Tee Tampereesta parempi opiskelukaupunki – kerro näkemyksesi opiskelijoiden kuntavaaliohjelmaan!

TREY ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko ovat valmistelemassa yhteistä kuntavaaliohjelmaa ensi vaalikaudelle. Ohjelman tavoitteena on varmistaa opiskelijoiden äänen kuuluminen Tampereen kaupungissa vuosina 2021-2025.

Koko opiskelijayhteisö on aiemmin tänä keväänä saanut vaikuttaa luonnoksen alkutyöhön verkkoaivoriihen kautta. Nyt ohjelman ensimmäinen luonnos on kommentoitavana. Kuka tahansa Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelija voi kertoa näkemyksensä ohjelmaan tämän kommentointilomakkeen kautta: [linkki]. Ohjelmaluonnoksen saa näkyville PDF-muotoisena tästä: Kuntavaaliohjelmaluonnos.

Lomakkeessa voit kommentoida luonnokseen kirjattuja tavoitteita, ohjelman kokonaisuutta ja rakennetta, muotoilua, tai mitä vain haluat. Voit myös esittää tavoitteita poistettavaksi tai uusia tavoitteita lisättäväksi, tai kertoa senkin, jos olet samaa mieltä ohjelman tavoitteista. Mikäli haluat lisätietoa jostain tavoitteesta, voit liikuttaa kursorin tekstin päälle ja saat esiin taustatietoja siitä, miksi tavoite on kirjattu luonnokseen.

Ei siis muuta kuin kommentoimaan! Kaikista näkemyksistä on iso apu ohjelman työstämisessä sellaiseen muotoon, jossa se vastaa opiskelijayhteisömme yhteisiä ajatuksia. Lomakkeen täyttäminen kestää n.10-20 minuuttia riippuen siitä, kuinka monia asioita haluat kommentoida. Lomake on auki 4.9.2020 saakka.

Ohjelmasta tehdään kommenttien pohjalta uusi versio alkusyksystä. Lopullisen sanansa siihen antavat TREYn ja Tamkon edustajistot, joiden kokouksiin ohjelma tuodaan loppusyksyllä. Edustajistot ovat molempien yhteisöjen korkein päättävä elin. Monivaiheisen prosessin avulla pyritään varmistamaan, että kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelman sisältöön, ja että TREYn ja Tamkon yhteinen kaupunkivaikuttamistyö todella vastaa opiskelijoiden näkemyksiä tulevina vuosina.

Kun ohjelma on valmis, sen tavoitteita aletaan ajamaan kuntavaaliehdokkaille ja poliittisille puolueille. Näin tavoitteet saavat näkyvyyttä kuntavaaleissa keväällä 2021 ja myös vaalien jälkeen. Valmis ohjelma määrittelee TREYn ja Tamkon kaupunkivaikuttamisryhmän, eli Ryhmä 35000:n, työn raamit tuleville vuosille.

Takanamme on jo monta vuotta perinteikästä vaikuttamistyötä. Oheisesta kuvasta löydät esimerkkejä kaupungissamme toteutetuista asioista, joita tamperelaiset opiskelijajärjestöt ovat aikanaan olleet edistämässä. Nyt on aika kirjoittaa seuraavat askelet yhä opiskelijaystävällisemmän Tampereen tekemiseksi!

Ryhmä 35000 edunvalvontasaavutuksia Tampereen kartalla.

 

Opiskelijoiden kuntavaaliohjelman valmistelun vaiheet:

  • Tammikuu 2020: Ryhmä 35000 vuoden ensimmäinen tapaaminen ja työn aloitus
  • Helmikuu 2020: Vanhan ohjelman läpikäynti ja verkkoaivoriihen valmistelu
  • Maaliskuu 2020: Syötteiden kerääminen opiskelijoilta verkkoaivoriihen avulla
  • Huhtikuu 2020: Ensimmäisen luonnoksen valmistelu syötteiden ja edellisen ohjelman pohjalta
  • Touko-syyskuu 2020: Yhteisön kommenttikierros
  • Syyskuu 2020: Edustajiston iltakoulu, ohjelman muokkaaminen yhteisön ja edustajiston kommenttien pohjalta
  • Lokakuu 2020: Ohjelman hyväksyminen TREYn ja Tamkon edustajistoissa

Onko sinulla kysyttävää opiskelijoiden kuntavaaliohjelman valmistelusta tai kaupunkivaikuttamisesta? Haluatko ohjelmasta esittelyn järjestöllesi tai edustajistoryhmällesi? Ota yhteyttä: sopo (at) trey.fi!