Tällä sivulla Wapun 2021 tiedot. Wapun 2022 tiedot päivitetään sivulle keväämmällä.

Suomen Suurin Wappu

Wappua on juhlittu jo keskiajalta lähtien, ja se on ollut keskeinen osa opiskelijakulttuuria jo useita vuosikymmeniä. Ylioppilaskunnan järjestämää yhteistä Wappua on järjestetty vuodesta 2019 alkaen, kun yliopistot yhdistyivät. Wappu on keskeinen osa tamperelaista opiskelijakulttuuria, ellei jopa sen ydin. Wappu on meille monille eräänlainen virstanpylväs, joka yleensä merkitsee lukuvuoden loppua ja kesälle siirtymistä. Wappu on meidän kaikkien juhlaa, ja se on tarkoitettu meille kaikille.

Yli kaksiviikkoinen tapahtumakimara koostuu lukuisista erilaisista tapahtumista, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Suomen suurin Wappu kokoaa yhteen ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen wapputapahtumat, josta löytyy varmasti menoa jokaiseen makuun. Wappu on sen näköinen mitä järjestöt siitä tekevät. Wappukalenterin Tapahtumia on perinteisesti yli sata, joka tekee tamperelaisesta Wapusta Suomen suurimman. Wappu on ennen kaikkea yhdessäolon aikaa, eikä tälle perinteelle ole nähtävissä loppua.

Suomen suurimman Wapun järjestää Wapputiimi, johon kuuluu ylioppilaskunnan tapahtumavastaava, sekä Wapun projektityöntekijöitä eli wapputirehtöörit. Tämän lisäksi Tampereen teekkariyhdistyksen kulttuurimestari ja wappusihteerit ovat mukana tiimissä järjestäen teekkarikasteen ja muita teekkariperinteeseen kuuluvia tapahtumia osana Suomen suurinta Wappua.

Teemunkierros

Wappukalenterin osana kuuluva Teemunkierros on tamperelainen vanha perinne, jossa opiskelijat keräävät päivittäin leimoja tapahtumista suorittaakseen Emäteemu-arvonimen. Teemunkierroksessa on ollut useita tasoja, ja tarkka suoritusohje voi muuttua vuodesta riippuen. Vakiintunut Emäteemun suoritusvaatimus on 20 tapahtumaa. Jokainen Teemunkierroksen suorittanut palkitaan legendaarisella haalarimerkillä. Teemunkierrokseen on valittu koko yliopistoyhteisölle tarkoitettuja kaikille avoimia tapahtumia, joten jokaisella on oiva mahdollisuus suorittaa tutkinto. Teemunkierros on haastava testi, jossa jokaisesta opiskelijasta otetaan mittaa; tapahtumia on paljon, ja niiden välissä voi olla yllättävänkin vähän aikaa. Jokainen opiskelija on haastettu suorittamaan kierrosta!

Wappujulkkarit

Mitä Wappuun kuuluu tänä vuonna? Se selviää vuosittain ennen Wappua pidettävissä Julkkareissa, jossa paljastetaan Wappukalenteri, Teemunkierroksen tapahtumat sekä Wapun teema! Julkkarit ovat perinteisesti unohtumaton wapputunelmaan virittävä spektaakkeli, jonne wapputiimi on järjestänyt ohjelmaa. Wappujulkkareiden jälkeen seikkailu alkaa!

Wappu 15.4.-1.5.2021

Wappu tulee tänäkin vuonna, ja luvassa on totuttuun tapaan paljon meille kaikille tarkoitettuja tapahtumia! Tänä vuonna Wappu järjestetään poikkeuksellisesti etätoteutuksena, mutta ei hätää: Wappufiilis on taattu. Pue siis haalarisi jalkaan ja tule nauttimaan hyvästä tunnelmasta, mitä mielenkiintoisimmista tapahtumakonsepteista ja tutustumaan poikkitieteellisesti uusiin ihmisiin. Yhdessä järjestöjen kanssa olemme koonneet kattavan sekä monipuolisen listauksen tapahtumista, ole siis kuulolla!

Tänä vuonna Teemunkierroksessa on vain yksi taso, ja leimaus tapahtuu sähköisesti toistaiseksi salaisella virtuaalialustalla. Jokaiselle annetaan ohjeet Teemunkierroksen leimaukseen liittyen, joten tapahtumiin voi osallistua huoletta.

Tänä vuonna Wappu järjestetään totuttuun tapaan 15.4–1.5. ja luvassa on perinteisiä tapahtumia sekä täysin uudenlaisia tapahtumakonsepteja. Julkaisemme Teemunkierroksen ohjelman, sekä paljastamme teeman Julkkareissa 12.4. 16:00. Samoihin aikoihin julkaisemme Wapun tapahtumakalenterin, jossa näkyvät kaikki tapahtumat.

WAPPUJULKKARIT julkaistaan 12.4. 16:00 Facebookissamme

WAPUN TEASER- VIDEO julkaistiin 19.3. 12.00, löydät sen Instagramistamme!

Wapputiimi 2021

  • Hanna Vähävuori – TREYn tapahtumavastaava
  • Markus Halla-aho – TREYn wapputirehtööri
  • Jesse Varis – TREYn wapputirehtööri
  • Anniina Morelius – Tampereen Teekkarien kulttuurimestari
  • Tuomas Tiura – Tampereen Teekkarien wappusihteeri
  • Ville-Pekka Frantsi – Tampereen Teekkarien wappusihteeri