TREY esittää Onni Härköstä ja Aino Halista Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2024!

TREYn edustajisto kokousti tänään 22. elokuuta 2023 ja päätti esittää TREYn hallituksen varapuheenjohtajaa Onni Härköstä ja sosiaalipoliittista vastaavaa Aino Halista Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2024!

TREYn ehdokkaat SYLin hallitukseen 2024: Aino Halinen ja Onni Härkönen

Härkönen, 23, opiskelee Tampereen yliopistossa yhteiskuntatutkimusta neljättä vuotta. Härkönen on toiminut muun muassa useissa hallinnon opiskeljaedustajatehtävissä, TREYn edustajiston jäsenenä, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittohallituksessa vastuualueenaan koulutuspolitiikka vuonna 2021 sekä Vihreiden puoluevaltuustossa vuodesta 2021 lähtien. Tänä vuonna Härkönen toimii TREYn hallituksen varapuheenjohtajana ja vastaa lisäksi vaalivaikuttamisesta, kansallisesta koulutuspolitiikasta ja yliopistohallinnosta.

Mie haluan olla eturintamassa tekemässä opiskelijoiden arjesta vähän parempaa, puolustamassa maksutonta koulutusta ja koulutuksen rahoitusta. Edistämässä maailmaa, jossa korkeakouluun lähteminen ja siellä pärjääminen on mahdollista ihan jokaiselle. Tekemässä töitä sen eteen, ettei opiskelijuus olisi vain kurja välivaihe lapsuuden ja aikuisuuden välissä, vaan oikeasti sitä elämän parasta aikaa.”, visioi Härkönen.

Halinen, 21, on kolmannen vuoden yhteiskuntatutkimuksen opiskelija Tampereen yliopistossa. Halinen toimii Plan International Suomessa aktivistina ja hallituksen jäsenenä sekä on partioaktiivi kehitysyhteistyöprojektin parissa. Halinen vastaa TREYn hallituksessa tänä vuonna hyvinvoinnista, kestävästä kehityksestä, terveydestä ja yhdenvertaisuudesta.

YTHS:lle on varmistettava kestävä ja kattava perusrahoitus. Laastarinomaiset projektirahoitukset eivät lyhennä jonoja. Nykyisessä rahoitusmallissa on myös paljon ongelmia, joihin haluaisin päästä vaikuttamaan.”, linjaa Halinen edustajistolle pitämässään puheessa.

SYL valitsee ensi vuoden toimijat liittokokouksessaan täällä Tampereella 17.-18.11.2023. SYL edustaa valtakunnallisella tasolla Suomen yliopisto-opiskelijoita ja ajaa heidän etuaan. TREYtä liittokokouksessa edustaa delegaatio, jolla on käytössään huimat 20 ääntä.