Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos tämä sivu ei vastaa kysymyksiisi, ota yhteyttä help@trey.fi!

Tampereen ylioppilaskunta TREY on kaikkien 18 000 Tampereen yliopistossa opiskelevien yhteinen edunvalvoja ja palveluntarjoaja. Kaikki me 18 000 opiskelijaa olemme ylioppilaskunta. Yliopistolain mukaan ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään.

TREYn kaikkea toimintaa ohjaa ylioppilaskunnan ydinviesti Me opiskelijat.

Me opiskelijat

ajamme opiskelijoiden etua.

teemme monipuolista järjestötoimintaa.

tuotamme ja käytämme jäsenpalveluita.

olemme yhteisö.

Ylioppilaskunta ei rajaudu vain ylioppilaskunnan henkilökuntaan tai hallitukseen: me kaikki 18 000 tamperelaista yliopisto-opiskelijaa muodostamme ylioppilaskunnan – TREYn. Opiskelijoiden asema, hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan keskiössä. TREYssä jokaisen on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisissa toimielimissä, joista voit lukea lisää täältä.

TREYn toimisto sijaitsee vuonna 2019 väistötiloissa Hervannassa yliopiston Rakennustalon L-siiven 3. kerroksessa osoitteessa Korkeakoulunkatu 5, 33720 Tampere. Lisäksi ylioppilaskunnalla on palvelupisteet vanhojen ylioppilaskuntien toimistojen paikoilla tiilirakennuksessa Yliopistonkadun ja Kalevantien risteyksessä sekä Hervannassa Päärakennuksen 2. kerroksessa.

Opiskelijat, jotka ovat jo maksaneet YTHS-maksun toisen korkeakoulun ylioppilaskunnan maksun yhteydessä, voivat hakea terveydenhuoltomaksun palautusta syyskuun viimeiseen arkipäivään mennessä. Pelkän kevätlukukauden maksun palautusta on haet­ta­va tammikuun viimeiseen arkipäivään mennessä. Hakulomakkeen saa aktuaarinkansliasta. Samalla on esitettävä todiste jo maksetusta YTHS-maksusta molemmille ylioppilaskunnille. Palautus haetaan siitä ylioppilaskunnasta, jolle olet maksanut maksun viimeksi, joten huomioi jo maksua maksaessasi, että maksut kannattaa suorittaa eri päivinä, jotta maksujärjestys on todennettavissa.

Syy siihen, miksi alunperin Tamy tai TTYY ei ole lähtenyt käyttämään Frankin palveluita, on opiskelijakortti. Tampereella opiskelijakorttiin on liitetty monia kampuspalveluita, kuten kulunvalvonta, kirjastokortti, liikuntapalvelut, tulostuspalvelut ja aterioiden lataaminen. Näistä kaikista olisi joutunut luopumaan, sillä maksuominaisuudella varustettuun korttiin ei voinut liittää muita palveluita. Mikäli tamperelaiset ylioppilaskunnat olisivat siirtyneet Frankiin, kortin hinta olisi myös noussut. Sittemmin on yritetty rakentaa yhteistyötä Opiskelijan Tampereen ja Frankin välille, mutta ainakaan toistaiseksi ei olla päästy sellaiseen ratkaisuun, jossa Opiskelijan Tampereen toiminta ja tuottamat edut ylioppilaskunnan jäsenille olisivat turvatut. Opiskelijan Tampereen PIVO-mobiiliopiskelijakorttiin voit tutustua täältä.