Vastaa TREYn kieliperiaatekyselyyn!

Tampereen yliopiston ja ylioppilaskunnan virallinen kieli on suomi. Kuitenkin Tampereen ylioppilaskunnan 18 000 opiskelijasta noin kaksi tuhatta on opiskelijoita, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Ylioppilaskunnan jäsenten yhdenvertaisen aseman varmistamiseksi ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien järjestöjen toiminta, viestintä, palvelut ja edunvalvonta on oltava saavutettavaa myös heille, joiden työskentely- ja asiointikieli ei ole suomi.

Tampereen ylioppilaskunta toteuttaa keväällä 2021 yhdessä Tampereen yliopiston kanssa kyselyn, jonka tarkoituksena on kerätä koko yliopistoyhteisön näkemyksiä siitä, millaisia asioita yliopiston ja ylioppilaskunnan monikielisyydeltä halutaan. Vastauksia hyödynnetään sekä Tampereen yliopiston että ylioppilaskunnan kieliperiaatteiden laatimisessa. Kyselyssä kaksikielisyydellä viitataan suomen ja englannin kielen käyttämisen.

“Monikielisyys on vahvuus ja voimavara opiskelijayhteisön jäsenille. Syntyvillä kieliperiaatteilla edistämme sitä, että ylioppilaskunnan palvelut ja viestintä ovat saavutettavia kaikille sekä opiskelijatoimintaan pystyvät osallistumaan tasavertaisina myös ne ylioppilaskunnan jäsenet, jotka käyttävät asiointikielenään englantia”, kommentoi TREYn hallituksen jäsen Tuomas Karvonen.

Vastaa kieliperiaatekyselyyn 14.5. mennessä Jotformissa! Vastaamalla tuot opiskelijoiden näkökulmaa yliopistomme ja ylioppilaskuntamme kaksikielisyyteen ja kieliperiaatteiden kehittämiseen.

Lisätietoja kieliperiaatteista ja kyselystä: Tuomas Karvonen, hallituksen jäsen (tuomas.karvonen@trey.fi, 044 756 8539)