Saadaksesi opiskelija-alennuksia sinulla täytyy olla voimassa olevalla lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti. Opiskelijakortti tilataan ylioppilaskunnan kautta, ja kortti maksaa 10 euroa. Opiskelijakorttiin on integroitu kulunvalvontakortti. Kortti toimii myös kirjastokorttina, tulostuskorttina ja kulkukorttina sähköisiin tentteihin. Liikuntamaksun maksaneella kortti toimii myös liikuntatilojen avaimena. Opiskelijakortistasi on paljon hyötyä niin matkustaessa kuin ostoksillakin. Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on sopinut useiden yhteisöjen kanssa opiskelija-alennuksista, joita voi hyödyntää opiskelijakorttia näyttämällä. Lisäksi Opiskelijan Tampere on sopinut paljon paikallisia opiskelijaetuja tamperelaisille opiskelijoille.

Keskustan ja Kaupin kampuksen kulkuoikeudet ovat valmiiksi aktivoituina kaikissa opiskelijakorteissa ja kortti toimii avaimena esimerkiksi yliopiston mikroluokkiin ja kirjastoon. Hervannan kampuksen kulkuoikeudet tulee aktivoida kortin noutamisen jälkeen Hervannan kampuksen infopisteessä. Infopisteissä aktivoidaan myös erikoiskulkualueet. Kaikilla opiskelijoillamme on oikeus peruskulkuoikeuksiin kaikille kampuksille.

SportUnin kulkuoikeudet päivitetään liikuntamaksusuorituksen jälkeen liikuntakeskukseen, johon maksun suoritit. Hae kulkuoikeus muiden kampusten liikuntakeskuksiin kyseisen keskuksen vastaanotosta. OILI-maksusta tulee automaattinen kulkuoikeus Hervannan liikuntatiloihin niille, joilla on Hervannan kampuksella muutenkin toimiva kulkukortti. Muissa OILI-maksutapauksissa kulkuoikeus tulee hakea liikuntakeskuksen vastaanotosta.

Oletko maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta et saa tilattua opiskelijakorttia eikä jäsenyytesi näy palvelussa? Uusi lukukausi alkaa 1. elokuuta, jonka jälkeen läsnäolotiedot päivittyvät uusiin tietojärjestelmiin. Jäsenyyden pitäisi olla päivittynyt viimeistään 5.8.2022 mennessä. Kun tiedot ovat päivittyneet järjestelmään, on kortin tilaaminen mahdollista. Suosittelemme yrittämään kortin tilaamista uudestaan myöhemmin!

Lue ohjeet tarkasti loppuun asti ennen tilaamista! Sinulla tulee olla aktivoituna TUNI-peruspalvelutunnus, jolla tilaukseen kirjaudutaan.

 • Olet jo ilmoittautunut läsnäolevaksi (ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettu ja päivittynyt yliopiston rekisteriin).
 • Sinulla on valmiudet maksaa tilaus verkkopankissa tai luottokortilla.
 • Laitteeltasi löytyy ohjeen mukainen (passikuvamainen) kuva itsestäsi. Kuvan tulee olla suoraan edestä ja hyvässä valaistuksessa otettu kasvokuva, joka on mieluiten otettu vaaleaa taustaa vasten. Jos sinulla ei ole valmista kuvaa, voit ottaa kuvan esimerkiksi puhelimen kameralla. Korttitilauksen yhteydessä on esimerkkikuvia opiskelijakorttiin sopivista kuvista.

Huomioithan seuraavat seikat:

 • Uusien opiskelijoiden opiskelijakorttitilauksia voi tehdä 1.8. jälkeen, sillä jäsenyystiedot päivittyvät opiskelijarekisteriin vasta elokuun alussa.
 • Mikäli olet tilannut kortin ohjeen vastaisella kuvalla, korttia ei luovuteta, eikä maksua palauteta. Tällöin sinun tulee tilata uusi, asianmukainen kortti.
 • Jos opiskelet pääsääntöisesti keskustan tai Kaupin kampuksella, kortissa on automaattisesti kulkuoikeudet em. kampuksille. Jos haluat, voit myös hankkia kulkuoikeudet Hervannan kampukselle joltakin ko. kampuksen infopisteeltä.
 • Jos opiskelet pääsääntöisesti Hervannan kampuksella, sinun tulee hakea korttiin kulkuoikeudet miltä tahansa Hervannan kampuksen infopisteeltä. Keskustakampuksen ja Kaupin kulkuoikeudet ovat valmiiksi uusissa opiskelijakorteissa.
 • Mikäli opiskelet Porin yliopistoyksikössä, voit tilata kortin noudettavaksi Porista, Pointer ry:n toimistosta.
 • Mikäli korttia ei noudeta 2 vuoden kuluessa, kortti siirtyy ylioppilaskunnan omistukseen ja se hävitetään.

Opiskelijakortin tilattuasi:

 • Tilaukset siirtyvät viikoittain (yleensä tiistaisin klo 11.00) kortin valmistajalle. Kortit saapuvat tilauksen sulkeuduttua toimistolle noudettaviksi yleensä viikossa, syksyn ruuhka-aikana viimeistään kahdessa viikossa. Keväällä tilausten harventuessa myös kortteja tilataan harvemmin, kerran muutamassa viikossa. Toimiston ollessa kesällä suljettuna korttitilauksia ei tehdä.
 • Voit tarkistaa, onko korttisi valmis alempaa tältä sivulta, kohdasta Opiskelijakorttien valmistuminen.
 • Kortti noudetaan siltä kampukselta, minne olet kortin tilannut. Kortin tilauspaikka lukee opiskelijakortin tilausvarmistusviestissä. Opiskelijakortin voi tilata noudettavaksi TREYn Hervannan kampuksen palvelutiskiltä tai keskustakampuksen palvelutiskiltä, Kaupissa TLKn toimistosta ja Porissa Pointer ryn toimistosta.
 • Voit pyytää tarpeen vaatiessa kortin postitettuna kotiisi. Sovi postitusjärjestelystä aina etukäteen TREYn toimistohenkilökunnan kanssa sähköpostitse help@trey.fi. Suosittelemme, että opiskelijakortti noudetaan kampuksella käydessä. Voit ladata käyttöösi mobiiliopiskelijakortin, jolla saat opiskelijaetuudet heti käyttöösi fyysistä korttia odotellessa.
 • Opiskelijakortti luovutetaan vain henkilöllisyystodistusta vastaan (ajokortti, passi tms.)
 • Kortin takana on viivakoodi, jonka voit rekisteröidä kirjastokortiksi yliopiston kirjastossa.
 • Kortilla voi tunnistautua yliopiston tulostusjärjestelmässä.

Tilaa opiskelijakortti täältä.

Jos sinulla on ongelmia kortin tilauksessa, ota yhteyttä ylioppilaskunnan jäsenpalveluasiantuntijaan.

Täältä löydät listauksen valmistuneista eristä opiskelijakortteja.

 • Hervanta: kaikki ennen tiistaita 14.5.2024 klo 11 tilatut opiskelijakortit ovat valmiita ja noudettavissa TREYn Hervannan palvelutiskiltä, Päärakennuksen 2. kerroksesta.
 • Keskustakampus: kaikki ennen tiistaita 14.5.2024 klo 11 tilatut opiskelijakortit ovat valmiita ja noudettavissa TREYn keskustakampuksen palvelutiskiltä, Päätalon huoneesta E246 (Alakuppilan lähellä).
 • Kauppi: kaikki ennen tiistaita 14.5.2024 klo 11 tilatut opiskelijakortit ovat valmiita ja noudettavissa TLK:n toimistosta, Arvo-rakennuksen huoneesta C123.

Jäsenmaksun maksaneet, läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat hakevat opiskelijakorttiinsa vuositarran, joka kertoo kortin olevan voimassa ja oikeuttavan alennuksiin. Tarrat tulevat jakoon 1.8. yliopiston opintotoimistoon ja ylioppilaskunnan palvelutoimistoihin. Tarran saa vasta muutaman päivän päästä jäsenmaksun maksamisesta, kun maksutiedot ovat rekisteröityneet. Uusiin opiskelijakortteihin tarra kiinnitetään valmiiksi. Opiskelijakortin tarroja ei postiteta irtaimina, mutta tarran noutamiselle on muitakin vaihtoehtoja:

 • voit postittaa opiskelijakorttisi palautuskuoren kera tarroitettavaksi kummalle tahansa TREYn palvelutiskille
 • uuden tarran voi myös noutaa jostakin toisesta ylioppilaskunnasta (ota yhteys help@trey.fi, mikäli haluat hakea lukuvuositarrasi jostakin muusta kaupungista)
 • voit päivittää lukuvuositarran mobiiliopiskelijakortti Tuudoon
 • joku toinen voi tuoda opiskelijakorttisi tarroitettavaksi puolestasi

Jäseneksi liittyneet jatko-opiskelijat ovat oikeutettuja samoihin ylioppilaskunnan palveluihin kuin perustutkinto-opiskelijatkin, ja jatko-opiskelijan kortilla saa ylioppilaskunnan ja Opiskelijan Tampereen neuvottelemat opiskelijaedut. Kaikki jatko-opiskelijajäsenemme ovat oikeutettuja VRn opiskelijahintoihin! Opiskelijahinnan VRn lipuista saa jatko-opiskelijakorteilla, joihin on merkitty VRn logo (kaikki mobiiliopiskelijakortit ja 1.1.2024 jälkeen tilatut, fyysiset TREYn jatkarikortit). Jatko-opiskelija ei ole oikeutettu alennuksiin Matkahuollon hinnoista. Valtakunnallisella tasolla jatko-opiskelija ei myöskään saa alennusta opiskelijaruokaloista. Juvenes kuitenkin tarjoaa jatko-opiskelijalle mahdollisuuden edullisempaan lounaaseen. Jatko-opiskelijalla on myös mahdollisuus käyttää Suomen Hostellijärjestön tarjoamia opiskelija-alennuksia. Lisäksi jatko-opiskelijajäsenemme ovat oikeutettuja saman hintaiseen SportUnin jäsenyyteen kuin perustutkinto-opiskelijammekin. Jatko-opiskelijakortissa ei ole sirua, joten se ei toimi kulkukorttina. Kulkuoikeudet saadakseen jatko-opiskelijan on hankittava yliopistolta erillinen kulkukortti.

Lisätietoja jatko-opiskelijan jäsenyydestä voit lukea Jatko-opiskelijat -sivulta.

Mikäli kulunvalvontaominaisuudella varustettu kortti katoaa, on asiasta ilmoitettava välittömästi lähimmälle infopisteelle. Myös kirjastokortti kannattaa sulkea. Kirjastokortin voi sulkea käymällä kirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon 029 4520900 tai sähköpostitse (kirjasto@tuni.fi). Uuden kortin saat tilaamalla sen tästä samasta järjestelmästä. Tilaa opiskelijakortti Opiskelijakortin tilauspalvelusta täältä.

Jos opiskelijakorttisi katoaa kesäaikaan, jolloin uusia korttitilauksia ei tehdä, voit ladata käyttöösi mobiiliopiskelijakortin. Yliopistojen infoista voi kysyä myös väliaikaista kulkukorttia kesäksi.

Jos olet tehnyt turhan opiskelijakorttitilauksen, ota yhteys help@trey.fi. Jos korttia ei ole ehditty valmistaa, voimme perua tilauksen ja palauttaa korttimaksun sinulle. Mikäli kortti on jo valmistettu, ei maksupalautusta valitettavasti enää saa.

Tämä on Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste. Laadittu 2.1.2019.

Rekisterinpitäjä

Tampereen Ylioppilaskunta (TREY)

Päärakennus, Korkeakoulunkatu 10,

33720 Tampere

Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

paasihteeri@trey.fi

Rekisterin nimi

Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) opiskelijakorttien tilausrekisteri

Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa (artikla 6) on säädetty oikeusperusteet henkilötietojen käsittelylle. TREYn opiskelijakorttien tilausrekisterin ylläpidon oikeusperuste on henkilön suostumus henkilötietojen käsittelylle. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on opiskelijakorttien tilaaminen TREYn jäsenille sekä jäsenyyteen liittyvien keskeisten henkilötietojen kerääminen.

Tietoja käytetään vain selosteessa määritettyyn tarkoitukseen. Mikäli henkilötietoja käytetään eri tarkoitukseen kuin alun perin kuvattu, on siitä tiedotettava rekisteröidylle, ja tarvittaessa pyydettävä tältä lupa.

Rekisterin tietosisältö

Opiskelijakorttien tilausrekisteriin tallennetaan ilmoittautumisen yhteydessä

 • henkilön nimi
 • syntymäaika
 • opiskelijanumero
 • kortin tyyppi (perustutkinto-opiskelija tai jatko-opiskelija)

Tietoja säilytetään TREYn tarpeelliseksi katsoman ajan. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää henkilötietojaan poistettavaksi rekisteristä (kohta 10).

Tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan kortin tilaamisen yhteydessä henkilöltä itseltään.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset kolmansille osapuolille

TREY ei pääsääntöisesti luovuta, myy tai vuokraa henkilötietoja kolmansille osapuolille. TREY luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille vain seuraavissa tapauksissa:

 • Henkilötietoja voidaan luovuttaa tilastollista, tieteellistä tai historiallista tutkimusta varten edellyttäen, että tiedot on muutettu sellaiseen muotoon, että tiedon kohde ei enää ole niistä tunnistettavissa.
 • Tapahtumaan liittyvä ulkopuolinen palveluntarjoaja tarvitsee yksittäisiä tietoja palveluntarjoamista varten. Tässä tapauksessa henkilötiedot anonymisoidaan.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei säännönmukaisesti luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteri on TREYn sähköisessä järjestelmässä, johon vain TREYn työntekijöillä ja tarvittaessa hallituksella on käytön oikeuttavat käyttäjätunnukset, salasanat ja käyttöoikeudet. Rekisterin henkilötietoja käsittelevät vain TREYn työntekijät selosteen kohdassa neljä (4) kuvattua tarkoitusta varten. Sähköinen järjestelmä sijaitsee TREYn toimistolla, jossa fyysiset kulkurahoitukset kuten lukitut ovet ehkäisevät ulkopuolisten pääsyä rekisteriin.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidylle kuuluvat seuraavat henkilötietojensa käsittelyyn liittyvät oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä TREYlle osoitteeseen: toimisto@trey.fi. Rekisterinpitäjänä TREYllä on oikeus tarvittaessa vaatia pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa, pääsääntöisesti kuukauden kuluessa.

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä.

Vastustamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä, mikäli hän kokee, ettei hänen henkilötietojaan käsitellä lainmukaisesti tai ettei TREYllä ole oikeutta käsitellä hänen henkilötietojaan.

Poisto-oikeus

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamista rekisteristä (oikeus tulla unohdetuksi).

Oikeus henkilötietojensa käsittelyn rajoittamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia henkilötietojensa käsittelyn rajoittamista.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli kokee, ettei TREY käsittele hänen henkilötietojaan oikealla ja asianmukaisella tavalla.