Päivääkään en vaihtaisi pois – puheenjohtajan kiitos

Mulla on ollut kunnia toimia vuonna 2021 TREYn puheenjohtajana. Tätä blogia kirjoittaessa mun puheenjohtajuuteni päivät on käyneet jo hyvin vähiin, ja vuoden vaihteessa seuraava hallitus astuukin virallisesti puikkoihin. Tässä kohtaa mulla onkin ihana tilaisuus pysähtyä hetkeksi katsomaan taaksepäin vuotta 2021, joka me ollaan saatu kokea.

Meidän vuoden 2021 hallitusta ei valittu tehtävään kaikkein helpoimmassa tilanteessa. Koronan vuoksi voimassa oleva 10 henkilön kokoontumisrajoitus piti huolen siitä, että koko valintakokous oli etänä ja mitään suuria voitonjuhlia ei uuden hallituksen kanssa päästy viettämään.

Koko vuoden ajan vallinneesta poikkeuksellisesta maailmantilanteesta huolimatta mä olen ihan todella ylpeä kaikesta siitä, mitä TREYssä on tän vuoden aikana päästy näkemään ja tekemään.

Keväällä me tehtiin kuntavaalikampanjointia, otettiin kantaa yhdessä järjestöjen kanssa liikuntatilojen avaamisesta, jotka myös saatiin auki, päivitettiin linjapaperi, edistettiin opiskelijoiden hyvinvointia tulevaa TreSilienssi-hanketta yhdessä yliopiston kanssa. Järjestettiin Wappu, vaikka sen aikaan oli vieläkin voimassa tiukat kokoontumisrajoitukset. Muutettiin meidän tapahtumia, kuten Järjestöstartti ja Edunvalvontastudio, ihan uuteen uskoon etätapahtumina. Kysyttiin meidän opiskelijoilta mielipiteitä niin yhdenvertaisuuskyselyn kuin koronakyselyn muodossa.

Syksyllä taas koronatilanteen vaihdellessa nopeasti päästiin esimerkiksi järkkäämään tuutoreiden ilta striiminä, Fuksisuunnistus hybridinä ja vuosijuhlat livenä. Me valvottiin opiskelijoiden etuja erityisesti tila-asioissa ensin saamalla 24/7-kulut takaisin ja sen jälkeen vaatimalla yliopiston kampuskehityksen toimenpideohjelmaa takaisin valmisteluun. Järjestettiin TREYn historian ensimmäinen mielenilmaus, ja saatiin SYLiin taas loistava tamperelainen edustus, kun meidän hallituslainen Tuomas tuli valituksi sinne. Ylläpidettiin ylioppilaskuntien yhteistyötä järjestämällä SEKSMYY-yo-kunnille eka livetapaaminen kahteen vuoteen, ja saatettiin TREYn ensimmäinen mentorointiohjelma pakettiin. Selvitettiin TREY Gearsissa, millä oikein liikkuu kampusten välillä nopeiten, ja selkeytettiin TREYn ja Tampereen Teekkarien yhteistyötä. Nää nyt vaan nopeasti mainitakseni.

Mä voinkin todeta, että tänä vuonna on tehty ihan todella kovaa duunia. TREYn toimisto ei kuitenkaan ole ollenkaan ollut ainoa, joka on ollut aktiivisesti mukana tekemässä näitä asioita. Esimerkiksi järjestöt lähti meidän mukaan vaatimaan liikuntatilojen avaamista, ja myöhemmin keväällä tekemään Wappuun ihan sairaan kovia etätapahtumia. Aktiiviset opiskelijat lähti tekemään tempauksia ja mielenilmauksia ensin kulkuoikeuksien palauttamisen puolesta ja myöhemmin tilavähennyksiä vastaan. Tiedekuntaneuvostoissa opiskelijaedustajat ovat pyrkineet tuomaan esiin opiskelijoiden huolen esimerkiksi tulevassa tilakehityksessä. SYLin liittokokouksessa koko TREYn delegaatio yhdessä ajoi SYLiin Tampere-edustusta ja sen sinne saikin.

Mulla onkin ollut suuri ilo nähdä, miten yllä mainitun kaltaisissa keisseissä huokuu TREYläinen henki. Siihen sisältyy se, että tehdään asioita yhdessä, otetaan kantaa meille tärkeisiin asioihin, puhutaan opiskelijan puolesta ja luodaan yhdessä parasta opiskelijayhteisöä tänne Tampereelle. Mä haluankin tässä kiittää kaikkia teitä, jotka ootte osaltanne olleet mukana edistämässä ja parantamassa opiskelijan elämää tänä vuonna. Näitä asioita ei tehdä yksin.

Tää vuosi on ollut rankka, mutta päivääkään en siitä vaihtaisi pois. Kiitos kaikesta, mitä mä olen saanut nähdä ja kokea. Tamperelainen opiskelijayhteisö on tulevaisuudessakin erittäin hyvissä käsissä, kunhan sitä on jatkossakin edistämässä porukkaa jolta löytyy samanlaista motivaatiota kuin mitä tänä vuonna on saanut kohdata.

Kiitos.

Ote Iiriksen blogista.
Kuva: TT-kamerat, Siina Siuvo