Nostetaan malja sinulle

Viime vuonna näihin aikoihin Tampereella jännitettiin edustajistovaalien tuloksia. Astetta poikkeuksellisemmat edarivaalit ne olivatkin, sillä ensimmäistä kertaa silloisten ylioppilaskuntien Tamyn ja TTYY:n opiskelijat äänestivät itselleen yhteisen edustajiston. Vaikka tredariksikin kutsuttu edustajiston synty syksyllä 2018 ei varsinaisesti mullistanut tamperelaisen opiskelijan arkea, oli se uuden ylioppilaskunnan ensimmäinen toimielin. TREY oli (lähes) syntynyt!

Se siitä historian havinasta. Tänä viikonloppuna TREYn ensimmäisillä vuosijuhlilla on aika nostaa malja yhteisöllemme yhden ikävuoden kunniaksi – ja ennen kaikkea meille opiskelijoille, joita ilman TREYtä ei olisi olemassa.

Tuore yhteisömme ja sen tukeminen on ollut omassa työssäni tapahtumasektorilla vuoden mielenkiintoisinta antia. TREYssä ei ole vain kahta tai kolmea erilaista opiskelijakulttuuria vaan suunnilleen yhtä monta kuin on opiskelijoita ja järjestöjäkin. Omasta opiskelijakuplastani poistuminen ja tutustuminen muiden järjestöjen ja opiskelijaryhmien toimintaan on opettanut minulle alle vuodessa enemmän yhteisöllisyydestä, vaikuttamisesta ja erilaisista tavoista järjestää vuosijuhlat kuin kunniakkaat 7 ja puoli opiskeluvuottani yhteensä.

Ilman kasvukipuja ei meidänkään yhteisömme ole taivaltaan aloittanut, ja niihin tullaan varmasti törmäämään jatkossakin. On tärkeää ja toisaalta pirullisen vaikeaa samanaikaisesti kunnioittaa perinteitä, olla avoin oppimaan muilta ja haastaa itseään ajattelemaan asioita tarvittaessa toisin – itse kompuroin joihinkin näistä kolmesta harva se päivä. Miten varmistetaan, että kaikilla meillä 18 000 TREYläisellä on hyvä ja tervetullut olo yhteisössämme? Valmistahan tässä hommassa ei tule koskaan, mutta on ollut sanoinkuvaamattoman hienoa huomata, kuinka paljon opiskelijayhteisössämme on valmiutta viedä TREYtä eteenpäin osallistumalla, keskustelemalla ja kirittämällä.

Kiitos TREYstä kuuluukin sinulle, arvon opiskelija. Oli kyseessä sitten järjestötoiminta, tapahtumiin osallistuminen, opiskelijakaverin tsemppaaminen tai mitä vain muuta, kiitos kaikesta työstä, mitä sinä olet yhteisömme eteen tehnyt.

Lauantain vuosijuhlassa nostamme maljan sinulle, skool!

-Meeri