Hyvinvoinnin haasteviikon loppurutistus alkaa!

Tällä viikolla olet saattanut nähdä sometileillämme hyvinvointia edistäviä haasteita, sillä olemme viettäneet Hyvinvoinnin haasteviikkoa. Hyvinvoinnin haasteviikko jatkuu viikonloppuna järjestöjen antamilla haasteilla. Yhteisöltämme on tullut paljon haasteita, ja ne ovat hienoja! Jos suoritat haasteen ja jaat kuvan Instagram Storyssä tai Facebook-tapahtumassamme, osallistut arvontaan, jonka palkintona on herkkukori. Mikäli jaat kuvan Instagram Storyssä, tägääthän mukaan @treytampere ja @opiskelijakuntatamko. Muista myös haastetekstissä annetut ohjeet! Haasteet voit lukea alta.

Indecs

Kilauta kaverille! -haaste

Koronapandemia on tuonut haasteita päivittäisiin sosiaalisiin kohtaamisiin. Hyvinvoinnista puhuttaessa usein keskitytään fyysiseen hyvinvointiin ja liikunnan tärkeyteen. Nyt onkin aika keskittyä sosiaaliseen hyvinvointiin ja piristää läheisen päivää soittamalla, laittamalla viestiä tai käymällä kylässä koronaturvallisesti! Voit soittaa kaverille, äidille, mummolle tai vaikka naapurille! Pääset osallistumaan haasteeseen julkaisemalla kuvan päivän sosiaalisesta teosta Instagramissa. Tägää kuvaan @treytampere, @opiskelijakuntatamko ja @indecsry

Vertaiskoutsit/TAMK

Jaa tsemppibiisisi

Musiikilla on suuri merkitys useimmille ihmisille. Musiikki voi aktivoida, lohduttaa ja yhdistää ihmisiä. Jaa sosiaalisessa mediassa kappale josta saat aina tsemppiä päiväävääsi! Ehkä joku muukin saa päiväänsä tukea samasta biisistä!

SYNTAKSI ry

Siivoa työpisteesi

Siisti työ-/opiskelupisteesi ja ota ennen ja jälkeen valokuvat. Vaihtoehtoisesti voit mennä pidemmälle ja uudelleen sisustaa tai parannella pisteesi työergonomiaa.

Bioteekkarikilta Bioner ry

Eläimen bongaus ja tunnistus -haaste

Koska ulkoilu tekee hyvää myös sateisimman syksyn keskellä, haastamme sinut lähtemään raikkaaseen ulkoilmaan. Jotta homma ei olisi liian arkinen, on tämän ulkoilun tarkoituksena bongata joku eliän (esimerkiksi orava tai joku lintu), tunnistaa se ja ikuistaa löytösi ottamalla siitä kuva. Jaa kuva ja kerro, minkä eläimen löysit!

YKI

(Vaate)kaappien siivoaminen

Siivoa vaatekkaappisi ja muut ylimääräiset ja käyttämättä jääneet tekstiilit kotoasi.  Mikäli et itse keksi löytämillesi vaatteille tai muille tekstiileille sijoituspaikkaa, voit tuoda hyväkuntoiset vaatteet YKIn järjestämään vaatteidenvaihtotapahtumaan, joka järjestetään Hervannan kampuksella 12.11. Muut tekstiilit voit tuoda tekstiilikeräykseen, joka on auki Hervannan kampuksella 11.-13.11.

TaSciEn

Leivo jotain hauskaa!

Anna itsellesi lupa nauttia! Leivo lempileivonnaisesi ja arvostele se asteikolla 1-10. Ota myös kuva, jotta näemme taitosi!

Siivoa huoneesi

Hyvin järjestetty asunto on välttämätön, jotta myös ajatuksesi ovat järjestyksessä. Ota kuva huoneestasi ennen siivoamista ja sen jälkeen, ja näe, kuinka mukavaa on saada huone siistiksi vaivannäön jälkeen! 😄

(Et ehkä halua edes näyttää sotkuista huonettasi, mutta se on ok! Joskus siivoaminen unohtuu. Kaikkien huoneet ovat välillä hieman sotkuisia.)

Piirrä jotain, mistä pidät

Piirtäminen on hyvä tapa ilmaista tunteita. Keksi jotain, mistä pidät ja pudistele pölyt piirustustaidoista, joita et ole käyttänyt ala-asteen jälkeen!

Menkää kävelemään metsään!

Luonnossa kävelyn on osoitettu lieventävän stressiä paljon. Suomessa olemme hyvin onnekkaita, kun sitä on paljon ympärillämme. Ota mukaan pari ystävää ja mene kävelylle metsään!

Transla ry

Lue käännöskirjallisuutta

Alkaako olla jo kulunut hetki siitä, kun viimeksi luit jotain muuta kuin kurssikirjallisuutta? Niin meilläkin! Siksi haastamme nyt kaikki pitämään lyhyen tauon muusta kiireestä ja rentoutumaan hyvän (käännetyn) kirjan parissa. Olemmehan käännöstieteen opiskelijoita. Näin mieli lepää ja tulee samalla tukeneeksi käännösalaa. Valitse vaikka kirja, joka on käännetty sellaisesta kielestä, jota et osaa etkä välttämättä tulisi opetelleeksi, niin laajennat samalla kulttuuritietouttasi. Lukuiloa!

Elram (Hervannan Rento ry)

Leffaa ja lököttelyä

Opiskeluiden lomassa on tärkeää, että opiskelijat myös ottavat aikaa itselleen ja rentoutuvat. Tämän haasteen tarkoituksena onkin ottaa vapaailta opiskeluista ja katsoa elokuva! Elokuvia voi lainata tutuilta tai katsoa esimerkiksi Yle Areenasta, jos kaapista ei löydy valiina mmitään elokuvia. Haasteeseen voi ottaa mukaan myös kaverin, jolloin elokuvan katsominen on samalla myös mukava tapa viettää yhdessä aikaa.

Herwannan Hauiskääntö

Herwannan Hauiskäännön treenaa luonnossa -haaste

Haasteen ideana on saada osallistujat haukkaamaan raitista ilmaa ja liikkumaan luonnossa. Tarkoituksena on hakeutua hieman syrjään kaupungin vilinästä ja tehdä pienimuotoinen lihaskuntoharjoitus. Haasteeseen voi osallistua menemällä luontoon ja tekemällä vähintään 15 minuutin kestoisen lihaskuntoharjoituksen. Harjoituksen tulee sisältää luova tapa tehdä hauiskääntöä. Muutoin harjoitus voi koostua vapaavalintaisista liikkeistä, kuten etunojapunnerrukset ja kehonpainokyykyt. Todisteena harjoituksestaan osallistuja ottaa kuvan luovasta hauiskääntö suorituksestaan ja käyttää sen yhteydessä hashtagia #hkaantooutdoors.

TAYK ry / The United Nations Association of Tampere

Hyvinvointia metsästä / SDG 15

Luonnossa liikkuminen edistää hyvinvointia monella tavalla. Metsässä oleskelu ja luonnossa liikkuminen laskee verenpainetta, vähentää stressiä sekä auttaa parantamaan unen laatua. Myös luontoäänet sekä kuvat kohentavat mielialaa. Hyvinvoinnin haasteviikon kunniaksi TAYK ry haastaa sinut menemään metsään! Käy lenkillä lähimetsässä, paista vaahtokarkkeja metsän siimeksessä tai jos et pääse metsään, katso luontodokumentti ja tuo metsä luoksesi! Tiivis yhteys luontoon auttaa myös motivoimaan suojelemaan Suomen kauniita ja monipuolisia metsiä, johon Kestävän Kehityksen tavoite 15; Life on Land muun muassa tähtää.

Tarina ry

Tarkastele luontoa

Luonnossa ajan viettäminen edistää tutkitusti hyvinvointia. Mene 30 min. kävelylle lähimetsään ilman kännykkää ja käytä aika luonnon tarkasteluun. Mitä lintuja näet? Entä mitä puita?

Interaktio ry

Lepoa ja lempeyttä

Aina ei tarvitse jaksaa, suorittaa tai paahtaa täysillä eteenpäin, joten ota hetki itsellesi ja nuku päikkärit. Me kaikki ansaitsemme lepoa ja lempeyttä! <3

TARE ry

Paremman ruoan puolesta

Muistatko vielä sen ajan, kun et osannut kokata kanakeittoa ihmeellisempää päivällistä? Kun ajatuksesi kulinaarisesta yllätyksellisyydestä oli lisätä ruokaan crème fraîchea. Muistatko sen autuuden, kun pystyit vain istumaan pöytään ja tarpeistasi huolehdittiin?

Uskomme, että keittotaitosi on kehittynyt rajoitusten aikana, mutta nyt TARE ry haastaa sinut palaamaan yksinkertaisempaan aikaan ja käymään lempiravintolassasi. Oli paikkasi sitten Hesburger, Näsinneula tai Campusravita, heitä hetkeksi huolesi ja mene palveltavaksi. Sielu ja vatsa kiittää.

Tampereen ammattikorkeakoulun metsäopiskelijat ry – Tampio Ry

Mielenrauhaa metsästä

Metsässä pystyy rauhoittumaan arjen kiireistä ja samalla saa raitista ulkoilmaa. Lähde siis metsään rauhoittumaan ja ota kuva metsästä Instagram storyysi sekä tägää siihen @tampiory. Halutessasi voit myös kertoa mikä metsässä liikkumisessa on mielestäsi parasta.

Fysioterapiaklinikka

30 minuutin hyvinvointiteko

Tee jokin hyvinvoitiasi edistävä teko tänään. Kesto 30 minuuttia. Esim. luonnossa kävely, rentoutusharjoitus, juoksulenkki, joogaa, kehonpainotreeni yms…

Tampereen Akateeminen Mahti

Trickshot

Jäljittele urheilusuoritusta jotain arkista esinettä hyödyntäen. Muutamana esimerkkinä vaikka frisbeen heitto lippalakilla, tennislyönti paistinpannulla ja appelsiinilla, vesipullon potkaiseminen roskakoriin jne. Suorituksessa voi käyttää myös oikeita urheiluvälineitä. Olkaa luovia ja muistakaa tuuletukset!

Johto ry

Hyvinvointia opiskeluun

Haastamme opiskelijat opiskelemaan seisaaltaan yhden päivän ajan ja tekemään päivän aikana omavalintaisen taukojumpan.

Lexica ry

Loppurutistuslenkki

Meillä Lexicassa on ollut käynnissä lenkkihaaste jo kolmen viikon ajan Hiukkasen, OKAn ja Tarakin kanssa. Jäsenemme ovat olleet erittäin aktiivisia ja ulkoilleet huimasti kilometrejä kullekin järjestölle. Lenkkihaasteemme loppuhuipennuksena haluammekin haastaa kaikki Tampereen korkeakouluyhteisön ainejärjestöt ja killat mukaan! Lähtekää siis yksin tai vaikka kaverin kanssa ulkoilemaan kävellen, hölkäten, juosten tai pyöräillen, metsästämään kilometrejä ja raitista syysilmaa. Palkintona piilee tietysti hyvä mieli. Postatkaa haasteesta kuvia/tarinoita Instagramiin ja tägätkää #lenkkihaaste2020 ja @lexica_ry niin näämme ketkä kaikki tarttuu mukaan haasteeseen ja jaamme kuvia/videoita viikonlopun ajan tarinassamme! Muistakaa pitää hauskaa!

Teekkarikuoro

Lempibiisin lipsync

Kuorolaisina olemme innokkaita laulajia ja tällä haasteella haluammekin lähettää laulamisen ilosanomaa eteenpäin. Valitse siis lempikappaleesi, laita se taustalle soimaan ja esitä oma versiosi kameralle vaikka hiusharja mikrofonina. Eläydy biisiin ja pidä hetki hauskaa vaikka opiskelun taukoverryttelynä!

ESN FINT

Tasapainoinen ruokavalio päivälle

Haastamme teidät noudattamaan täysin terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota koko päivän. Saatavilla on monia ruokavalion suuntaviivoja – ne eivät ole tiukkoja, mutta niitä pidetään yleisesti mielessä pidettävinä suosituksina. Suosittelemme, että otat huomioon pohjoismaiset ravitsemussuositukset ja teet päivän ravintovalintoja.

Linkistä löydätte yhteenvedon pohjoismaisista suosituksista: https://bit.ly/2TUTbC5

Terveellinen ruoka ei välttämättä ole herkullista. Siksi kannustamme teitä olemaan luovia ja keksimään ihastuttavan terveellisen reseptin ja jakamaan sen kaikille muille. Hyvän ruoan valmistamisen ei pitäisi olla hälinästä, joten mitä yksinkertaisempi ruokanne on, sitä parempi.

Tampereen Aineenopettajaksi Opiskelevat TamAus ry

Etäopiskelun selviytymistarinoita

Erityisesti näinä poikkeusaikoina, kun on suositeltavaa pysyä kotona, tuntuu, ettei pysy enää ajan tasalla siitä, mitä muiden opiskelijoiden elämässä tapahtuu. Haluamme haastaa sinut ottamaan kuvan, kuvaavan lyhyen videon tai vaikka kirjoittamaan lyhyen runon tai tekstin omasta tyylistäsi suoriutua etäopiskelun haasteista. Vain luovuutesi on rajana (ja mahdollisesti jotkin tekniset ongelmat) ja esimerkiksi oman alan näkyminen tuotoksessasi olisi hieno idea! 

Osallistuaksesi haasteeseen jaa kuvasi, videosi, runosi tai tarinasi Instagram-storyssa tai Facebookissa hyvinvoinnin haasteviikon tapahtumassa ja lisää siihen häshtägit #etäselviytyjät & #distancesurvivors. Tägääthän Instassa @treytampere, @opiskelijakuntatamko ja @tamausry julkaisuusi. 

YTHS

#TuunaaNuudelisi

Valmista pikanuudelipaketista tuunaamalla terveellinen ja näyttävä kotilounas. Postaa kuva annoksestasi ja lisää sen yhteyteen reseptisi. Kerro samalla mitä itsellesi uutta voisit nuudelien kanssa kokeilla! YTHS palkitsee parhaimpia postauksia.

Seurakuntien oppilaitostyö

Opiskelijan pyhiinvaellus

Pidä tauko opiskelusta ja lähde opiskelijan  pyhiinvaellukselle! 

Reitin voit vaeltaa yksin tai ystäviesi kanssa, ja sen voi vaeltaa myös osissa. Vaellus alkaa Tampereen yliopiston Keskustakampukselta ja päättyy Kalevankankaan hautausmaalle. 

Tässä linkki opiskelijan pyhiinvaellus -reitille: 

www.pyhiinvaellustampere.fi/sivustot/pyhiinvaellustampere/mobiilireitit/opiskelijan_pyhiinvaellus

Lataa Citynomadin sovellus sekä  tämä reitti kännykkääsi, niin voit laittaa kännykkäsi off line -tilaan.  http://app.citynomadi.com.

Ota kuva kulkemasi opiskelijan pyhiinvaelluksen pysähdyspaikasta ja lähetä se yliopistopastori Risto Korhoselle risto.korhonen@tuni.fi tai 050 383 5391

Opiskelijan pyhiinvaelluksen on suunnitellut Tampereen ev.-lut. seurakuntien  oppilaitostyö yhdessä PyhiinvaellusTampereen kanssa. 

Pysäyttävää ja rikastuttavaa vaellusta.