Koronatilanteen usein kysytyt kysymykset (päivitetty 24.11.)

Koronatilanteen aiheuttamat muutokset vaikuttavat opiskelijoiden arkeen suuresti. Olemme keränneet tälle sivulle vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Päivitämme tälle sivulle lisää kysymyksiä ja vastauksia sitä mukaa, kun saamme lisää tietoa. Suosittelemme myös seuraamaan yliopiston tiedotusta sähköpostissa sekä intrassa. Korkeakouluyhteisön palautumissuunnitelmaan voi tutustua Intrassa täällä.

Ylioppilaskunta on opiskelijoiden tukena tämän poikkeustilan aikana. Jos sinulla on kysymyksiä, joita ei ole tässä listassa, ota rohkeasti yhteyttä laura.kaipia@trey.fi tai TG: @treylaura.

TREY

Ovatko TREYn palvelutoimistot auki?

Voiko pakettiautoa/Domus-klubia yms. jäsenpalveluita varata?

Onko TREYn toimiston väki töissä?

 • Kyllä. TREYn työntekijät ja hallituslaiset ovat normaalisti töissä ja tavoitettavissa. Yhteystiedot löydät TREYn verkkosivuilta.

Yliopiston linjaukset

Mistä löydän lisätietoa yliopiston linjauksista koronaan liittyen?

Miten lisäajan hakeminen opintoihin tapahtuu poikkeusoloissa?

 • Poikkeustilanteen aikana lisäaikahakemukset toimitetaan sähköpostitse suoraan tiedekunnan/tutkinto-ohjelman asiointiosoitteeseen. Lue lisää Intrasta.

Miten lukukauden 2020-2021 opetus tapahtuu?

 • Luento-opetus toteutetaan pääasiassa etämuodossa ensimmäisen periodin ajan, ja vain välttämätön opetus kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus sekä opiskelijoiden tukitoimet toteutetaan fyysisesti kampuksilla. Uusien opiskelijoiden opintojen alussa voidaan järjestää tutkinto-ohjelman tai ohjelman harkinnan mukaan opetusta sekä kampuksilla että etämuodossa turvallisuus- ja kokoontumissuositukset huomioon ottaen. Tiedekunnat ja ohjelmat ottavat uudet opiskelijat vastaan kampuksilla tarkoituksenmukaisella ja turvallisella tavalla. Lue lisää linjauksista intrasta.
 • Päivitys 16.6. Opiskelijoiden kulkuoikeudet avataan 3.8. alkaen siten, että ne toimivat arkisin klo 7.30-16 välisenä aikana.
 • Päivitys 18.9. Opetus jatkuu toisessa periodissa pääsääntöisesti etänä 31.12. saakka. Välttämätön opetus, kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus, toteutetaan edelleen fyysisesti kampuksilla. Lue lisää omasta uutisestaan täältä.
 • Päivitys 21.10. Kevätlukukauden 2021 opetus toteutetaan kevätlukukauden loppuun saakka kuten syyslukukaudella 2020 eli pääsääntöisesti etäopetuksena. Vain välttämätön opetus kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus sekä opiskelijoiden tukitoimet toteutetaan fyysisesti kampuksilla. Lisätietoa intrauutisesta täältä.

Tapahtumat

Miten syksyn tapahtumille käy?

 • Valtioneuvosto on päättänyt yli 500 henkilön yleisörajoituksen purkamisesta erityisjärjestelyin 1.7. lähtien.
 • Päivitys 15.6. Valmiuslain käytöstä luovutaan 15.6. ja poikkeusolot päättyvät 16.6. Kuitenkin esimerkiksi ravitsemusliikkeitä, kokoontumista ja vierailuita koskevat rajoitukset on säädetty normaalissa lainsäädännössä ja rajoitukset ovat edelleen voimassa. Suomen hallitus tulee tarkastelemaan näitä rajoituksia myöhemmin tällä viikolla.
 • Päivitys 17.8. Tampereen ylioppilaskunta peruu tapahtumansa syyskuun loppuun saakka, lue asiasta omasta uutisestaan.

Yliopiston tilat

Maskisuositus

 • Päivitys 7.10. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi kokouksessaan 6.10. maskinkäyttösuosituksen laajentamisesta korkeakouluihin. Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu ohjeistavat pitämään maskia aina kampuksilla. Lisätietoja maskisuosituksista korkeakouluissa löytyy Intrasta.
 • Päivitys 16.11. Yliopiston opiskelijoille jakamat kankaiset kasvomaskit ovat noudettavissa kampuksilta 16.-28.11.2020.Maskeja on tulossa yliopistolle yhteensä 12 000 kappaletta ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti niille opiskelijoille, joiden on pakko viettää aikaa kampuksilla opintojen parissa. Maskeja jaetaan niin kauan, kuin niitä riittää.

Hervannan kampus, Kampusareenan aula 1. krs ma-pe klo 7.30-18.00

Kaupin kampus, Arvo2:n aula

ma-pe klo 7.30-18.00

Keskustakampus, Päätalon pääaula

ma-pe klo 7.30-18.00 ja la klo 8.00-15.00

Maskeja on varattu 2 kpl/opiskelija.

Tutustu maskin mukana tulevaan käyttöohjeeseen huolellisesti.

 • Päivitys 2.12. Vahva kasvomaskisuositus on voimassa kaikissa korkeakouluyhteisön tiloissa, paitsi jos olet tilassa yksin.

Mitä tilarajoitukset tarkoittavat opiskelijajärjestöjen tilojen kannalta?

 • Yliopistolle ei pääse sulun aikana, mutta hätäilanteessa unohtuneita tavaroita voi hakea. Näissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä yliopiston infoon. Sulku kestää koko kevätlukukauden, eli 31.7. asti.
  • Päivitys 13.5. Torstaina 14.5. alkaen kampusten tiloihin on mahdollista päästä erikseen sovittaessa, muun muassa tutkintotodistuksen noutoa tai EXAM-tenttien suoritusta varten.
  • Päivitys 1.6. Jos järjestötoimija haluaa vierailla kampuksella järjestötiloissaan kesän aikana (esim. noutamassa tavaroita), päärakennuksen infoon voi soittaa ja kertoa tarpeistaan käydä tiloissa. Tämäntyyppiset vierailut ovat mahdollisia infojen aukioloaikoina.
  • Päivitys 18.9. Opiskelijajärjestöjen tilat ovat käytettävissä kyseisen rakennuksen aukioloaikojen ja kulkuoikeuksien puitteissa. Turvallisuusohjeistukset 2 metrin turvaväleistä ovat edelleen voimassa. Info ja vartiointi varmistavat, että tilat ovat tyhjät klo. 20 tai klo. 22.
  • Päivitys 24.11. Kokoontumisrajoitus on 10 henkilöä 15. joulukuuta asti.
  • Päivitys 1.12. Uudet linjaukset järjestötiloihin liittyen 2.12.-10.1. Kilta-, kerho- ja ainejärjestötiloissa oleskelu ei ole mahdollista, mutta pakottava hallitustoiminta ja tavaroiden noutaminen on mahdollista turvallisuusohjeita noudattaen.

Onko opiskelijoiden mahdollista varata yliopiston tiloja syksyllä?

 • Tiloja on mahdollista varata syksyllä, kunhan pitää huolta riittävistä turvaväleistä. Yli kahden tunnin kokouksia samoissa tiloissa ei suositella. Kokoontumisraja on viisikymmentä henkilöä.
 • Päivitys 1.12. Tilojen henkilörajoitus on 10 henkilöä 2.12.-10.1.

Milloin ja miten yliopiston ulko-ovet ovat auki?

 • Yliopiston ulko-ovet ovat opiskelijoille kiinni 18.3. alkaen. Sulku kestää koko kevätlukukauden, eli 31.7. asti.
 • Päivitys 16.6. Opiskelijoiden kulkuoikeudet avataan 3.8. alkaen siten, että ne toimivat arkisin klo 7.30-16 välisenä aikana. Kaikista kampusten tiloista on poistuttava viimeistään klo 20.
 • Päivitys 16.6. Syksyllä 2020 korkeakouluyhteisön jäsenet pääsevät kampusten tiloihin kulkukortilla, mutta ulko-ovet säilyvät ulkopuolisilta suljettuna.
 • Päivitys 18.9. Kampusten ovet ovat kiinni ja kulku tiloihin tapahtuu kulkukortilla.

Miten yliopiston kiinni oleminen vaikuttaa laboratoriokursseihin ja pakollisten laboratoriotöiden järjestämiseen?

 • Laboratorio-opinnot, jotka ovat pakollisia tai välttämättömiä valmistumisen kannalta, pyritään järjestämään korvaavilla suorituksilla. Tällä hetkellä panostetaan keväällä valmistumisen mahdollistaviin toimiin ja kehitellään erityisjärjestelyjä. Osa laboratorio-opinnoista siirtyy pakostakin syksylle tai mahdollisesti kesälle. 
 • Päivitys 13.5. torstaina 14.5. alkaen on mahdollista toteuttaa opetuksen pakollisia laboratoriokursseja kampuksilla dekaanien tai osaamisyksiköiden johtajien päätöksillä.
 • Päivitys 8.6. Syyslukukauden 1. opetusperiodilla siirrytään pääsääntöisesti malliin, jossa vain välttämätön opetus kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus sekä opiskelijoiden tukitoimet toteutetaan fyysisesti kampuksilla.
 • Päivitys 18.9. Opetus jatkuu toisessa periodissa pääsääntöisesti etänä 31.12. saakka. Välttämätön opetus, kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus, toteutetaan edelleen fyysisesti kampuksilla.
 • Päivitys 13.11. Kevätlukukauden 2021 opetus toteutetaan kevätlukukauden loppuun saakka kuten syyslukukaudella 2020 eli pääsääntöisesti etäopetuksena. Vain välttämätön opetus kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus sekä opiskelijoiden tukitoimet toteutetaan fyysisesti kampuksilla.

Milloin kuntosalit avataan?

Ilmoittautumiset

Haluaisin opiskella etänä lisää. Voinko ilmoittautua muiden yliopistojen avoimesti tarjotuille kursseille? Onko kurssit maksullisia?  

 • Kaikki yliopistot tarjoavat avointa kurssitarjontaansa kaikille tutkinto-opiskelijoille kevään ja kesän 2020 toteutuksiin. Kaikki tarjotut opinnot ovat maksuttomia ja niihin voi osallistua etäyhteyksillä. Opintoja on tarjolla eri tiedekunnista ja tieteenaloilta. Tarjotut opintojaksot ovat yliopistojen tiedekuntien opetussuunnitelmien mukaisia. Muista, että opiskelijat huolehtivat itse avoimessa yliopisto-opetuksessa suorittamien opintojen hyväksiluvusta omassa yliopistossaan. Lue lisää yliopiston intra-uutisesta. Valtakunnallisesti tarjolla olevat maksuttomat yliopistojen avoimet opintojaksot ovat koottuna täällä avoin.jyu.fi/avoimet   Opiskelijan oppaan hyväksilukujen ohjeistus Tampereen yliopistossa

Tuleeko kesäopintoja lisää (tavallista enemmän) suoritettavaksi?

 • Yliopisto on julkaissut koonnin kesän ajan opinnoista Intrassa. Pääset selailemaan kesän opintoja tämän linkin kautta

Kypsyysnäytteet

Joillakin aloilla kypsyysnäytteen tulee olla tehtynä huhtikuussa, jotta saa vanhan opetussuunnitelman mukaisen tutkinnon. Miten koronatilanne vaikuttaa tähän?

 • Yliopistolle on tulossa linjaukset siitä, että opinnäytetyön kypsyysnäytteeksi riittäisi työn tiivistelmä. Tätä käytäntöä tullaan käyttämään niin kandidaatin kuin maisterin tutkinnossa. Asiasta tulee tarkempaa tiedotusta myöhemmin.
 • Päivitetty info 19.3.: https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/uni?page=5358 

Miten kypsyysnäytteet järjestetään?

 • Kypsyysnäytekäytäntöihin on tulossa tarkempaa tiedotusta myöhemmin.

Tentit

Ovatko yliopiston tenttiluokat auki?

 • 14.5. alkaen yliopiston EXAM-tiloja avataan rajoitetusti turvallisuusrajoituksia noudattaen.
 • Päivitys 16.6. EXAM-tilojen kapasiteetti avataan kokonaisuudessaan käyttöön 3.8. alkaen. EXAM-tentit ovat mahdollisia arkisin klo 8-20 välisenä aikana. Kampusten tiloista on poistuttava välittömästi tentin jälkeen (viimeistään klo 20). Tenttivierailut ovat mahdollisia erikseen määritellyissä tiloissa ja aukioloina. EXAM-tilojen käyttäjien on noudatettava erillisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita tilojen turvallisen käytön mahdollistamiseksi. Lisätietoa yliopiston sivuilta täältä.
 • Päivitys 13.11. EXAM-tilat ovat käytössä opiskelijoiden kulkuoikeuksien puitteissa. Lisäksi Hervannan, Päätalon, Pinni A:n ja Arvon EXAM-tilat ovat joulukuussa käytössä myös sunnuntaisin ja arkipyhinä.
 • Päivitys 1.12. EXAM-tentit ovat mahdollisia ma–su kello 8–22 (myös pyhinä) kiinteistöjen aukioloaikojen puitteissa siten, että tilassa on korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan. EXAM-tentit kestävät korkeintaan kaksi tuntia.

Kuinka toimia, jos kurssin tenttiä siirretään tai tenttimisessä on epäselvyyksiä?

 • Yliopiston linja on, että tenttejä ei siirretä tulevaisuuteen, vaan opintosuoritusten arvioinnit toteutetaan korvaavilla tavoilla. Tiedekuntien henkilöstö pyrkii turvaamaan opintojen suorittamisen niin pitkälle kuin vain mahdollista. Mikäli kurssien suoritustavoissa kuitenkin on merkittäviä haasteita ja tenttejä siirretään myöhemmäksi, ole yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan. Lisäksi asiasta kannattaa olla yhteydessä oman tiedekuntasi koulutuksen varadekaaniin ja ylioppilaskuntaan.

Miten yleisinä tenttipäivinä oleville paperitenteille käy?

 • Tenttiminen yliopiston kampuksilla ei ole mahdollista kevätlukukaudella. Opintosuoritusten arviointi toteutetaan muilla tavoilla, ja opettajat informoivat kunkin opintojakson osalta erikseen. Tenttimisestä ammattikorkeakoululla tiedotetaan erikseen.
 • Tiedekuntien valmiusryhmät pohtivat tällä hetkellä asiaa ja pyrkii tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja. Yliopiston tilojen sulun loputtua pyritään järjestämään tiivistetysti tenttejä siten, että nykyisten tiistai-torstai tenttipäivien lisäksi osa tenteistä järjestetään maanantaisin ja perjantaisin.

Onko opintosuoritusten arvioinnin aikatauluissa muutoksia?

 • Opintosuoritusten arvioinnissa on joissakin tiedekunnissa annettu erityisohjeistuksia, joiden mukaan opetushenkilökunnalle on annettu lisäaikaa suoritusten arviointiin. Yliopiston yhteiset linjaukset asiasta ovat valmistelussa.
 • Päivitys 18.3.: Muutama tiedekunta on dekaanin päätöksellä antanut opetushenkilökunnalle opintosuoritusten arviointiin lisäaikaa 14 vrk. Kaikissa tiedekunnissa ei olla siirrytty tähän, vaan lähtökohtaisesti pysytään tutkintosäännössä mainituissa arviointiajoissa. Arviointiajoissa pyritään myös huomioimaan kesällä tapahtuva koulutuksen tietojärjestelmien migraatio ja tästä johtuvat aikarajoitukset opintosuoritusten arvioinnissa.

Jos opettaja ei suostu joustamaan kurssin suoritustavoissa, miten toimin?

 • Lähtökohtaisesti opettajat määrittävät suoritustavat, mutta poikkeustilanteessa pyritään järjestämään suoritustavat siten, että opintosuoritukset on mahdollista tehdä etänä.

Vaihto-opinnot

Mistä saan opintopisteet, joita peruuntuneen vaihdon takia en saakaan kasaan?

 • Kevään opinnoista ohjeita antaa oman tutkinto-ohjelman opintokoordinaattori/-suunnittelija. Muista ilmoittaa Kelaan, jos ulkomaanjaksosi keskeytyi, jotta saat vaihtoa varten tarkoitetut tuet peruttua ja sinulle kuuluvat tuet takaisin. Jyväskylän ylioppilaslehti Jylkkäri on tehnyt vaihto-opiskelijan selviytymisoppaan, josta saa myös kattavasti tietoa.

Olen vaihdossa Suomessa. Tuleeko minun keskeyttää vaihtoni ja palata kotiin?

 • Yliopisto suosittelee kotimaahan paluuta välittömästi. Voit kuitenkin suorittaa opintosi Tampereen yliopistossa loppuun etäopintoina. Perehdy myös yliopiston ohjeisiin lähteville ja jääville vaihto-opiskelijoille: https://www.tuni.fi/studentsguide/handbook/uni?page=8948 Ota huomioon, että pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä suljettu ja viranomaiset tarkkailevat kaikkea liikennettä Helsinkiin. Päästäksesi lentokentälle sinulla täytyy olla näyttää viranomaisille lentolippusi.

Olen vaihdossa ulkomailla. Tuleeko minun keskeyttää vaihtoni ja palata kotiin?

 • Suosittelemme kotiinpaluuta välittömästi. Huomioi kuitenkin, että paljon lentoja on nyt peruttu epidemian vuoksi. Varmista, että lentosi toteutuvat Suomeen asti. Lisäksi kaikkien ulkomailta palanneiden tulee olla karanteenissa kaksi viikkoa paluupäivästä alkaen.

Olen keskeyttänyt vaihto-opiskeluni ulkomailla ja palannut Suomeen. Pitääkö minun palauttaa saamani apuraha?

 • Lähtökohtaisesti apurahaa ei tarvitse palauttaa, jos pystyt osoittamaan, että olet käyttänyt sen. Säästä kuitit kaikista niistä kuluista, joita syntyy esimerkiksi vuokra-asunnosta, matkustamisesta ja yöpymisistä.

Pääsenkö vaihtoon syyslukukaudella 2020?

 • Vaihdot syyslukukaudelle 2020 on peruttu pandemian takia. Lisätietoa löytyy yliopiston Intrasta.

Kirjasto

 • Päivitys 13.11. Ajankohtaisin tieto löytyy kirjaston sivuilta, alla kevään linjaukset.
 • Päivitys 1.12. Kirjasto ja sen kaikki tilat (mukaan lukien 24/7 tilat) ovat kiinni 2.12.-10.1. Lainaustoiminta mahdollistetaan noutopisteiden avulla.

Aukeavatko yliopiston kirjastot, kun muutkin kirjastot aukeavat?

 • Eivät. Yliopiston kirjastot toimivat yliopiston ohjeiden mukaan, vaikka muita kirjastoja avataankin. Yliopiston kirjastot pysyvät siis suljettuna yhtä kauan kuin muutkin yliopiston tilat. Päivitetty tieto yliopiston kirjastoihin liittyen löytyy yliopiston sivuilta täältä.

Miten pääsen käsiksi kirjaston materiaaleihin, jos tarvitsen niitä esimerkiksi kandiin/graduun ja kirjasto on kiinni?

 • Välttämättömän painetun kurssikirjallisuuden saanti taataan kaikille korkeakouluyhteisön opiskelijoille tilojen sulkeutumisesta huolimatta niin, että asiakkaalla on mahdollisuus tilata tarvitsemansa kurssikirja tällä lomakkeella. Kirja tulee noudettavaksi  Hervannan Kampusareenan 1. kerroksen lyhytlainatilaan, keskustakampuksen Linnan kirjastoon tai TAMKin pääkampuksen kirjastoon. Näistä asiakkaan tulee itsepalveluna noutaa ja lainata pyytämänsä aineisto. Kun varattu aineisto on noudettavissa, siitä tulee normaali noutoilmoitus asiakkaalle sähköpostitse. (kirjaston tiedote)

Kirjasto sulkeutuu, erääntyvätkö lainani?

 • Kaikkien lainojen eräpäivät siirretään keskiviikkoon 27.5.2020. Samoin varausten noutopäivä siirtyy samaan ajankohtaan. Lainojen eräpäivät siirtyvät näkymään Andorissa pienellä viiveellä. Aineistoa ei tarvitse poikkeustilanteen aikana palauttaa kirjaston tiloihin. (kirjaston tiedote)

IT

Minulla ei ole tietokonetta, saako jostain sellaisen lainaan?

 • Yliopistolla on rajallinen määrä laitteita lainattavaksi myös opiskelijoille, joiden oma tietokone on esimerkiksi epäkunnossa. Lainalaitteiden nouto tulee sopia suoraan it-helpdeskin kanssa.Opiskelijoille lainattavat laitteet ja niiden noudot on keskitetty Hervantaan ja Keskustaan sekä TAMKin pääkampukselle. Lainattavia kannettavia tietokoneita on rajallinen määrä, joten niitä luovutetaan vain välttämättömimpiin tarpeisiin. Tiedustele laitteiden saatavuutta ennakkoon IT Helpdeskistä (it-helpdesk@tuni.fi). Lisätietoa löydät yliopiston intrasta täältä.

Miten suoritetaan kurssit, jotka edellyttävät ohjelmistoja joita on vain yliopiston tietokoneilla käytössä?

 • Opiskelijan tulee olla yhteydessä kyseisen tiedekunnan opintopäällikköön. Opintopäälliköt ovat tiedekunnan valmiusryhmien yhteyshenkilöitä. (Lääkiksessä Tarja Lehto). Eri tiedekunnissa on erilaisia ohjelmistoja ja erilaisia käytäntöjä.
 • Päivitys 18.3.: Tiedekunnissa, joissa tällaisia opintoja on, pohditaan muunlaisten tehtävien toteutusta. Ohjelmistotoimittajien kanssa keskustellaan myös lisenssien saamisesta opiskelijoiden omille koneille. Tässä asiassa tiedekuntien henkilöstö tekee vielä töitä ja he informoivat opiskelijoita, kun saadaan lisää tietoa.

Lisäaika

Jos opinnot viivästyy koronan takia, miten se näkyy lisäajan hakemisessa?

 • Koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuvat syyt otetaan huomioon lisäaikahakemusten käsittelyssä. Toistaiseksi vielä odotamme lisätietoa ja yliopiston yhteisiä linjauksia asiaan liittyen.

Toimeentulo

TREY suosittelee käyttämään Kelan sähköistä asiointipalvelua pandemian aikana. Kelan tiedotteen koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja opintotuesta löydät täältä. Kela tiedottaa muista mahdollisista joustoista tai muutoksista myöhemmin.

Kysymyksiä Kelan tuista tai toimeentulosta? Ota yhteyttä: TREYn sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan (Milka Hanhela, milka.hanhela at trey.fi, p. +358 50 361 2846.)

Jos opintolainahyvitys on valmistumisesta kiinni ja koronan takia ei valmistu, miten Kela reagoi?

 • Nykyisen lainsäädännön puitteissa opintolainahyvityksen määräaikaan ei voi saada joustoa koronaviruksen takia. Kela kuitenkin käsittelee asia parhaillaan. TREY seuraa Kelan tiedotusta ja ilmoittaa, mikäli tilanne muuttuu.

Voinko saada opintotukeen joustoa koronasta johtuvien ongelmien vuoksi?

 • Koronasta johtuvien ongelmien perusteella on mahdollista saada opintotukeen joustoa, kuten muunkin sairauden tai vaikean elämäntilanteen. Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää.

Mihin tukiin minulla voi olla oikeus, jos olen menettänyt työni koronan takia?

Opiskelijaruokailu

Onko ruokailuun tulossa jotain muutoksia, saako kotiruokailua varten jotain tukea?

 • Suomen hallituksen linjausten mukaisesti kahvilat, ravintolat ja anniskeluravintolat ovat suljettuina, mutta takeaway on mahdollista. Tampereella opiskelijaruokaa saa noutoruokana tällä hetkellä Juvenes Newtonista sekä Juvenes Frenckell & Pihasta. Ajantasaisimman tiedon löydät aina ravintoloiden omalta verkkosivulta.
 • Juvenes Newton kuljettaa opiskelija-aterioita Hervannassa TOAS:n yksiköiden Mikontalon tai Wäinölän parkkialueella. Jakelu ma-pe. Lisätietoa Juveneksen verkkosivuilta.
 • Päivitys 13.11. Ravintolatoiminta on mahdollista arkisin klo 7.30–20 ja lauantaisin klo 8–15 kansallisia ja yhteisön ohjeita noudattaen. Tarkemmat aukioloajat löytyvät kunkin ravintolan omilta sivuilta.

Keskustakampus

Hervannan kampus

Kaupin kampus

Muut sijainnit

Huomaathan, että tilanne voi muuttua ripeästi. Ravintoloiden nettisivuilta löydät ajankohtaisimmat tiedot. Juvenes ei ota vastaan käteistä, mutta muut maksuvälineet käyvät. Kaikkiin ravintoloihin kannattaa varata pankkikortti mukaan.

Tuki ja terveys

Millaista tukea on mahdollista saada etäopiskelun aikana esim. yksinäisyyteen?

Pääsenkö juttelemaan opintopsykologin kanssa, vaikka yliopisto on kiinni?

 • Opintopsykologit ja muut yliopiston neuvontapalvelut palvelevat normaalisti, mutta tapaamiset siirretään etäalustoille. Kannattaa seurata yliopiston intran tiedotusta!

Palveleeko YTHS tavalliseen tapaan?

 • YTHS:n vastaanottotoiminta jatkuu tällä hetkellä normaalisti ajanvarausten mukaisesti.  Koronavirusepidemiasta johtuen kaikki ryhmämuotoiset hoidot ovat kuitenkin etäryhmiä lukuun ottamatta tältä keväältä peruttu.
 • Jos olet täysin oireeton, voit tulla vastaanotolle sovittuna aikana. Jos sinulla on vastaanottoaika tai olet varaamassa sellaista, sinulle tarjotaan mahdollisuutta etävastaanottoon kaikissa tilanteissa, joissa se on mahdollista. Etävastanotto on turvallinen tapa tulla asiantuntijan vastaanotolle. Tutustu etävastaanottoon tästä linkistä!

Järjestöt

Mitä tarkoittaa Suomen hallituksen 16.3. ohjeistuksissaan käyttämä “julkinen kokoontuminen”?

 • Valtionhallinnossa ei vielä ole tarkkaa käsitystä siitä, mitä hallituksen julistama yli kymmenen hengen julkisten kokoontumisten kielto käytännössä tarkoittaa. Tilanne on kaikille ennenkokematon. Käytännössä tämä tarkoittanee, että yli kymmenen ihmisen erikseen järjestetyt tapaamiset on kielletty. Normaalissa elämässä saattaa olla kuitenkin samanaikaisesti yli kymmenen ihmistä samassa paikassa esimerkiksi apteekissa tai ruokakaupassa. Näitä ei lasketa julkiseksi kokoontumiseksi. Asioidessa missä tahansa suositellaan kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan.

Miten käy yhdistysten yleiskokousten?

 • Yhdistyksen sääntömääräisiä kokouksia on kokoontumiset estävässä pakkotilanteessa mahdollista siirtää myöhempään ajankohtaan. TREYn yhdistysasemassa oleville yhdistyksille on laitettu viime viikolla sähköpostitse tietoa koskien sääntömääräisten kokousten järjestämistä poikkeustilanteessa. Jos jokin asia mietityttää, ota yhteyttä TREYn järjestösektoriin jarjesto@trey.fi . Järjestösektori järjestää viikolla 12 myös kyselytunnin, jonne yhdistysten puheenjohtajat voivat tulla keskustelemaan mieltään askarruttavista asioista.
 • Päivitys 13.11. Neuvoja yhdistysten vuosikokousten järjestämiseen löydät omasta ohjeestaan.

Mitä rajoituksia järjestötiloihin liittyy syyslukukaudella?

 • Päivitys 18.9. Opiskelijajärjestöjen tilat ovat käytettävissä kyseisen rakennuksen aukioloaikojen ja kulkuoikeuksien puitteissa. Turvallisuusohjeistukset 2 metrin turvaväleistä ovat edelleen voimassa.  Info ja vartiointi varmistavat, että tilat ovat tyhjät klo. 20 tai klo. 22.
 • 3.8. alkaen kerho-, kilta- ja ainejärjestötilat ovat käytettävissä arkisin vastuullisesti kulkuoikeuksien puitteissa ja turvallisuusohjeita noudattaen. Opiskelijoiden kulkuoikeudet toimivat arkisin klo 7.30-16 välisenä aikana. Tiloissa tulee noudattaa kahden metrin turvavälejä ja niistä tulee poistua viimeistään klo 20.00.
 • Päivitys 13.11. Opiskelijoiden kulkuoikeudet toimivat 24/7-alueilla klo 7.30-22.00. Muilla alueilla kulkuoikeudet toimivat klo 7.30-20.00.
 • Päivitys 24.11. Kokoontumisrajoitus on 10 henkilöä 15. joulukuuta asti.