Olisiko nyt sinun hetkesi hakea hallopediksi?

Halloped-haut ovat täällä taas! Kahden vuoden välein toteutettavat hallinnon opiskelijaedustajien, tai tuttavallisemmin hallopedien, haut on avattu ajalle 22.8.-18.9.2022. Hallopedeja haetaan tässä haussa yhteensä 91:lle opiskelijaedustajan paikalle. Etsimme hallopedeja tulevalle kaksivuotiselle toimikaudelle, eli vuosille 2023-2024. Tässä haussa on avoimena kaikki TREYn valitsemien opiskelijaedustajien paikat niin tiedekuntaneuvostoissa kuin yliopiston yhteisissä toimielimissä, eli muutoksenhakulautakunnassa, koulutusneuvostossa, yhteiskunnallisen vuorovaikuttamisen neuvostossa ja konsistorissa. Lähes kaikissa toimielimissä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa, mutta yhteiskunnallisen vuorovaikuttamisen neuvoston pääasiallinen työskentely kieli englanniksi.

Mikä sitten on halloped?

Hallopedina voi toimia kuka tahansa Tampereen yliopiston läsnäoleva tutkinto-opiskelija. Hallopedit pääsevät mukaan yliopistomme hallinnossa tapahtuvaan valmistelutyöhön ja päätöksentekoon. He siis toimivat meidän yliopistollamme eri tason toimielimissä ja vievät omien näkemystensä lisäksi koko opiskelijayhteisön ääntä kuuluviin. Hakemalla hallopediksi, et sitoudu toimimaan tehtävässä koko kahta vuotta, vaan tarvittaessa voit erota tehtävistä myös kesken toimikauden. 

Hallopedin tehtävissä sinun ei tarvitse olla kulmakunnan kovin kopo tai osata yliopistomme johtosääntöä ulkoa. Etsimme halloped-riveihimme innokkaita, motivoituneita ja aktiivisia opiskelijoiden edunvalvojia. Hallopedina pääset muun muassa tutustumaan läheisemmin yliopistomme hallintoon ja päätöksentekoon, osallistumaan kehittämistoimintaan sekä oppimaan uutta esimerkiksi kokoustamisesta ja yliopiston toiminnasta. Hallopedit saavat myös kokouspalkkiota ja tehtävissään vähintään vuoden oltuaan he voivat hakea opintopisteitä toiminnasta.

Mikäli sinussa on herännyt pienikin kipinä halloped-toimintaa kohtaan, kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin TREYn halloped-haku -sivuun. Kyseiseltä sivulta pääset lukemaan hakukuulutukset ja saat tarkempaa tietoa hakemisesta. Suosittelemme myös, että otat seurantaan TREYn sosiaalisen median, sillä hakuajan ollessa auki pääset kuulemaan istuvien hallopedien kokemuksia halloped-toiminnasta.