Tule mukaan vaikuttamaan siihen, mistä kuntavaaleissa puhutaan!

Kuntapolitiikka vaikuttaa monella tavalla meidän opiskelijoiden arkeen. Siksi ylioppilaskunta vaikuttaa myös vaaleissa ja vaalien välillä siihen, mitä kaupunginvaltuusto tekee! Tampereen ylioppilaskunta (TREY) ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (Tamko) muodostavat yhdessä Ryhmä 35 000:n, joka on tamperelaisten opiskelijoiden kaupunkivaikuttamisen äänitorvi. Monet Ryhmä 35 000:n tavoitteista ovat toteutuneet viime vuosina, joten nyt on aika keksiä uusia!

Raitiotie rakentuu hurjaa vauhtia ja tulee aikanaan helpottamaan opiskelijoiden liikkumista ja samalla vuonna 2021 otetaan käyttöön uusi bussilinja, joka kiertää kaikki kampukset. Matkan voi maksaa vaikka mobiililipulla! Hervannasta Kauppiin ja keskustaan pääset tulevaisuudessa aiempaa sujuvammin myös pyörällä, kun pyöräilyn laatukäytävä Hervannan ja keskustan välillä pala palalta rakentuu.

Tampere on ryhtynyt tarjoamaan maksutonta ehkäisyä alle 22-vuotiaille. Onpa myös keskustaan kaavoitettu lisää opiskelija-asuntoja, ja parkkipaikkoja niillä täytyy olla aiempaa vähemmän, mikä vähentää asumisen kustannuksia ja tekee kaupungista viihtyisämmän. Kaikki nämä ja paljon muuta ovat olleet teemoja, joiden puolesta Ryhmä 35 000 on pitkään vaikuttanut!

Nyt on sinun aikasi päättää, miten Tampere seuraavaksi helpottaa opiskelijan arkea, sillä Ryhmä 35 000 tekee paraikaa kuntavaaliohjelmaa, joka määrittelee tavoitteemme seuraavan neljän vuoden ajaksi. Käynnissä on verkkoaivoriihi, jossa voit osoittaa tukesi erilaisille tavoitteille tai ehdottaa täysin uusia. Löydät aivoriihen täältä. Verkkoaivoriihi sulkeutuu 6. huhtikuuta, joten suuntaa heti vastaamaan!