Hae Suomen ylioppilaskuntien liiton ilmastoverkostoon!

Kiinnostaako ilmastovaikuttaminen? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta? Haluaisitko kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista ja osaamista?

Etsimme idearikkaita ja motivoituneita jäseniä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ilmastoverkostoon. SYL edustaa 15 jäsenjärjestöä ja yli 135 000 yliopisto-opiskelijaa. Ilmastoverkosto toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana ilmastovaikuttamisessa ja työskentelee yhdessä SYL:n hallituksen jäsenen kanssa.

Ilmastoverkosto on vuoden mittainen kokeilu kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista. Ilmastoverkosto on ylioppilaskuntien toimijoista ja opiskelijoista koostuva ryhmä, joka kirjoittaa SYLin nettisivuille blogitekstejä, edustaa tarvittaessa SYLiä erilaisissa tempauksissa ja tapahtumissa, osallistuu erilaisiin lausuntokierroksiin neuvoa-antavana elimenä sekä ideoi ja kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista.

Emme odota sinun olevan ammattilainen – motivaatio ja halu oppia uutta kestävästä kehityksestä ja ilmastovaikuttamisesta riittää. Edellytämme ilmastoverkoston jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä. Ilmastoverkoston jäsenten odotetaan osallistuvan aktiivisesti kokouksiin kautensa aikana. Toimikausi alkaa elokuussa 2022 ja loppuu kesäkuussa 2023. Ilmastoverkostoon valitaan enintään 15 jäsentä. Ilmastoverkosto kokoustaa noin kerran kuussa ja työskentelee pääsääntöisesti etänä.

SYL korostaa toiminnassaan moniarvoisuutta ja ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia. Toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita.Valinnassa otetaan huomioon hakijan motivaatio, kokemus ja se, että ilmastoverkostossa on edustajia eri ylioppilaskunnista.

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen ilona.lehtonen(at)trey.fi viimestään 14.6.  Hakemuksiin toivotaan liitettäväksi motivaatiokirje, jossa kerrot kiinnostuksestaan toimia ilmastoverkoston jäsenenä. Kerro myös mitä haluaisit ilmastoverkoston aikana oppia. Mahdolliset pidempikestoiset esteet kokouksiin osallistumiselle (esim. suunnitellut opinnot ulkomaille) pyydetään ilmoittamaan. TREY esittää hakemusten perusteella jäsenet SYL:n ilmastoverkostoon.