Auringonpilke myrskypilvessä

Vuosi 2020 ei ole ollut kovin mukava, ihan koko ihmiskunnan näkökulmasta. Alkuvuosi Australian tulipaloineen vaikutti jo kamalalta, mutta voi pojat kun tilanne on tästä huonontunut. Ja oikein kunnolla. Tuijottaessani blogivaraustani mietin pitkään mistä ihmeestä voisin kirjoittaa. Teksti työnkuvastani, joka kokonaan väistää tämän pandemiatilanteen? Teksti siitä, miten tämä tilanne on karsea ja mikään ei oikein motivoi? Lopulta päätin, että koitan haastaa itseäni ja kirjoittaa jostain positiivisesta.

Älä käsitä väärin, nykytilanne on ollut itsellenikin aikamoista tervanjuontia. Helpompi olisi kirjoittaa siitä, miten kaikki ketuttaa. Itseltänikin on pandemia vienyt monia odotettuja kokemuksia ja en ole suurin etätyön fani. Maailma tuntuu hyvin epävakaalta ja melko pelottavalta näinä päivinä. Tilanteeni ei suuressa kuvassa tosin ole mitenkään paha.

Olen kuitenkin huomannut pandemiatilanteen aikana tuntevani syyllisyyttä siitä, että minulla menee hyvin. Ja se ei ole hyvä asia.

Tunteidensa häpeäminen ei ole terveellistä. Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi puhua rehellisesti kaikista tunteista, jota tämä poikkeustilanne nostattaa meissä. Jos olet väsynyt ja epämotivoitunut kaikesta se on täysin ymmärrettävää. Toisaalta jos pandemia on täyttänyt sinut, vaikka opiskelu-ja urheilumotivaatiolla se on täysin validi tapa tuntea.

Negatiivisuus on kehä, joka ruokkii itseänsä. Jos somekanavat ovat täynnä pelkästään maailmanlopun tunnelmia niin se tunne leviää. Itselleni kuitenkin mukavat asiat ja huumori auttavat selviämään monesta vaikeammastakin tilanteesta. Joten mielestäni on ihan ok jakaa muutama kuva piknikeistä ja auringonlaskuista.

Joten tässä muutama positiivista asiaa, joihin olen törmännyt tänä vaikeana aikana.

• Olen oppinut arvostamaan ystävyyssuhteitani entistä enemmän. Kun ei ole nähnyt fyysisesti ihmisiä niin on arvostanut enemmän sitä, kun taas pääsi näkemään
• Työnteon suhteen olen löytänyt paljon itsevarmuutta. Pandemia ei ole ollut millään tasolla mukavaa, mutta se on tuonut paljon erittäin haastavia työtehtäviä, jossa olen onnistunut.
• Ruoanlaitto! Olen kokeillut niin monia uusia reseptejä, jopa leipomista. Äiti olisi ylpeä!
• Maailma tuntuu menevän kollektiivisesti parempaan suuntaan. Ihmiset pyrkivät korjaamaan yhteiskunnassa näkemiään epäkohtia ja eivät pelkää pitää siitä ääntä.
• TREY on tehnyt paljon tärkeitä asioita poikkeustilanteesta huolimatta! Toiminta-avustusruljanssi, monipuolinen edunvalvonta ja omalla sektorilla viestinnän kehittämiskysely.
• Ja viimeiseksi positiivisin asia…

Kaikesta huolimatta kesä on vihdoinkin täällä! Enää ei sada randomisti lunta toukokuussa, vaan aurinko paistaa mukavasti taivaalla. Arvostetaan sitä ja jatketaan eteenpäin aurinkoisella asenteella!