Jatkamme opiskelijaedustajien etsintää tiedekuntaneuvostoihin 24.10.22 asti

Vähäisen hakijamäärän vuoksi olemme päättäneet jatkaa halloped-hakuja tiedekuntaneuvostojen osalta. Hakuaikaa on jatkettu 24.10.2022 asti!

Mikäli et vielä tiedä, mikä on halloped tai mitä hallopedit tekevät, voit käydä tutustumassa esimerkiksi tiedekuntaneuvostojen halloped-hommiin TREYn GoogleDrivestä löytyvästä materiaalipankista. Tiedekuntaneuvostojen halloped-paikkojen täyttäminen on meidän opiskelijoiden kannalta erityisen tärkeää. Tiedekuntaneuvostoissa käsitellään paljon opiskelijoita koskevia asioita, kuten opetussuunnitelmia, opetuksen järjestämistä ja muita tiedekuntaa koskevia asioita. Tiedekuntaneuvoston hallopedina pääset paraatipaikalle vaikuttamaan omassa tiedekunnassa tapahtuviin asioihin sekä tuomaan kanssa opiskelijoiden ääntä kuuluviin.

Toimielinesittelyjen jälkeen voit suunnata suoraan TREYn halloped-haku -sivulle. Tältä sivulta löydät muun muassa hakukuulutuksen ja linkin hakulomakkeeseen. Lähde sinäkin mukaan halloped-toimintaan seuraavalle kaksi vuotiskaudelle 2023-2024!


Hallinnon opiskelijaedustajia kutsutaan tuttavallisemmin hallopedeiksi. He ovat opiskelijoiden edustajina yliopistomme hallinnon toimielimissä. Halloped-tehtäviä varten ei tarvitse olla opiskelijavaikuttamisen konkari tai kokoustamisen asiantuntija. Mikäli olet kiinnostunut opiskelujen ohessa ajamaan ja valvomaan kaikkien opiskelijoiden etuja, olet kuin luotu hallopediksi. Hallopedin viran kautta pääset osalliseksi opiskelijavaikuttamisen ihmeellistä maailmaa!

Hallopedin tehtävät eivät vie kovinkaan paljon aikaa. Tiedekuntaneuvostoilla esimerkiksi on kokouksia kerran kuussa noin parin tunnin ajan ja sen lisäksi aikaa kuluu kokouksiin valmistautumiseen. Tietysti on tärkeää olla aktiivisesti keskusteluissa ja kuulla muidenkin opiskelijoiden näkemyksiä ja kokemuksia, mutta tätä työtä tehdään on jaksamisen ja aikataulun mukaan. 

Halloped-tehtäviin ei tarvitse sitoutua koko kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Mikäli elämäntilanteet muuttuvat toimikauden aikana, voit jättäytyä halloped-tehtävistä jättämällä eroanomuksen TREYn ohjeistamalla tavalla.  

Halloped-toiminnasta kertoo lisää kopoasiantuntijamme Tiia, jonka yhteystiedot löydät TREYn Yhteystiedot -alasivulta.