Uusi vuosi tuo uutta energiaa

Pääsihteeriurani kolmas toimintavuosi käynnistyi noin kolme viikkoa sitten. Vuodenvaihde on mielestäni yksi työvuoden parhaita hetkiä, sillä mielessä on monia, hyvin erilaisia tunnetiloja. Toisaalta tunnen haikeutta ja ylpeyttä, toisaalta uudenlaista motivoitumista ja energisyyttä.

Haikeus liittyy erityisesti siihen, että vuoden lopussa pitää ”luopua” monesta läheisestä työkaverista: menneen vuoden hallituksen jäsenistä ja hallituksen puheenjohtajasta. Vuoden lopussa pääsee myös osaksi hallituslaisten työn paketointia ja hallituskauden päättymisen mukanaan tuomien tunteiden käsittelyä. Tunnetilojen kirjo on valtava: ylpeys tehdystä työstä, harmitus siitä, että hallitusvuosi loppuu, opintojen jatkumiseen liittyvät tunteet, seuravan vuoden jännittävien työ- tai luottamustoimitehtävien alkuun liittyvät tunteet, vain muutamia esimerkkejä
mainitakseni.

Vuoden lopussa tarkastellaan myös sitä, mitä menneenä vuonna on yhdessä saatu aikaan sekä hallituksen että koko toimiston kanssa. Pääasiallinen vuoden raportointiin liittyvä tunne on valtava ylpeys. Erityisen hienoa tällä kertaa on ollut lukea vuoden dokumentaatiosta kaikesta siitä, mitä haastavana koronavuonna on tehty. Tiukka vaikuttamistyö, toimiston työskentely tai järjestötoiminnan tukeminen ei pysähtynyt etäyhteyksien aikakaudella. Onnistumisten ohella tapahtumien perumisiin liittyvät raskaat päätökset ovat erityisesti mielessä. Nyt uuden vuoden alkaessa onkin jännittävää ryhtyä pohtimaan perinteiden uudistamista niin, että vuonna 2021 ei mitään tarvitsisi perua – ainoastaan järjestää uudella tavalla.

Tämän kaiken ohella toimistolla katsotaan vuodenvaihteessa myös tulevaan. Perehdytämme uutta hallitusta, mietimme yhteistyön pelisääntöjä ja tutustumme. Uudet hallitustoimijat ja minun työparinani toimiva uusi hallituksen puheenjohtaja tuovat taloon saapuessaan mukanaan roppakaupalla uusia ideoita, uutta energiaa ja palavaa intoa päästä edistämään itselleen tärkeitä asioita. Koko toimisto pääsee nauttimaan tästä piristysruiskeesta, ja fiilis kantaa pimeän talven yli pitkälle kevääseen.

Suhtaudun itse tulevaan vuoteen uteliaasti ja innostuen: TREYn toimintasuunnitelma vuodelle 2021 on kutkuttava. Tulevana vuonna keskitymme esimerkiksi vahvistamaan opiskelijalähtöistä ylioppilaskuntaa, kestäviä kampuksia ja kansainvälistä opiskelijayhteisöä. Kehitämme myös uuden ylioppilaskunnan toimintaa taas askeleen eteenpäin: pohdimme strategian päivitysprosessia, käymme keskustelua taloudenpitoa ohjaavista arvoista ja hiomme toimiston työkulttuuria. Odotan innolla myös opiskelijayhteisön keskustelua TREYn toiminnasta ja suunnitteilla olevista
kehittämistehtävistä. Ollaan yhteydessä!