Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos tämä sivu ei vastaa kysymyksiisi, ota yhteyttä help@trey.fi!

Mikä on ylioppilaskunta?

Tampereen ylioppilaskunta TREY on kaikkien 18 000 Tampereen yliopistossa opiskelevien yhteinen edunvalvoja ja palveluntarjoaja. Kaikki me 18 000 opiskelijaa olemme ylioppilaskunta. Yliopistolain mukaan ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään. TREYn kaikkea toimintaa ohjaa ylioppilaskunnan ydinviesti Me opiskelijat.

Miten voin osallistua ja vaikuttaa ylioppilaskunnan toimintaan?

Ylioppilaskunta ei rajaudu vain ylioppilaskunnan henkilökuntaan tai hallitukseen: me kaikki 18 000 tamperelaista yliopisto-opiskelijaa muodostamme ylioppilaskunnan – TREYn. Opiskelijoiden asema, hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan keskiössä. TREYssä jokaisen on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisissa toimielimissä, joista voit lukea lisää Mukaan toimintaan -alasivulta.

Missä TREYn toimisto sijaitsee?

TREYn toimisto sijaitsee Hervannan kampuksen päärakennuksen 1. ja 2. kerroksissa osoitteessa Korkeakoulunkatu 10, 33720 Tampere. Lisäksi ylioppilaskunnalla on palvelupisteet Hervannan kampuksella päärakennuksen 2. kerroksessa ja keskustakampuksen Päätalossa huoneessa E241 (Alakuppilan jälkeen vasemmalle E-siipeen, 2.kerros).

Kuinka YTHS-maksu maksetaan keväällä 2021/Kelalle?

Vuodesta 2021 alkaen opiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelaan kerran lukukaudessa. Maksuvelvollisia ovat kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat. Terveydenhoitomaksun eräpäivä kevätlukukauden 2021 osalta on 31.1.2021. Maksun suuruus on 35,80 euroa. Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan jokaisen läsnäolevaksi ilmoittautuneen on maksettava se omatoimisesti.

Lukuvuoden 2020-2021 ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä maksettiin YTHS-maksu vain syksyn 2020 osalta, eli keväällä 2021 läsnäolevien opiskelijoiden tulee käydä maksamassa terveydenhoitomaksu Kelaan 31.1. mennessä!

Maksu maksetaan Kelan asiointipalvelussa. Ohjeet maksun suorittamiseen löydät Kelan verkkosivuilta.

Voinko noutaa lukuvuositarrani jonkun muun ylioppilaskunnan palvelupisteeltä?

Voit noutaa lukuvuositarrasi kaikkien muiden ylioppilaskuntien palvelupisteeltä, pois lukien Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) palvelupiste. Tarran noutaminen muualta maksaa viisi euroa. Ennen tarran noutamista sinun tulee maksaa TREYn jäsenmaksu sekä olla yhteydessä TREYn toimistohenkilökuntaan. TREYn toimisto tarvitsee nimesi sekä opiskelijanumerosi. Voit toimittaa tiedot sähköpostitse osoitteeseen help@trey.fi.

Toimiiko vanha TTYY:n tai Tamyn opiskelijakorttini yhä, vai pitääkö minun tilata uusi opiskelijakortti?

Voit edelleen todistaa opiskelijastatuksesi vanhalla opiskelijakortilla. Vanhat TTYY:n ja Tamyn kortit eroavat kuitenkin kulkutekniikaltaan – TTYY:n kortti toimii vain Hervannan kampuksen ovissa, ja Tamyn kortti keskustakampuksen ja Kaupin ovissa. Mikäli siis vanhan korttisi kulkuoikeudet ovat sinulle riittävät, et tarvitse uutta opiskelijakorttia.

Olen uusi opiskelija, milloin voin tilata opiskelijakorttini?

Opiskelijakortin voi tilata, kun ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettu ja yliopiston opiskelijatietorekisteriin on päivittynyt tieto opinto-oikeutesi alkamisesta. Uusien opiskelijoiden kohdalla opiskelijatietorekisteriä aletaan päivitää lukukauden alkaessa 1. elokuuta, joten opiskelijakortin tilaaminen on mahdollista tämän tiedon päivityttyä – yleensä muutaman päivän kuluttua lukukauden alusta.

Olen uusi opiskelija, milloin voin ottaa käyttöön Pivon mobiiliopiskelijakortin?

Mobiiliopiskelijakortin voi ottaa käyttöön siinä vaiheessa, kun ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettu ja yliopiston opiskelijatietorekisteriin on päivittynyt tieto opinto-oikeutesi alkamisesta. Uusien opiskelijoiden kohdalla opiskelijatietorekisteriä aletaan päivitää lukukauden alkaessa 1. elokuuta, joten opiskelijakortin tilaaminen ja mobiiliopiskelijakortin käyttöönotto on mahdollista tämän tiedon päivityttyä – yleensä muutaman päivän kuluttua lukukauden alusta.

Voiko toinen henkilö noutaa lukuvuositarran puolestani?

Kyllä voi, mutta hänellä tulee olla korttisi mukanaan. Emme luovuta irrallisia tarroja.

Opiskelen Kaupin kampuksella tai keskustakampuksella. Miksi opiskelijakortin tilaaminen ei onnistu, vaikka olen ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun?

Tilausjärjestelmä ottaa keskustan ja Kaupin kampuksen opiskelijoiden jäsentiedot suoraan HAKA-järjestelmästä. Tiedot päivittyvät 1.8. alkaen, mutta isojen tietomassojen siirto vie oman aikansa. Kortin tilaamista kannattaa yrittää muutaman päivän kuluttua lukukauden alkamisesta.