvittele, että olet huoneessa, joka ei ole sinun. Tunnet ja aistit asioita, jotka tekevät toimimisestasi raskaampaa ja lähtemisestäsi vaikeampaa. Kuvittele, että sinulla on 20 minuuttia aikaa selvittää tarvittavat asiat ja päästä lähtemään. Oletko valmis? Kello käy!

 

Olemme ryhmä psykologian opiskelijoita ja Psykologien Sosiaalinen Vastuu (PSV) -järjestön Tampereen paikallisosaston aktiiveja. Mielenterveys, erityisesti opiskelijoiden mielenterveys, on meille tärkeää. Mielenterveysongelmat koskettavat useimpia opiskelijoita jossain opintojen vaiheessa ja siitä huolimatta niihin liittyy edelleen aivan liikaa ja liian voimakasta stigmaa. Olemme suunnitelleet tapahtuman, jonka tarkoituksena on vähentää negatiivista leimaamista ja levittää tietoa siitä, millaista arki mielenterveysongelmien kanssa voi olla. Lisäksi keräämme tapahtuman yhteydessä vapaaehtoisia lahjoituksia Libanonin pakolaisleireillä tehtävän mielenterveystyön tukemiseksi (PSVn kautta).

 

Kokoa 2-4 hengen tiimi ja tule osallistumaan mielenterveysteemaiseen pop up -pakopeliin! Pakopelin yhteydessä järjestetään näyttely, jossa on esillä eri muodoissa kokemuksia mielenterveysongelmista kärsivien opiskelijoiden elämästä. Näyttely on vapaa myös muille kuin pakopeliin osallistuville. Koko tapahtuma on pystyssä 3. ja 4.4. kello 10-16 Keskustan kampuksen Päätalolla huoneessa D12 ja sen edustalla olevalla käytävällä (alakuppilan takana oleva käytävä).

 

Pakopeliin osallistuminen vaatii ilmoittautumisen, joka aukeaa 18.3. kello 12. Linkki ilmoittautumiseen ilmestyy Facebook-tapahtumaan.

Kirjoitathan ilmoittautumisen yhteydessä viestiin pelaavan tiimin koon (2, 3 tai 4 henkilöä).

Ilmoittautuminen onnistuu myös Keskustan kampuksen Päätalon pääaulassa 18.3. kello 12-16.

 

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tapahtumaan osallistumisen jälkeen on mahdollista tehdä lahjoitus Libanonin pakolaisleireillä tehtävän mielenterveystyön tukemiseksi. Lahjoituksen voi tehdä Mobile Pay -sovelluksella tai käteisellä ja se menee perille PSVn kautta. Lisätietoa hankkeesta: www.vastuu.fi.

 

Huomautus: Pakopeliin osallistuminen on omalla vastuulla. On mahdollista, että peli herättää ahdistusta tai vahvoja emotionaalisia reaktioita. Jokaisen pelin jälkeen pelanneella tiimillä on mahdollisuus purkaa ajatuksiaan pelin vetäjien kanssa.

Mielenterveysongelmiin ei yleensä ole nopeaa, helppoa tai ”vain hoksausta vaativaa ratkaisua”, eikä pakopelin ratkaisu tule perustumaan mihinkään tämänsuuntaiseen. Pakeneminen pelissä tapahtuu yhdestä arkisesta hetkestä, ei mielenterveysongelmista.

 

Tapahtuma löytyy Facebookista nimellä Mieletön pako ja Instagramista @mieletonpako. Jos sinulle heräsi kysymyksiä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Nähdään huhtikuussa!

 

Tapahtumassa yhteistyössä Cortex ry, Psykologien Sosiaalinen Vastuu (PSV), Psykologiliitto sekä YTHS.

 

Mieletön pako -tiimi

mieletonpako@gmail.com