TREYssä ei ole sijaa fasismille

TREY kieltäytyy tekemästä yhteistyötä Perussuomalaiset Nuoret ry:n kanssa niin kauan, kun he rikkovat ylioppilaskuntamme yhdenvertaisuusperiaatteita.

Perussuomalaisten Nuorten ensimmäinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen esiintyi yhdistyksen edustajana viikonloppuna Virossa järjestetyssä Etnofutur-konferenssissa. Pitämässään puheessa hän kertoi olevansa fasisti. Tämän lisäksi lukuisat järjestössä merkittävissä tehtävissä toimivat henkilöt ovat kuvanneet itseään etnonationalisteiksi.

TREYllä on jo tästä linjapaperissaan selkeä kirjaus. Hallitus on kokouksessaan 27.2. keskustellut aiheesta ja todennut linjan olevan yksiselitteinen.

”Yhteisössämme ei ole sijaa demokratian tai ihmisarvojen vastaiselle toiminnalle. Yhdenvertaisuusperiaatteemme turvaavat jokaisen yhteisömme jäsenen oikeuden tulla kohdelluksi saman arvoisesti. Niin kauan, kun Perussuomalaiset Nuoret ry ei kunnioita tätä, vaan sallii organisaatiossaan fasismin, meillä ei ole mitään syytä yhteistyölle. ” sanoo TREYn puheenjohtaja Annika Nevanpää.

Yhteistyöstä ovat kieltäytyneet lukuisat nuorisojärjestöt ja esimerkiksi Suomen ylioppilaskuntien liitto. TREYn yhdenvertaisuussuunnitelman voit lukea alta.

TREYn yhdenvertaisuussuunnitelma: https://trey.fi/media/trey_yhdenvertaisuussuunnitelma_20-22.pdf

SYL:on kannanotto: https://syl.fi/syl-sanoo-fasismille-ei/