Puheenjohtajan kiitos

Joulukuussa 2019 TREYn ensimmäinen hallitus aloitti himmailemaan töiden kanssa ehtiäkseen saada vuoden arkistoinnit, perehdytysmateriaalit ja testamentit kuntoon uutta hallitusta varten. Oli haikea tunnelma, mutta rankasta vuodesta kovin väsähtänyt joukko ystäviä oli myös kovasti joululoman tarpeessa.

Minä en. Olin tullut valituksi TREYn puheenjohtajaksi vuodelle 2020. Kun muut kävivät läpi valtavia tunneskaaloja, mä olin jo toinen jalka tulevassa vuodessa. Perehdyin täysiä uuteen puheenjohtajan tehtävään samalla kun koulutin omia tuoreita seuraajiani kopoiksi.

Nyt mä olen kuitenkin siinä pisteessä, missä muut viime vuoden hallituksesta oli. Vuosi alkaa olla ohi, mun seuraaja on valittu ja mun alkaa olla aika päästää irti TREYstä. Nyt mä käyn läpi näitä tunneskaaloja ja ihan oikeasti valmistaudun palauttamaan läppärin tällä viikolla. Myös mä olen kipeästi joululoman tarpeessa.

Syksyllä 2018 valittiin ensimmäiset TREYn edaattorit ja myöhemmin vuoden 2019 hallitus. Sain kunnian tulla valituksi molempiin, joten edaattorin urani jäi kovin lyhyeksi. Kahdessa vuodessa mä oon jättänyt mun kädenjäljen tänne ja nyt on aika antaa uusille ja paljon virkeämmille toimijoille tilaa. Tää vuosi on tuntunut vuosikymmeneltä, vaikka tuntuu kuin se olisi alkanut eilen. Matkan varrella ollaan tehty TREYstä heittämällä Suomen paras ylioppilaskunta.

Vuosi 2020 ei ehkä ole ollut maailman paras vuosi, mutta mulle se on silti ollut huippu. Mulla on ollut ihana työyhteisö ja maailman paras työpari, joiden kanssa me ollaan ylitetty itsemme toistuvasti läpi vuoden. Vuoden varrella on tavattu presidentti, vastattu noin jokaiselle suomalaiselle medialle puhelimeen, laadittu ylioppilaskunnalle täysin uusia dokumentteja, valittu uusi edustajisto ja siirretty koko organisaatio etämalliin. Ei mikä tahansa puheenjohtajavuosi todellakaan.

Tää vuosi on myös tuonut ylioppilaskunnan, järjestöt ja opiskelijat lähemmäs toisiaan. Ollaan päästy todistamaan ihan mielettömiä keinoja lisätä yhteisöllisyyttä turvallisesti etäillen, ollaan neuvottu järjestöjä median kanssa toimimisessa, mietitty opiskelijoiden kanssa miten vastata koronan tuomiin haasteisiin ja koitettu sinnikkäästi pitää esillä opiskelijuutta ja opiskeluelämää kun päätetään koronarajoitteista yliopistolla. Mulle tulee aidosti hyvä mieli kun nään, että meihin ja meidän apuun luotetaan.

Tänä vuonna me ollaan taisteltu Nyssen kanssa opiskelijalipuista. Ollaan laadittu täysin uusi ympäristöohjelma ja asetettu TREYlle hiilineutraaliustavoitteet. Lobattiin ateriatuen korotusta, joka vihdoin syksyllä saatiin läpi ja tammikuusta lähtien hinta laskee jälleen. Ollaan saatu yliopisto tekemään myönnytyksiä kampusten aukioloaukioihin. Perustettu ylioppilasmedia. Ratkottu satoja ja satoja yhteydenottoja, tehty ajankohtaisia TREYkkösiä, koulutettu tuhat tuutoria, lobattu lisää yliopiston tukipalveluita ja osallistuttu ministeriön lausuntokierroksille.

Ja tämäkin oli vain nopea pintaraapaisu siitä, mitä tänä vuonna on saatu aikaan.

Kiitos siis teille. Kiitos jokaiselle edaattorille, valiokuntalaiselle, toimielinten jäsenille, hallopedeille, järjestölle, opiskelijalle ja kaikille muillekin, jotka teette tästä yhteisöstä paremman. Kiitos mun puolesta meidän työntekijöille, jota ilman ylioppilaskunta ei pyörisi vuodesta toiseen näin ammattimaisesti ja jota ilman meikäläinen olisi ollut aivan hukassa.

Tähän päättyy mun TREY-ura, ainakin toistaiseksi.

Annika