Kuka olen?

Olen 25-vuotias kansainvälisen politiikan ja taloustieteen maisteriopiskelija. Tällä hetkellä toimin TREYn hallituksessa vastuullani kansallinen koulutuspolitiikka, yliopistohallinto ja kansainvälinen edunvalvonta. Innostun hyvästä keskustelusta ja vahvasta kahvista.

Opintojen ohella olen toiminut todella aktiivisesti opiskelijajärjestöissä ja kansainvälisyyttä edistävissä järjestöissä: muun muassa ainejärjestössäni Iltakoulu ry:ssä, Eurooppanuorten varapuheenjohtajana ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssilla.  Olen kunnianhimoinen vaikuttaja ja itseohjautuva tekijätyyppi, joka nauttii uuden oppimisesta. Tärkeimpiä arvoja ovat vapaus, sivistys ja kansainvälisyys.

TREYn SYL-ehdokas Tuomas Karvonen
TREYn SYL-ehdokas Tuomas Karvonen

Miksi olen ehdolla? Mitä haluan edistää SYL:n hallituksessa?

Olen oman sukuni ensimmäisiä korkeakoulutettuja, ja koulutuksen saavutettavuuden edistämisestä on muodostunut minulle henkilökohtaisesti sydämenasia. Tarvitsemme lisää korkeakoulutettuja, ja juuri opiskelijaliikettä tarvitaan kipeästi edistämään maailmaa, jossa jokaisella ihmisellä on edellytykset elää hyvää ja täyttymyksellistä elämää lähtökohdista riippumatta.

Haluan olla mukana edistämässä muun muassa oikeudenmukaisia opiskelijavalintoja. Valintajärjestelmä ei saa asettaa korkeakouluun hakeutuvia eriarvoiseen asemaan riippuen hakijan aikaisemmasta koulutuspolusta tai sosioekonomisesta taustasta. Avoimesta yliopistosta ei saa muodostua maksullista opiskelijavalinnan kiertävää järjestelmää.

Koulutuksen saavutettavuuden ohella opiskelijaliikkeen pitää olla vahva koulutuksen laadun puolestapuhuja. Jokaisella on oikeus laadukkaaseen koulutukseen! Rahoituksen tulee kannustaa yliopistoja koulutuksen laadun kehittämiseen, ja aloituspaikkojen lisääminen osaamistason nostamiseksi vaatii aina riittävän resurssoinnin. Vahva ei putkitutkinnoille!

Seuraavat eduskuntavaalit tulevat 2023. Yksi ensi vuoden tärkeimmistä asioista on tehdä opiskelijaliikkeelle timanttinen eduskuntavaaliohjelma, valmistella pirun hyvä vaalikampanja ja vaikuttaa aktiivisesti puolueiden omiin eduskuntavaaliohjelmiin. Tässä työssä haluan olla mukana!

Koulutukseni

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Opiskelen kansainvälisen politiikan ja taloustieteen maisteriohjelmissa Tampereen yliopistossa. Kirjoitan gradua EU:n ympäristöpolitiikasta.

Kokemukseni

  • Tampereen ylioppilaskunta: hallituksen jäsen 2021 (koulutuspolitiikka, yliopistohallinto ja kansainvälinen edunvalvonta).
  • Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry: projektikoordinaattori 2020.
  • Eurooppanuoret: varapuheenjohtaja 2020, liittohallituksen jäsen 2019, Tampereen Eurooppanuorten varapuheenjohtaja 2018, Tampereen Eurooppanuorten hallituksen jäsen 2017.
  • Suomen YK-liitto: hallituksen varajäsen 2020 & 2021.
  • Kokoomusopiskelijat: Pohjoismaiden Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja 2021-2022, liittohallituksen jäsen 2021, Tampereen Kokoomusopiskelijoiden hallituksen jäsen 2019 & 2020.
  • TOAS: valtuuskunnan jäsen 2019-2020 ja 2020-2021.
  • Iltakoulu ry: ainejärjestölehti Antin päätoimittaja 2017, tutor 2017.

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Tulen todella mielelläni esimerkiksi esittäytymään delegaatioille.

tuomas.karvonen@trey.fi

044 756 8539

Telegram: @treytuomas

Twitter @karvotuo

Facebook-sivuni