Oodi Wapulle, yhteisölle ja opiskelijuudelle

Haalareita lipuu etunurmikolla ohi kaikissa väreissä. Otan kuvia, ihmiset hymyilevät. Musiikki soi. Radiokopin ovi käy. Vaihdetaan tuttujen kanssa moroja. Sydäntäni lämmittää tämä tunne – rakastan Wappua.

Vappu ei merkinnyt minulle juuri mitään ennen yliopistoon pääsyä. Kesä tuntui olevan kaikki kaikessa. Viehätyin kesän vapaudesta ja lämmöstä. Tapahtumista ja tunnelmasta. Mikä aiemmin sai tykkäämään kesästä, ovat nykyään syitä miksi tykkään Wapusta. Eikä Wappu ole pelkästään vuodenaika – se on mielentila, joka pitää kokea.

Päätin viime vuonna ottaa ensimmäisestä lähi-Wapusta kaiken irti. Sukelsin irtiottowapun tarjoamiin mahdollisuuksiin ja kävin 2022 Wapun aikana 47 wapputapahtumassa. Emäteemukin tuli suoritettua. Pääsin näkemään runsaasti siitä kauneudesta, mitä tamperelainen yhteinen opiskelijawappu voi antaa. Enkä kadu hetkeäkään. Jokaisen pitäisi mielestäni kokea Wappu vähintään kerran – koska löytyy kaikille jotain. On sitsejä, speksiä, koiria, kesäterasseja, bingoja, bileitä ja ennen kaikkea paikkoja nähdä vanhoja sekä tehdä uusia ystäviä. 

Opiskelen keskustakampuksella ja yhteinen poikkitieteellinen Wappu on parasta, mitä tiedän. Wappu tarkoittaa mulle avointa yhteisöllisyyttä – jokainen on opintoalasta ja -vuosista riippumatta tervetullut mukaan. Kaikille löytyy mielekkäitä tapahtumia ja uusia ystäviä. Hyvä Wappu syntyy mielestäni täysin ihmisten ja yhteisön kautta. Se syntyy järjestäjien, nakkilaisten, kuvaajien, yhteistyökumppanien ja kaikkien meidän osalllistujien kautta. Vastuu iloisesta wappuhengestä ja hyvästä opiskelijakulttuurista on siis meillä jokaisella. Pidetään siitä kiinni, että Wappuna kaikki ovat tervetulleita mukaan, eikä ketään jätetä yksin. Wappu kuuluu kaikille.

Sitä ei ennalta voi tietää, miten tärkeitä ne kohtaamiset Wappuna todella ovatkaan. Kahden viimeisimmän Wapun aikana oon tutustunut moniin: nykyisiin työkavereihin, ystäviin ja jopa kumppaniin. Wappu voi merkitä sullekin paljon muuta kuin aikaa tai paikkaa, jos tartut seikkailuun mukaan. Mä kehotankin sua lähtemään mukaan Wappuun. Tulemaan tapahtumiin. Edes kokeilemaan. Kenties pääset löytämään sisäisen welehosi ja näet, miksi Wapun sanotaan olevan opiskelijan parasta aikaa.

Tervetuloa – nähdään ja tutustutaan tapahtumissa!

Mea Vähä-Jaakkola
Emäteemu 2021 & 2022, toivottavasti myös 2023
TREYn hallituksen jäsen