TREY kutsuu järjestöt Nälkäpäivän keräyshaasteeseen!

TREY järjestää yhteistyössä SPR:n Tampereen osaston kanssa Nälkäpäivän keräyshaasteen Tampereen yliopistolla toimiville järjestöille! Haastamme kaikki opiskelijajärjestöt keräystyöhön torstaina 26.9. Eniten rahaa kerännyt järjestö voittaa palkinnoksi Punaisen Ristin ensiapukurssin kahdellekymmenelle hengelle (arvo n. 1600€). Lisäksi palkitaan se järjestö, joka on houkutellut kerääjiksi suurimman osuuden jäsenistöstään, ja se järjestö, jonka joukkue on suurin. Nämä joukkueet saavat saavat kiitokseksi uuden ensiapupakkauksen ja kunniakirjan.

Mihin Nälkäpäiväkeräyksen rahat menevät?

Nälkäpäiväkeräyksellä kerätään rahaa SPR:n katastrofirahastoon, jonka varat eivät ole etukäteen sidottuja minnekään. Näin Punainen Risti voi tehdä avustuspäätöksen nopeasti heti katastrofin sattuessa. 

Punainen Risti auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä kymmenissä eri maissa. Katastrofirahastosta rahoitetaan esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneiden kriisiapua Suomessa ja pakolaisleirien kenttäsairaaloita Syyriassa. Ilmastonmuutoksen edetessä Punaisen Ristin katastrofirahaston varoilla autetaan yhteisöjä selviytymään luonnonolojen muutoksista ja varautumaan niihin.

Haluan, että järjestöni osallistuu keräyshaasteeseen! Kuinka toimin?

Hienoa! Ehdota järjestöllesi keräyshaasteeseen osallistumista. Jokainen järjestö voi ilmoittaa vain yhden kisajoukkueen ja yhden yhteyshenkilön, mutta joukkueessa voi olla kuinka monta kerääjää tahansa, ja sinä voit olla yksi heistä.

Kuka voi osallistua Nälkäpäiväkeräykseen?

Kuka tahansa! TREYn keräyshaasteessa varoja kerätään järjestöjen joukkueissa. Jos et halua kerätä rahaa minkään opiskelijajärjestön lukuun, voit myös lähteä Nälkäpäiväkerääjäksi itsenäisenä vapaaehtoisena ilmoittautumalla SPR:n sivujen kautta.

Kuinka järjestö pääsee mukaan keräyskilpailuun?

Järjestön tulisi ilmoittaa järjestönsä tai joukkueensa nimi, yhteyshenkilö sekä joukkueen jäsenten määrä TÄMÄN LINKIN KAUTTA viimeistään sunnuntaina 22.9. Samalla tulee ilmoittaa, mistä joukkue haluaa hakea keräyslippaat ja -liivit. Kaikki järjestön vapaaehtoisten keräämät rahat lisätään laskennassa joukkueen keräyssaldoon. Järjestöllä täytyy myös olla yksi yhteyshenkilö, johon TREY ja Punainen Risti voivat olla yhteydessä keräyskilpailun aikana. 

Miten keräys tapahtuu käytännössä?

Kuka tahansa voi kerätä varoja Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräyksessä, ja aiempaa kokemusta ei tarvita. Varojen kerääminen on helppoa eikä vaadi erityisosaamista – aktiivisuus ja halu auttaa riittävät.

Punainen Risti toimittaa TREYn palvelupisteille kaikille kilpailuun ilmoittautuneille omat keräyslippaat ja liivit. Ne voi hakea Hervannasta Paulan tiskiltä tai keskustakampukselta TREYn palvelupisteeltä torstaina 26.9. niiden aukioloaikoina. Voimme myös toimittaa keräysvälineet Kaupin kampukselle.

Kukin kerääjä täyttää lippastaan lomakkeen. Kerääjä on itse vastuussa omasta lippaastaan ja liivistään, ja hänen tulee myös palauttaa ne lopetettuaan keräämisen. Palauta keräysvälineet viimeistään klo 17 joko SPR:n Kohtaamispaikka Tampurille keskustassa tai TREYn keskustoimistolle Hervannan kampuksella. Mikäli palautat lippaasi ja liivisi ennen klo 15:30, voit myös palauttaa ne TREYn palvelupisteelle.

Punainen Risti on laatinut kaikille varojen kerääjille yksinkertaiset käytösohjeet ja turvaohjeet. Tutustuthan niihin, ennen kuin lähdet keräämään! Keräysliivi päälläsi edustat paitsi tamperelaista opiskelijayhteisöä ja omaa järjestöäsi, myös Suomen Punaista Ristiä.

Missä keräystä saa suorittaa?

Keräysalueesi on koko Tampere. Hyviä keräyspaikkoja ovat sellaiset paikat, missä liikkuu paljon ihmisiä jalan. Haasteemme yksi tarkoitus on, että Nälkäpäivä näkyisi yliopistolla. TREY on sopinut yliopiston kanssa, että keräystä saa tehdä yliopiston yleisissä tiloissa, kuten auloissa ja piha-alueilla. Katsothan, ettet kuitenkaan tuki kulkuväyliä! Annetaan kaikille työ- ja opiskelurauha, eikä kerätä rahaa luennoilla, lounasravintoloissa tai ihmisten työhuoneissa.

Kauppakeskus Duossa on omat kerääjänsä, joten sinne emme suosittele lähtemään.

Eikö Nälkäpäiväkeräys kestä kolme päivää?

Kyllä. Vaikka TREYn keräyshaaste kohdistuu vain torstaille, voit ilman muuta jatkaa keräämistä myös perjantaina ja lauantaina. Näinä päivinä lippaat ja liivit haetaan Punaisen Ristin Kohtaamispaikka Tampurilta ja palautetaan sinne.

Eihän kenelläkään ole enää käteistä! Voiko keräyskilpailun lahjoitukset tehdä sähköisesti?

Voi. SPR:llä on käytössään MobilePay, jonka kautta voi kerätä varoja myös keräyskilpailussa. Tällöin lahjoittajan tulee kuitenkin kirjoittaa maksun viestikenttään kerääjäjoukkueen nimi juuri sellaisena, kuin se on ilmoitettu. Lahjoitettua summaa ei lasketa järjestön kilpailusaldoon, mikäli viestissä on kirjoitusvirhe tai se puuttuu.

Tiivistelmä!

Ilmoita järjestösi keräysjoukkue lomakkeen kautta. Hae keräyslippaat ja -liivit TREYn palvelupisteeltä 26.9. ja palauta ne klo 17 mennessä joko TREYn toimistolle tai SPR:n Tampurille. Hanki järjestöllesi mainetta ja kunniaa, ja tee itsellesi hyvä mieli. Osallistu. Välitä. Autat.

Jäikö jokin vielä pohdituttamaan?

TREYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Milka Hanhela vastaa keräyshaasteen järjestelyistä. Ota yhteyttä sähköpostitse milka.hanhela [at] trey.fi tai Telegramin kautta @treymilka