Tuutoroinnin aika on nyt!

Kesän aikana Tampereen yliopiston kampusten käytävillä ehti tottumaan uneliaaseen tunnelmaan opiskelijoiden ja henkilökunnan viettäessä ansaittua lomaa toisaalla. Orientaatioviikon sateisena maanantaiaamuna käytäville virranneet ihmisjoukot kuitenkin palauttivat allekirjoittaneen hyvinkin nopeasti takaisin arkeen. Tästä uusi lukuvuosi lähtisi toden teolla käyntiin!

Uusille opiskelijoille ensimmäiset viikot yliopistolla ovat täynnä uusia ihmisiä ja paikkoja, korkeakouluopiskelun perustaitojen opettelua sekä oman roolin hakemista uudessa yhteisössä. Tässä hektisessä vaiheessa uusien opiskeljoiden tukena ovat opiskelijatuutorit. Yhteensä noin 900 tuutoria koulutettiin kevään ja loppukesän aikana tehtäviinsä ja heidän vastuullaan on tutustuttaa fuksit opiskeluun sekä opiskelijaelämään.

Olen seurannut ilolla kampuksilla tallustelevia tuutoriryhmiä, joiden keulilta löytyy usein violettiin tuutoripaitaan sonnustautuneita kokeneempia tieteenharjoittajia. Tuutoriin on hyvä tukeutua yliopistouran alkumetreillä. Uusille opiskelijoille: Kysy paljon kysymyksiä ja hyppää mukaan opiskelijaelämään!

Uuden yliopistoyhteisön myötä myös tuutorointi on hakenut muotoaan. Yhdessä TREYn ja yliopiston kanssa ainejärjestöt ja killat ovat elintärkeässä asemassa kehittämässä opiskeljatuutorointia koko yhteisön ylpeydenaiheeksi. Tulevaisuudessa Tampereen yliopiston tuutorointi ja orientoivat opinnot ovat toivottavasti Suomen parhaat ja varmistavat osaltaan sen, että opiskelijat voivat hyvin ja menestyvät opinnoissaan.

Orientaatioviikon jälkeen arkeen palaaminen konkretisoituu entisestään kurssien lähtiessä pyörimään kaikilla kolmella kampuksella. Syksyn alku on kuitenkin aina erityistä aikaa uusien kasvojen kiertäessä kampuksia. Toivon että kaikki yhteisömme jäsenet toivottavat uudet opiskelijat osaltaan lämpimästi tervetulleeksi Tampereen yliopistoon. Onhan fukseissa kuitenkin tulevaisuus!

-Mikko