Ylioppilaskunnan mielenilmaus YTHS:n mielenterveyspalveluiden lisäresurssien puolesta

Tampereen ylioppilaskunta järjestää mielenilmauksen keskiviikkona 13.4.2022 kello 15-16 Tampereen Keskustorilla. Mielenilmauksen aiheena on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) mielenterveyspalveluiden resurssivaje. 13.4. vietettävän opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemojen mukaisesti vaadimme, että valtio budjetoi YTHS:n mielenterveyspalveluihin lisää rahaa.   

Opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat olleet kasvussa jo pitkään, eivätkä YTHS:n resurssit ole pysyneet palveluntarpeen kasvun perässä. Opiskelijat eivät saa hoitoa riittävän nopeasti ja hoitojonot ovat paisuneet liian pitkiksi. Ahdistus- ja masennusoireet ovat korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa tutkitusti yleisempiä kuin muulla aikuisväestöllä. Me opiskelijat vaadimme, että YTHS:n mielenterveyspalveluihin budjetoidaan lisää rahaa. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta järjestää vastaavan mielenilmauksen samaan aikaan Jyväskylässä.

Tarkentavaa tietoa mielenilmauksesta antaa Tampereen ylioppilaskunnan hallituksen jäsen Aatu Korhonen (aatu.korhonen@trey.fi, 040 713 0088). Korostamme, ettei mielenilmaus kohdistu YTHS:n henkilöstöön tai palveluihin, vaan liian vähäiseen rahoitukseen, josta päättää viime kädessä valtio.