TREY tukee opiskelijoidemme ilmastovetoomusta, tässä ja nyt.

TREY on saanut yhteisömme opiskelijoilta maanantaina 2.3. yhteydenoton, jossa ylioppilaskuntaa pyydettiin tukemaan heidän kannanottoaan. Opiskelijoiden kannanotossa Fortumin yhtiökokousta vaaditaan sitoutumaan Pariisin ilmastosopimukseen. Fortumin hallituksen mukaan tieteeseen perustuva malli päästöjen vähentämiseksi ei ole tällä hetkellä mahdollinen, eikä yhtiökokous aio siksi sitoutua Pariisin ilmastosopimukseen. Opiskelijat ovat toteuttaneet kannanoton yhteistyössä Hiilivapaan Suomen, WWF:n ja Greenpeacen kanssa. TREYn hallitus päätti kokouksessaan torstaina 4.3. tukea opiskelijoidemme kannanottoa. TREYn lisäksi tukensa kannanotolle ovat tähän mennessä osoittaneet Jyväskylän, Helsingin, Vaasan, Turun, Oulun ja Taideyliopiston ylioppilaskunnat sekä Suomen ylioppilaskuntien liitto.

Haluamme yhdessä opiskelijoidemme ja muiden ylioppilaskuntien kanssa vedota erityisesti omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiseen sekä Fortumin sijoittajiin, jotta yhtiökokous sitoutuisi Pariisin ilmastosopimukseen ja ajaisi tuleville sukupolville oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa. Omistajaohjausministeri käyttää yhtiökokouksessa valtion, eli enemmistöomistajan, ääniä. Suomi on allekirjoittanut Pariisin ilmastosopimuksen – se ei saa jäädä ainoastaan sanahelinäksi. On aika tehdä konkreettisia ilmastotavoitteita tukevia päätöksiä!

Ympäristö- ja ilmastoasiat huomioidaan poikkileikkaavasti kaikessa ylioppilaskunnan toiminnassa ja vaikuttamistyössä. “On hienoa, että meidän opiskelijat ovat lähteneet oma-aloitteisesti vaikuttamaan ja haastaneet koko opiskelijaliikkeen mukaan! Haluamme vedota omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiseen yhdessä meidän opiskelijoidemme kanssa ja kannustaa näin koko opiskelijayhteisöämme aktiiviseen kansalaisuuteen ja ilmastovaikuttamiseen. Ylioppilaskunnilla on lakisääteinen tehtävä valmistaa opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen, joten päätös tukea opiskelijoitamme tässä oli luonnollinen.”, toteaa ylioppilaskunnan puheenjohtaja Annika Nevanpää.

Lisätiedot: Puheenjohtaja Annika Nevanpää, puheenjohtaja@trey.fi, 050 361 2845