Hallitus ei päättänyt nostaa ateriatukea

Hallituksen kehysriihi on päättynyt, eikä kehysriihessä päätetty korottaa Kelan ateriatukea. TREY on kampanjoinut ateriatuen korottamisen puolesta, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö on valmistellut asetusta, joka korottaisi opiskelija-aterian hintaa syksystä 2020 alkaen.

Aterian enimmäishintaa on nostettu viimeksi vuonna 2012, mutta aterioiden tarjoamisesta aiheutuvat kustannukset ovat nousseet sen jälkeen yli 11 prosenttia. Tilanne on vaarantanut opiskelija-aterioiden laadun. Ateriatukea nostamalla hallitus voisi varmistaa, että kustannusten kattaminen ei menisi täysin opiskelijoiden piikkiin, vaan Kela tukisi ruokailua samassa suhteessa kuin aiemminkin.

On ymmärrettävää, että kehysriihessä keskityttiin tällä kertaa koronakriisin ratkaisemiseen. Kriisi kuitenkin vaikuttaa myös meidän opiskelijoiden toimeentuloon. Tällä hetkellä opiskelija-aterioiden hinnan nostaminen tarkoittaa käytännössä jälleen uutta leikkausta sosiaaliturvaamme. Siksi odotamme, että ateriatukeen palataan syksyn budjettiriihessä!

Suuri joukko opiskelijoita ja opiskelijajärjestöjä osallistui TREYn kampanjaan, jossa kehotimme jakamaan sosiaalisessa mediassa ajatuksia opiskelija-aterian merkityksestä. Hashtageilla #ateriatuki ja #opiskelijaruokailu jaetut monet henkilökohtaiset kertomukset tekivät selväksi, että edullisia ja laadukkaita opiskelija-aterioita todella arvostetaan ja tarvitaan. TREY kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita!