Aika kuntavaalien jälkeen

Kuntavaalit ovat opiskelijoiden elämän kannalta merkittävimmät vaalit. Kuulostaa salahelinältä ainakin omiin korviin mutta sisältää totuuden ytimen. Kesäkuussa valitulla uudella kaupunginvaltuustolla on valta ja vastuu määrätä siitä miltä opiskelijaelämä Tampereen alueella tulee näyttäytymään tulevina vuosina. Ja tällä hetkellä tilanne näyttää ihan kohtuullisen hyvältä. Monia opiskelijoitamme pääsi läpi valtuustoon, ja pormestariohjelmassakin opiskelijat mainitaan useammin kuin kerran.

Kuntavaalikevään aikana tapasimme yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan kanssa lähes kaikkia Tampereen pormestariehdokkaita ja eduskuntapuolueita. Oli ilo huomata että kaikki suhtautuivat meihin opiskelijoihin positiivisesti ja ansaitsemallamme arvostuksella Tampereen nykyisinä ja tulevina tekijöinä. Se miten meitä kohdellaan opintojemme aikana vaikuttaa vahvasti siihen kuinka moni meistä pysyy Tampereella myös tulevaisuudessa.

Mikäli Tampere haluaa pysyä Suomen parhaana opiskelijakaupunkina sen tulee panostaa aktiivisesti opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukemiseen. Tätä vastuuta ei voida sälyttää pelkästään korkeakoulujen harteille, vaan kaupungin on otettava vahva rooli opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamisessa. Opiskelijoiden elämänlaadun ja kaupungin pitovoiman kannalta tärkeitä panostuskohteita ovat myös viihtyisä, elävä ja turvallinen kaupunkiympäristö ja -kulttuuri sekä monipuoliset vapaa-ajan vieton mahdollisuudet.

TREYn työ kaupunkivaikuttamisen parissa sai hyvän lähtölaukauksen uudelle valtuustokaudelle, ja jatkamme työtämme olemalla aktiivisesti yhteydessä valtuustoryhmiin, pormestariin sekä virkaa tekeviin henkilöihin. TREYn ja Tamkon yhteisessä kuntavaaliohjelmassa on vielä monia erinomaisia tavoitteita jotka parantaisivat opiskelijoiden elämää Tampereella, ja aiomme varmistaa mahdollisimman monen toteutumisen tulevan neljän vuoden aikana.

Ps. Aluevaalit tulee.