Koronavirus ja Kelan tuet

TREYn tiedotteen koronaviruksen aiheuttamista muutoksista opinnoissa ja opiskelijatapahtumissa löydät täältä. Yliopiston päivittyvä koronatiedote löytyy intran sivuilta.

Koronasta johtuvien ongelmien perusteella on mahdollista saada opintotukeen joustoa, kuten muunkin sairauden tai vaikean elämäntilanteen. Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää. 

Opintolainahyvityksen saamisen määräaikaan sen sijaan ei voimassa olevan lainsäädännön puitteissa voi saada koronan perusteella pidennystä.

Jos olet joutunut keskeyttämään ulkomaanjakson koronaviruksen takia, muista ilmoittaa asiasta Kelaan, jotta sinulle ei makseta vääriä tukia.

Kela tiedottaa muista mahdollisista joustoista tai muutoksista myöhemmin. TREY suosittelee käyttämään Kelan sähköistä asiointipalvelua pandemian aikana.

Kelan tiedotteen koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja opintotuesta löydät täältä.

 

Kysymyksiä Kelan tuista tai toimeentulosta? Ota yhteyttä: TREYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Milka Hanhela, milka.hanhela at trey.fi, p. +358 50 361 2846.