Ylioppilaslakki

Ylioppilaslakki on valkoinen, mustareunainen lakki, jota käyttävät ylioppilastutkinnon suorittaneet ylioppilasjuhlassa ja myöhemmin erityisesti vappuna. Ylioppilaslakin käyttö on sallittua ja suotavaa koko Wapun ajan kaikissa Wapun tapahtumissa. Ylioppilaslakit painetaan juhlallisin menoin päähän viimeistään Wappuvalassa 30.4.

Haalarit

Haalarit yhdistävät kaikkia opiskelijoita, joten haalarien käyttö on suotavaa koko Wapun ajan!  Kätevää, sillä Wapun ajan ei tarvitse aamuisin miettiä mitä päälleen laittaisi.

Teekkarilakki

Tamperelaiset teekkarit painavat teekkarilakin päähänsä Wappuyönä  Tampereen teekkarit ry:n kultakutrin lakituksen yhteydessä. Tätä ennen lakkia ei ole suotavaa käyttää ilman erillistä lupaa Tampereen Teekkarit ry:ltä. Lakitus tapahtuu Wappuaaton ja Wapunpäivän välisenä yönä noin klo 23:50 alkaen ja silloin fuksikin saa ensimmäisen kerran painaa teekkarilakin kutreilleen. Tilaisuus on riehakas ja jos fuksi haluaa lakkinsa pysyvän laikuttomana, kannattaa varoa
kuohuviiniroiskeita. Teekkarihymniä laulettaessa ensimmäisen säkeistön aikana lakkia pidellään oikealla olkapäällä, toisen säkeistön ajaksi nostetaan korkealle ilmaan ja kolmannen säkeistön alussa se painetaan päähän.

Teekkarihymni

YÖ KUIN SIELU
TEEKKARIN ON PIMIÄ.
TAKAJOUKKO NUKKUU VAIN,
NUKKUU VAIN.
TARHAPÖLLÖN ÄÄNI KIMIÄ,
KUULUU PAPPILASTA PÄIN,
KUULUU PÄIN.
JA TAAS, JA SIIS, JA 1, 2, 3, 4, 5.