Tiedekuntaneuvostojen halloped-haku jatkuu 26.9. asti!

Tiedekuntaneuvostojen halloped-hakuja on päätetty jatkaa viiden tiedekuntaneuvoston osalta. Jatkamme hakua EDU, MET, BEN, ENS ja SOC tiedekuntaneuvostojen osalta 26.9.2024 asti! Hakemisesta lisätietoa ja hakulomakkeen linkin löydät TREYn halloped-sivulta.

Tiedekuntaneuvoston hallopedina pääset osallistumaan oman tiedekunnan toiminnan kehittämiseen ja edistämään oman tutkinto-ohjelman ja tiedekunnan opiskelijoiden asioita. Tiedekuntaneuvoston toiminnasta pääset lukemaan lisää TREYn sivuilla julkaistusta blogista, jossa tiedekuntaneuvostojen hallopedit kertovat lisää toiminnasta ja mitä he ovat saaneet halloped-toiminnasta.

Muita viime aikoina TREYn sivuilla julkaistuja halloped-blogeja:
Hallopedinä olet yliopistoyhteisömme ytimessä!
Opiskelijoiden äänitorvena yliopiston hallinnossa


Mikä ihmeen halloped?

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat ovat opiskelijoiden äänitorvia Tampereen yliopiston hallinnossa. Hallopedit valvovat eri toimielimissä, ettei opiskelijoiden etua tallota heitä koskevia asioita valmistellessa tai niistä päätettäessä. Opiskelija on opiskelun arjen paras asiantuntija, minkä vuoksi on tärkeää, että saamme jokaiseen toimielimeen mahdollisimman laajan edustuksen eri tiedekunnista, tutkinto-ohjelmista ja vuosikursseilta.

Halloped-tehtäviä löytyy niin pidempään edunvalvontatyötä tehneille kuin vasta halloped-uraa aloitteleville. Esimerkiksi tiedekuntaneuvostojen toiminnan sijoittuminen lähelle omia opintoja on erinomainen paikka oppia uutta ja ponnistaa pidemmälle vaikuttamisuralla. Tämän vastakohtana sitten jo pidempään vaikuttamistyötätehneille esimerkiksi konsistori ja sille valmistelevat neuvostot ovat piikkipaikkoja vaikuttaa koko yliopiston toimintaan.

Mitä hallopedit tekee?

Halloped-tehtävissä aktiivisuus ja valppaana olo on tärkeää, mutta kaikkea vapaa aikaa ei siihen tarvitse uhrata. Toimielimestä riippuen kokouksia on noin kerran kuukaudessa ja näihin valmistautuminen vie juuri sen verran aikaa kuin itse pystyt panostamaan. Yliopiston toiminnasta kuulolla olo ja opiskelukavereiden kuunteleminen asioista antavat lisävalmiuksia halloped-tehtäviä varten.

Mitä halloped-toiminnasta saa?

Hallopedin tehtäviä ei tarvitse tehdä pelkästään selkään taputusten toivossa. Korvaamattoman kokemuksen lisäksi hallopedit saavat muun muassa kokouksiin osallistumisesta kokouspalkkiota sekä vähintään vuoden toiminnasta opintopisteitä yliopiston toimielimessä toimimisesta.