Saadaksesi opiskelija-alennuksia, sinulla täytyy olla voimassaolevalla lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti. Opiskelijakortti tilataan ylioppilaskunnan kautta ja kortti maksaa 10 euroa. Opiskelijakorttiin on integroitu kulunvalvontakortti. Kortti toimii myös ladattavana maksuvälineenä Juvenes-opiskelijaravintoloissa, kirjastokorttina, tulostuskorttina sekä kulkukorttina sähköisiin tentteihin. Liikuntamaksun maksaneella kortti toimii myös liikuntatilojen avaimena. Opiskelijakortistasi on paljon hyötyä niin matkustaessa kuin ostoksillakin. Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on sopinut useiden yhteisöjen kanssa opiskelija-alennuksista, joita voi hyödyntää opiskelijakorttia näyttämällä. Lisäksi Opiskelijan Tampere on sopinut paljon paikallisia opiskelijaetuja tamperelaisille opiskelijoille.

Keskustakampuksen korttien kulkuoikeudet aktivoidaan korttia noutaessa, jolloin kortti toimii avaimena esimerkiksi yliopiston mikroluokkiin ja kirjastoon. Hervannan kampuksen opiskelijakortit tulee käydä kortin noutamisen jälkeen aktivoimassa kampuksen infopisteessä.

HUOM. KESKUSTAN JA KAUPIN OPISKELIJAT! Oletko maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta et saa tilattua opiskelijakorttia eikä jäsenyytesi näy palvelussa? Uusi lukukausi alkoi 1. elokuuta, ja sen myötä yliopisto on aloittanut läsnäolevien opiskelijoiden tietojen siirtämisen HAKA-järjestelmään, josta korttijärjestelmä hakee jäsenyystiedot. Kun tiedot ovat päivittyneet järjestelmään, on kortin tilaaminen mahdollista. Suosittelemme yrittämään kortin tilaamista uudestaan myöhemmin!

 

Lue ohjeet tarkasti loppuun asti ennen tilaamista!

 • olet jo ilmoittautunut läsnäolevaksi (ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettu ja päivittynyt yliopiston rekisteriin).
 • sinulla on aktivoituna TUNI-peruspalvelutunnus, jolla tilaukseen kirjaudutaan.
 • sinulla on valmiudet maksaa tilaus verkkopankissa tai luottokortilla.
 • laitteeltasi löytyy ohjeen mukainen (passikuvamainen) kuva itsestäsi. Kuvan tulee olla suoraan edestä ja hyvässä valaistuksessa otettu kasvokuva, joka on mieluiten otettu vaaleaa taustaa vasten. Jos sinulla ei ole valmista kuvaa, voit ottaa kuvan esimerkiksi puhelimen kameralla.

Huomioithan seuraavat seikat:

 • uusien opiskelijoiden opiskelijakorttitilauksia voi tehdä 2.8. jälkeen, sillä HAKA-tiedot päivittyvät opiskelijarekisteriin vasta elokuun alussa. Varmimmin opiskelijakorttitilaus menee läpi, kun teet sen maanantaina 5.8. alkaen.
 • mikäli olet tilannut kortin ohjeenvastaisella kuvalla, korttia ei luovuteta, eikä maksua palauteta. Tällöin sinun tulee tilata uusi, asianmukainen kortti.
 • opiskelijakorttisi toimii sen kampuksen kulkukorttina, jonka opiskeluoikeuteen olet ilmoittautunut. Jos sinulla on opiskeluoikeus molemmissa, voit valita kortin sille kampukselle jossa pääosin opiskelet.
 • mikäli tarvitset kulkukortin molemmille kampuksille, voit pyytää yliopistolta erillisen kulkukortin toiselle kampukselle.
 • mikäli opiskelet Porin yliopistoyksikössä, voit tilata kortin noudettavaksi Porista, Pointer ry:n toimistosta.
 • mikäli korttia ei noudeta 2 vuoden kuluessa, kortti siirtyy ylioppilaskunnan omistukseen, ja kortti hävitetään.

Opiskelijakortin tilattuasi:

 • tilaukset siirtyvät viikoittain (yleensä keskiviikkoisin klo 11.00) kortin valmistajalle. Kortit saapuvat tilauksen sulkeuduttua toimistolle noudettaviksi yleensä viikossa, syksyn ruuhka-aikana viimeistään kahdessa viikossa.
 • kortti noudetaan ylioppilaskunnan palvelupisteeltä toimistosta sen mukaan, mille kampukselle olet kortin tilannut (keskustakampuksen tai Hervannan toimistosta; Porissa Pointer ry:n toimistolta).
 • opiskelijakortti luovutetaan vain henkilöllisyystodistusta vastaan (ajokortti, passi tms.)
 • kortit on valmiiksi alustettu Juvenes-ravintolan aterialatausta varten, voit ladata aterioita Juvenes-ravintoloiden kassoilla.
 • kortin takana on viivakoodi, jonka voit rekisteröidä kirjastokortiksi yliopiston kirjastossa.
 • kortilla voi tunnistautua yliopiston tulostusjärjestelmässä.

Jos sinulla on ongelmia kortin tilauksessa, ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimistosihteeriin. Mikäli kulunvalvontaominaisuudella varustettu kortti katoaa, on asiasta ilmoitettava välittömästi yliopiston tietohallintoon. Myös kirjastokortti kannattaa sulkea. Uuden kortin saat tilaamalla sen tästä samasta järjestelmästä. Tilaa opiskelijakortti täältä

Jäsenmaksun maksaneet, läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat hakevat opiskelijakorttiinsa vuositarran, joka kertoo kortin olevan voimassa ja oikeuttaa alennuksiin. Tarrat tulevat jakoon 1.8. yliopiston aktuaarinkansliaan ja ylioppilaskunnan palvelutoimistoihin. Tarran saa vasta muutaman päivän päästä jäsenmaksun maksamisesta, kun maksutiedot ovat rekisteröityneet. Uusiin opiskelijakortteihin tarra kiinnitetään noudon yhteydessä.

Mobiiliopiskelijakortti on Pivon tarjoama palvelu, jolla saat opiskelijakortin puhelimeesi. Mobiiliopiskelijakortti on kätevä lisä perinteisen kortin rinnalle, jos hukkaa tai unohtaa fyysisen korttinsa, tai ei halua kantaa sitä jatkuvasti mukana. Mobiiliopiskelijakortti toimii Pivo-alustalla Android- ja iOS-laitteissa. Katso myös havainnollistava video mobiiliopiskelijakortin käyttöönotosta. Lue lisää mobiiliopiskelijakortista täältä!

Jatko-opiskelija ei ole oikeutettu alennuksiin Matkahuollon eikä VR:n lippujen hinnoista. Valtakunnallisella tasolla jatko-opiskelija ei myöskään saa alennusta opiskelijaruokaloista. Juvenes kuitenkin tarjoaa jatko-opiskelijalle mahdollisuuden edullisempaan lounaaseen. Jatko-opiskelijalla on myös mahdollisuus käyttää Suomen Hostellijärjestön tarjoamia opiskelija-alennuksia. Jatko-opiskelijakortissa ei ole sirua, joten se ei toimi kulkukorttina. Kulkuoikeudet saadakseen jatko-opiskelijan on hankittava yliopistolta erillinen kulkukortti.

Tämä on Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste. Laadittu 2.1.2019.

 1. Rekisterinpitäjä

Tampereen Ylioppilaskunta TREY

Rakennustalo L-siipi, 3. kerros

Korkeakoulunkatu 5, 33720 Tampere

trey@trey.fi

 1. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Venla Monter

Pääsihteeri

paasihteeri@trey.fi

 1. Rekisterin nimi

Tampereen Ylioppilaskunta TREYn opiskelijakorttien tilausrekisteri

 1. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa (artikla 6) on säädetty oikeusperusteet henkilötietojen käsittelylle. TREYn opiskelijakorttien tilausrekisterin ylläpidon oikeusperuste on henkilön suostumus henkilötietojen käsittelylle. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on opiskelijakorttien tilaaminen TREYn jäsenille sekä jäsenyyteen liittyvien keskeisten henkilötietojen kerääminen.

Tietoja käytetään vain selosteessa määritettyyn tarkoitukseen. Mikäli henkilötietoja käytetään eri tarkoitukseen kuin alun perin kuvattu, on siitä tiedotettava rekisteröidylle, ja tarvittaessa pyydettävä tältä lupa.

 1. Rekisterin tietosisältö

Opiskelijakorttien tilausrekisteriin tallennetaan ilmoittautumisen yhteydessä

 • henkilön nimi
 • syntymäaika
 • opiskelijanumero
 • kortin tyyppi (perustutkinto-opiskelija tai jatko-opiskelija)

Tietoja säilytetään TREYn tarpeelliseksi katsoman ajan. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää henkilötietojaan poistettavaksi rekisteristä (kohta 10).

 1. Tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan kortin tilaamisen yhteydessä henkilöltä itseltään.

 1. Tietojen säännönmukaiset luovutukset kolmansille osapuolille

TREY ei pääsääntöisesti luovuta, myy tai vuokraa henkilötietoja kolmansille osapuolille. TREY luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille vain seuraavissa tapauksissa:

 • Henkilötietoja voidaan luovuttaa tilastollista, tieteellistä tai historiallista tutkimusta varten edellyttäen, että tiedot on muutettu sellaiseen muotoon, että tiedon kohde ei enää ole niistä tunnistettavissa.
 • Tapahtumaan liittyvä ulkopuolinen palveluntarjoaja tarvitsee yksittäisiä tietoja palveluntarjoamista varten. Tässä tapauksessa henkilötiedot anonymisoidaan.
 1. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei säännönmukaisesti luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

 1. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteri on TREYn sähköisessä järjestelmässä, johon vain TREYn työntekijöillä ja tarvittaessa hallituksella on käytön oikeuttavat käyttäjätunnukset, salasanat ja käyttöoikeudet. Rekisterin henkilötietoja käsittelevät vain TREYn työntekijät selosteen kohdassa neljä (4) kuvattua tarkoitusta varten. Sähköinen järjestelmä sijaitsee TREYn toimistolla, jossa fyysiset kulkurahoitukset kuten lukitut ovet ehkäisevät ulkopuolisten pääsyä rekisteriin.

 1. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidylle kuuluvat seuraavat henkilötietojensa käsittelyyn liittyvät oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä TREYlle osoitteeseen: trey@trey.fi. Rekisterinpitäjänä TREYllä on oikeus tarvittaessa vaatia pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa, pääsääntöisesti kuukauden kuluessa.

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä.

Vastustamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä, mikäli hän kokee, ettei hänen henkilötietojaan käsitellä lainmukaisesti tai ettei TREYllä ole oikeutta käsitellä hänen henkilötietojaan.

Poisto-oikeus

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamista rekisteristä (oikeus tulla unohdetuksi).

Oikeus henkilötietojensa käsittelyn rajoittamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia henkilötietojensa käsittelyn rajoittamista.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli kokee, ettei TREY käsittele hänen henkilötietojaan oikealla ja asianmukaisella tavalla.