Tampereen kaupunki jakaa kasvomaskeja maksutta vähävaraisille

Päivitys 1.9.2020

  • Hoitotarvikepalvelu , Kuninkaankatu 14-16, avoinna: ma, ti ja to klo 8-16, ke klo 8-18 ja pe klo 8-14.
  •  Sosiaalipalvelujen neuvonta , Hatanpäänkatu 3 J, avoinna ma ja to klo 9-15, ti, ke ja pe klo 9-14.
  • Kototori, Hervannan vapaa-aikakeskus Lindforsinkatu 5, 2. kerros, avoinna ti klo 10-12 ja 13-16 ja pe klo 10-12 ja 13-16.
  • ViaDia:n ruokajakopaikka osoitteessa Puutarhakatu 17 (Tampereen vapaakirkkoseurakunta), avoinna ma – to klo 12 – 12.30
  • Ikurin lähiötalo osoitteessa Virontörmänkatu 13, avoinna ma, ti ja pe klo 13 – 15.
  • Seurakunnan hävikkiruokajakelupisteet: maskit jaetaan ruokakassien jaon yhteydessä.
  • SPR:n ruokajakelu Otavalankatu 12 A, avoinna ma klo 10-16, ti klo 10-18, ke klo 10-13, to klo 10-17, ruoka-apujakelut ke ja pe klo 16.

Kasvomaskisuosituksen myötä Tampereen kaupungin maskijakelu alkaa. Lue maskijakelusta lisää alta!

THL suosittelee, että kasvomaskia käytetään joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin sekä tilanteissa, joissa koronatestituloksen odotuksen tai karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella tai matkustaessasi Suomen sisällä, kun saavut maahan riskimaast. Tampereen kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille 18.8. alkaen. Jakelupisteessä ei kysytä tietoja hakijan toimeentulosta. Maskeja jaetaan seuraavasti:

  • Hoitotarvikejakelu, Kuninkaankatu 14-16, avoinna: ma, ti ja to klo 8 – 16, ke klo 8 – 18 ja pe klo 8 – 14.
  • Sosiaalipalvelujen neuvonta , Hatanpäänkatu 3 J, avoinna ma ja to klo 9 – 15, ti, ke ja pe klo 9 – 14.

Lisäksi maskeja on jaossa seurakunnan hävikkiruokajakelupisteissä sekä SPR:n ruokajakelussa osoitteessa Otavalankatu 12 A. 

Ajankohtaisimman tiedon kaupungin maskijaosta löydät osoitteesta https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koronavirus.html. Pyrimme tiedottamaan mahdollisista muutoksista kaupungin maskijakelussa suomeksi ja englanniksi.

Yliopisto velvoittaa käyttämään maskia tilanteissa, joissa turvaväliä ei ole mahdollista pitää, kuten EXAM-tenteissä ja toiminnallisissa opiskeluharjoituksissa. Lisää tietoa yliopiston maskikäytännöistä löydät intrasta osoitteesta https://intra.tuni.fi/content/news/17708

Tutustuthan kasvomaskisuosituksen yksityiskohtiin sekä maskin käyttöohjeisiin THL:n sivuilla osoitteessa https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille / https://thl.fi/en/web/thlfi-en/-/thl-recommends-face-masks-to-protect-others-hand-washing-and-safe-distances-are-the-most-important-means-to-prevent-coronavirus-infections. Muistathan, että kasvomaskit eivät korvaa muita hygieniaohjeita. Pidäthän siis huolta käsihygieniasta, yskit ja aivastelet vain nenäliinaan tai hihaan, otat riittävän turvavälin muihin ihmisiin ja pysyt kotona, jos sinulla on sairauden oireita.