TREY esittää Annika Nevanpäätä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi ja Ville Jäppistä hallitukseen vuodelle 2021!

TREYn edustajisto on tänään 25.8. kokouksessaan päättänyt esittää TREYn hallituksen puheenjohtajaa Annika Nevanpäätä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuodelle 2021 ja TREYn hallituksen koulutuspoliittista vastaavaa Ville Jäppistä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2021.

TREYn SYL-ehdokkaat Ville Jäppinen ja Annika Nevanpää
TREYn SYL-ehdokkaat Ville Jäppinen ja Annika Nevanpää

Nevanpää, 26, opiskelee hallintotieteiden tutkinto-ohjelmassa viidettä vuotta ja on toiminut muun muassa viime vuonna TREYn hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana ja ainejärjestössään varapuheenjohtajana sekä koulutuspoliittisena vastaavana. Jäppinen, 23, opiskelee viestinnän monitieteisessä tutkinto-ohjelmassa neljättä vuotta ja on toiminut mm. ainejärjestönsä puheenjohtajana ja koulutuspoliittisena vastaavana.

Opiskelijoiden toimeentulo ei vieläkään ole ideaalitasolla, koulutuksen periytyvyys on vahvaa edelleen ja maksuttoman koulutuksen puolesta pitää taistella päivittäisellä tasolla. Näiden lisäksi meillä on käsissä ilmastokatastrofi, joka uhkaa näitä kaikkia edellämainittuja kysymyksiä ihan uudella tavalla. Mun opiskelijaliike tekee rohkeasti vaikuttamistyötä koko sukupolvensa puolesta näiden ongelmien ratkaisemiseksi.”, linjaa Nevanpää.

Sata vuotta täyttävä SYL edustaa miulle opiskelijoiden parempaa huomista. Koulutuspoliittisessa vaikuttamisessa SYL tuo päätöksentekoon näkökulman, joka muutoin ei riittävän voimakkaana kuuluisi. Miun ylioppilasliike rakentuukin opiskelijoiden aktiivisuuden ympärille. Se on liike, joka huolehtii valtakunnallisella tasolla, että me opiskelijat olemme aidosti osa kaikkea meitä koskettavaa päätöksentekoa.”, visioi Jäppinen puheessaan.

SYL valitsee ensi vuoden toimijat liittokokouksessaan Espoossa 12.-13.11.2020. SYL edustaa valtakunnallisella tasolla Suomen yliopisto-opiskelijoita ja ajaa heidän etujaan. TREYtä liittokokouksessa edustaa delegaatio, jolla on käytössään 19 ääntä.