Suomen Suurin Wappu

Wappua on juhlittu jo keskiajalta lähtien, ja se on ollut keskeinen osa opiskelijakulttuuria jo useita vuosikymmeniä. Ylioppilaskunnan järjestämää yhteistä Wappua on järjestetty vuodesta 2019 alkaen, kun yliopistot yhdistyivät. Wappu on keskeinen osa tamperelaista opiskelijakulttuuria, ellei jopa sen ydin. Wappu on meille monille eräänlainen virstanpylväs, joka yleensä merkitsee lukuvuoden loppua ja kesälle siirtymistä. Wappu on meidän kaikkien juhlaa, ja se on tarkoitettu meille kaikille.

Yli kaksiviikkoinen tapahtumakimara koostuu lukuisista erilaisista tapahtumista, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Suomen suurin Wappu kokoaa yhteen ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen wapputapahtumat, josta löytyy varmasti menoa jokaiseen makuun. Wappu on sen näköinen mitä järjestöt siitä tekevät. Wappukalenterin Tapahtumia on perinteisesti yli sata, joka tekee tamperelaisesta Wapusta Suomen suurimman. Wappu on ennen kaikkea yhdessäolon aikaa, eikä tälle perinteelle ole nähtävissä loppua.

WelhoWappu 13.4.-1.5.2023

WelhoWapun esittelykuva.

WelhoWappu alkaa 13.4.2023 ja vie meidät maagiselle matkalle Wapun saloihin! Yli 100 huikeaa wapputapahtumaa on valmiina lumoamaan sinut! Valmistaudu Teemunkierroksen fantastiseen matkaan – we hope you shall pass! Liidä luudallasi osoitteeseen suomensuurinwappu.fi saadaksesi lisätietoa mystisestä matkasta, jolle olet pian astumassa!

Teemunkierros

Wappukalenterin osana kuuluva Teemunkierros on tamperelainen vanha perinne, jossa opiskelijat keräävät päivittäin leimoja tapahtumista suorittaakseen Emäteemu-arvonimen. Teemunkierroksessa on ollut useita tasoja, ja tarkka suoritusohje voi muuttua vuodesta riippuen. Vakiintunut Emäteemun suoritusvaatimus on 20 tapahtumaa. Jokainen Teemunkierroksen suorittanut palkitaan legendaarisella haalarimerkillä. Teemunkierrokseen on valittu koko yliopistoyhteisölle tarkoitettuja kaikille avoimia tapahtumia, joten jokaisella on oiva mahdollisuus suorittaa tutkinto. Teemunkierros on haastava testi, jossa jokaisesta opiskelijasta otetaan mittaa; tapahtumia on paljon, ja niiden välissä voi olla yllättävänkin vähän aikaa. Jokainen opiskelija on haastettu suorittamaan kierrosta! Teemunkierroksesta voi lukea lisää sen omalta alasivulta!

Wapputiimi 2023

Suomen suurimman Wapun järjestää Wapputiimi, johon kuuluvat ylioppilaskunnan hallituksen tapahtumavastaavat, ylioppilaskunnan wapputirehtöörit ja Tampereen Teekkarien kulttuurimestari sekä wappusihteerit. Suomen suurinta Wappua vuonna 2023 järjestävät:

  • Aaro Haikonen – TREYn tapahtumavastaava
  • Helena Ukkola – TREYn tapahtumavastaava
  • Elina Reims – TREYn wapputirehtööri
  • Iiris Taubert – TREYn wapputirehtööri
  • Maiju Koppinen – TREYn wapputirehtööri
  • Emmi Eronen – Tampereen Teekkarien kulttuurimestari
  • Lassi Timoskainen – Tampereen Teekkarien wappusihteeri
  • Mikko Savisaari – Tampereen Teekkarien wappusihteeri
  • Moona Mattila – Tampereen Teekkarien wappusihteeri