Tampereen ylioppilastalosäätiön hallitukseen haetaan jäseniä!

Tampereen ylioppilastalosäätiö on ylioppilaskunnan alainen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia opiskelijoiden hyväksi. Sen pääasiallista toimintaa oli vuosikymmenien ajan Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan ylioppilastalon hallinnointi. Talo lahjoitettiin ylioppilaskuntien käyttöön vuonna 1968, ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunta piti toimistoaan talon toisessa kerroksessa aina vuoden 2013 puoliväliin asti, jolloin rakennus luovutettiin takaisin kaupungille. Säätiön hallinnoitavaksi jäi sen varallisuus. Säätiön asioita hoitaa hallitus, johon TREYn edustajisto nimeää 5-9 jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan.

Vuonna 2019 ylioppilastalosäätiö aloitti avustustoiminnan, jonka tarkoitus on tukea tamperelaisten opiskelijoiden sosiaalisia ja sivistyksellisiä pyrkimyksiä. Avustettavien projektien tavoitteena voi olla muun muassa uudenlainen kampusten välinen tai poikkitieteellinen yhteistyö. Avustuksia jaettiin vuoden aikana n. 2400 euroa.

Vuonna 2020 säätiö selvittää toimintaedellytyksiään ja tekee pidemmän aikavälin suunnitelmia siitä, kuinka säätiön varallisuus palvelisi parhaiten tamperelaisia opiskelijoita.

Haemme nyt hallitukseen puheenjohtajaa sekä varsinaisia ja varajäseniä, jotka vastaavat avustusten myöntämisestä ja säätiön toiminnasta. Säätiön hallitukseen valitaan 5-9 jäsentä kalenterivuodelle 2020, ja heille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet.

Vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan TREYn pääsihteeri Venla Monterille osoitteeseen paasihteeri@trey.fi, 20.11.2019 mennessä. Ilmaisethan hakemuksessasi sen, haetko varsinaiseksi jäseneksi vai varajäseneksi. Ylioppilaskunnan edustajisto tekee päätöksen hallituksen kokoonpanosta kokouksessaan 26.11.2019.

Lisätietoja: Tampereen ylioppilastalosäätiön hallituksen puheenjohtaja Joonas Pekkonen, joonas.pekkonen@gmail.com.