Tampereen yliopisto tulee ottamaan käyttöön järjestötiloja koskevan käyttösopimuksen – TREY järjestää infotilaisuuden järjestötoimijoille 17.4.

Tampereen yliopisto tulee ottamaan käyttöön järjestötiloja koskevan käyttösopimuksen, jonka allekirjoittavat kolmikantaisesti tilalliset järjestöt, ylioppilaskunta ja yliopisto. Järjestötilojen käyttösopimuksen tarkoitus on selkeyttää, millainen toiminta järjestötiloissa on sallittua ja kiellettyä, sekä ennaltaehkäistä tunnistettuja turvallisuusriskejä. Yliopisto velvoittaa kaikki tilalliset järjestöt allekirjoittamaan tämän käyttösopimuksen, jotta järjestötilojen käyttö voi jatkua. Koska ylioppilaskunta jakaa ja hallinnoi järjestötiloja, on TREY myös mukana sopimuksen allekirjoittajana.

Ylioppilaskunta on neuvotellut yliopiston kanssa järjestötiloja koskevan käyttösopimuksen sisällöistä ja toimittanut sen tänään 3.4.2023 järjestöjen sähköpostilistalle tutustuttavaksi lisätietojen kera. Sopimusta tullaan esittelemään järjestöille infotilaisuudessa 17.4.2023 klo 15-17 Hervannan kampuksella Festian suuressa salissa. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet TREYn yhdistysasemassa olevien järjestöjen toimijat ja aktiivit. Tämän jälkeen järjestämme yhdessä yliopiston kanssa toisen keskustelutilaisuuden 3.5.2023, jossa järjestötoimijat pääsevät keskustelemaan käyttösopimuksesta yliopiston edustajien kanssa. Ilmoittautumislinkki tähän tilaisuuteen löytyy järjestöille toimitetusta sähköpostista, ja tarkemmat tiedot yliopiston kanssa järjestettävästä tilaisuudesta lähetetään järjestöjen ilmoittamille edustajille.

Järjestötiloja koskevan käyttösopimuksen käyttöönotto herättää ymmärrettävästi moninaisia tunteita järjestöissä, ja ylioppilaskunta on järjestöjen tukena tässä muutoksessa.

Lisätietoja: Yeti Kakko, järjestöasiantuntija (yeti.kakko@trey.fi) ja Laura Kaipia, sosiaalipoliittinen asiantuntija (laura.kaipia@trey.fi)