Suomen Suurin Wappu

Wappua on juhlittu jo keskiajalta lähtien, ja se on ollut keskeinen osa opiskelijakulttuuria jo useita vuosikymmeniä. Ylioppilaskunnan järjestämää yhteistä Wappua on järjestetty vuodesta 2019 alkaen, kun yliopistot yhdistyivät. Wappu on keskeinen osa tamperelaista opiskelijakulttuuria, ellei jopa sen ydin. Wappu on meille monille eräänlainen virstanpylväs, joka yleensä merkitsee lukuvuoden loppua ja kesälle siirtymistä. Wappu on meidän kaikkien juhlaa, ja se on tarkoitettu meille kaikille.

Yli kaksiviikkoinen tapahtumakimara koostuu lukuisista erilaisista tapahtumista, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Suomen suurin Wappu kokoaa yhteen ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen wapputapahtumat, josta löytyy varmasti menoa jokaiseen makuun. Wappu on sen näköinen mitä järjestöt siitä tekevät. Wappukalenterin Tapahtumia on perinteisesti yli sata, joka tekee tamperelaisesta Wapusta Suomen suurimman. Wappu on ennen kaikkea yhdessäolon aikaa, eikä tälle perinteelle ole nähtävissä loppua.

Suomen suurimman Wapun järjestää Wapputiimi, johon kuuluu ylioppilaskunnan tapahtumavastaava, sekä Wapun projektityöntekijöitä eli wapputirehtöörit. Tämän lisäksi Tampereen teekkariyhdistyksen kulttuurimestari ja wappusihteerit ovat mukana tiimissä järjestäen teekkarikasteen ja muita teekkariperinteeseen kuuluvia tapahtumia osana Suomen suurinta Wappua.

Teemunkierros

Wappukalenterin osana kuuluva Teemunkierros on tamperelainen vanha perinne, jossa opiskelijat keräävät päivittäin leimoja tapahtumista suorittaakseen Emäteemu-arvonimen. Teemunkierroksessa on ollut useita tasoja, ja tarkka suoritusohje voi muuttua vuodesta riippuen. Vakiintunut Emäteemun suoritusvaatimus on 20 tapahtumaa. Jokainen Teemunkierroksen suorittanut palkitaan legendaarisella haalarimerkillä. Teemunkierrokseen on valittu koko yliopistoyhteisölle tarkoitettuja kaikille avoimia tapahtumia, joten jokaisella on oiva mahdollisuus suorittaa tutkinto. Teemunkierros on haastava testi, jossa jokaisesta opiskelijasta otetaan mittaa; tapahtumia on paljon, ja niiden välissä voi olla yllättävänkin vähän aikaa. Jokainen opiskelija on haastettu suorittamaan kierrosta!

Wappujulkkarit

Wapun teema, wappukalenterin sisältö ja lisätietoa Teemunkierroksesta paljastetaan Wappujulkkareissa, jotka järjestetään keskiviikkona 6.4. klo 14 alkaen Festian isossa salissa Hervannan kampuksella! Wappujulkkareiden jälkeen sinulle aukeavat ovet tamperelaisen Wapun maailmaan eli reilun kahden viikon mittaiseen vauhdikkaaseen ja rentouttavaan seikkailuun!

Wappu 13.4.-1.5.2022

Wappu tulee tänäkin vuonna, ja luvassa on totuttuun tapaan paljon meille kaikille tarkoitettuja tapahtumia! Pue siis haalarisi jalkaan ja tule nauttimaan hyvästä tunnelmasta, mitä mielenkiintoisimmista tapahtumakonsepteista ja tutustumaan poikkitieteellisesti uusiin ihmisiin. Tarjolla on järjestöjen kanssa koottu kattava ja monipuolinen listaus tapahtumia!

Tänä vuonna Wappu järjestetään totuttuun tapaan 13.4–1.5. ja luvassa on perinteisiä tapahtumia sekä täysin uudenlaisia tapahtumakonsepteja.

Wapputiimi 2022

  • Paavo Keski-Orvola – TREYn tapahtumavastaava
  • Iiro Parhankangas – TREYn wapputirehtööri
  • Reetamari Pesonen – TREYn wapputirehtööri
  • Elina Salovuori – TREYn wapputirehtööri
  • Josefiina Aitalaakso – Tampereen Teekkarien kulttuurimestari
  • Eetu Hartikainen – Tampereen Teekkarien wappusihteeri
  • Tea Mattila – Tampereen Teekkarien wappusihteeri
  • Elli Ruokonen – Tampereen Teekkarien wappusihteeri