Wabu ei lobu?

Wappua on juhlittu hieman yli kaksi viikoa ja nyt se on ohi! Wapputiimin kanssa olemme kuluttaneet satoja tunteja tämän kaiken järjestämiseksi, mutta oliko se sen arvoista?

Tähän voi vastata vain, että kyllä, todellakin oli.

Wappuprojekti kesti hieman alle kaksi kuukautta ja projektin alussa suunta oli suuri kysymysmerkki. Edessämme oli suuri tehtävä, luoda Suomen suurin Wappu, yhdistää kahden vanhan ylioppilaskunnan perinteitä ja luoda jotain, jossa kaikille olisi mieluista tehtävää. Aikataulu oli todella kiireinen, tiimi oli hieman tuntematon ja tekemistä riitti. Kahden kuukauden aikana tiimi saatiin ryhmäytettyä kuitenkin onnistuneesti, kiireistä selvittiin ja Wappu saatiin luotua.

Tavoitteenamme oli luoda opiskelijoille yhteinen ja miellyttävä Wappu, ja koin että onnistuimme tässä. Wapputiimi sai kokea suurta ylpeyttä, kun toverimme Otaniemestä kehuivat meidän toimintaamme ja Wappua. Wanhoilta opiskelijoilta tuli myös positiivista palautetta, joka oli varma merkki onnistumisesta. Jos olen väärässä ettekä nauttineet Wapusta, niin antakaa ihmeessä palautetta, niin toimintaa voidaan kehittää paremmaksi. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen TREYn järjestämä Wappu ja tästä on hyvä lähteä luomaan kehittämään vielä parempaa Wappua. Tiedämme, että teimme virheitä, joista tulemme oppimaan tulevaisuutta varten, mutta kaikki palaute ei meidän korviimme asti kantaudu, joten on hyvä antaa palautetta tulevaisuuden toiminnan kehittämiseksi.

Kahden viikon aikana kerkesimme näkemään ja kokemaan monenmoista tapahtumaa. Oli ulkokeikkoja, baaribileitä, urheilutapahtumia ja hassuttelua ulkona. Sää oli mitä mainioin ja ulkona pystyikin ottamaan hieman aurinkoa tapahtumien lomassa. Vaikka aamut saattoivat olla joillakuilla raskaita, niin oli ilahduttavaa nähdä hymysuista porukkaa tulevan tapahtumiin nauttimaan muiden seurasta ja pitämään hauskaa.

Kaikki tämä olisi ollut mahdotonta ilman järjestöjä ja heidän suhtautumistaan Wappuun. Järjestöt osallistuivat innolla Wapun luontiin ja omaa mieltäni lämmitti, että keskustan ja Kaupin kampukselta saimme liki 30 tapahtumaa Wappukalenteriin. Tapahtumissa näkyi opiskelijoita läpi yliopistoskaalan ja opiskelijat lähtivät innokkaasti ja pelottomasti kokeilemaan uusia tapahtumia. Ennen Wappua itseäni hieman pelotti, että kuinka hyvin saamme opiskelijoita tulemaan tapahtumiin, mutta olin unohtanut tärkeän asian: opiskelijat ovat erittäin heittäytyväisiä tarvittaessa ja he haluavat uusia kokemuksia. Kiitos tästä Wapusta kuuluukin teille, arvon kanssaopiskelijat!

Mutta mitä nyt seuraavaksi? Wanha sanontakin kertoo, että Wabu ei lobu, mutta 1.5. järjestettiin viimeinen tapahtuma Wapusta, joten vaikuttaa ettei sanonta pidä paikkaansa. Tämä on totta, että Wappu on päättynyt, mutta sen henki jatkaa elämistään meidän kauttamme. Kaikki se yhteisöllisyys, jonka koimme, innokkuus, jolla jaksettiin jatkaa päivästä toiseen, ja aikaansaaminen, jolla jaksettiin tehdä tapahtumia ja viimeisiä harkkatöitä, jatkuvat vaikka Wappu on päättynyt. Voi olla, että näin kesän alkaessa henki hieman hiipuu, mutta toivottavasti jokainen kerkiää toipumaan Wapusta kesän aikana, sillä syksyllä taas jatketaan. Pidetään lippua korkealla ja näytetään kaupungille mihin kaikkeen pystymme, kun haluamme.

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin,

Nico ”ciko” Ylirönni, Wapputirehtööri