Tampereen ylioppilaskunta ehdottaa Tampereen yliopiston hallitukseen Tiina Mikkosta!

Tampereen ylioppilaskunnan hallitus päätti kokouksessaan 24.8.2023 jäsenehdotuksestaan Tampereen yliopiston hallitukseen. Ehdotettava henkilö on Tiina Mikkonen, saavutettavuusasiantuntija, jonka luottamustehtävistä löytyy tällä hetkellä muun muassa Tekniikan Akateemiset TEK:n hallituksen jäsenen ja Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtajan tehtävät.

“Olen erittäin otettu, että TREY esittää minua Tampereen yliopiston hallitukseen. Olen toiminut aktiivisesti Tampereen yliopiston perustamisvaiheessa ja olisi hienoa päästä kehittämään yliopistoa hallituksen jäsenenä. Hallitus vaikuttaa merkittävästi siihen, millaista arki Tampereen yliopistolla on niin opiskelijoille kuin työntekijöille. Arjen työrauhan turvaamiseksi tarvitaan satsauksia toimiviin tukipalveluihin sekä koulutukseen ja tutkimukseen”, kertoo Mikkonen.

“Mikkonen toisi Tampereen yliopiston hallitukseen kokemusta erilaisissa hallituksissa työskentelystä, opiskelijanäkemystä sekä ymmärrystä nimenomaan Tampereen yliopiston nykytilanteesta. Hänen innokkuutensa yhteisön kanssa tehtävään yhteistyöhön lisäisi Tampereen yliopiston potentiaalia parantaa yliopistoyhteisön hyvinvointia, ja kehittää erityisesti yhteisön ilmapiiriä, jaksamista ja yhdenvertaisuutta.”, analysoi Tampereen ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspoliittinen vastaava Onni Härkönen

Mikkosella on huomattava määrä kokemusta niin opiskelijaedunvalvonnasta, kaupunkivaikuttamisesta kuin valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä. Mikkonen on toiminut erilaisissa luottamustehtävissä niin Tampereen yliopistolla kuin sen edeltäjien aikoina. Näitä luottamustehtäviä ovat muun muassa Tampereen yliopiston konsistorin opiskelijaedustajan sekä Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävät. Mikkonen toisi hallitukseen tekniikan alan edustusta, opiskelujen ja työelämän yhteyksien hahmottamista sekä ymmärrystä tiede- ja yliopistomaailmasta. Laaja-alaisen vaikuttamistyön kautta Mikkosella on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja yhteistyöverkostot.

“Opiskelijoiden kannalta on tärkeää, että hallituksessa on näkemystä ja tuntemusta myös opiskelijuudesta. Mikkonen toisi kattavalla ylioppilaskunta ja halloped-taustallaan kuuluviin opiskelijoiden ääntä.”, toteaa Härkönen.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen, joka toimii myös yliopiston hallituksena, neljän jäsenen toimikaudet päättyvät vuoden 2023 lopussa. Tämän vuoksi konsistori nimittää syksyllä uudet jäsenet hallitukseen. Näistä neljästä jäsenestä kaksi tulee olemaan korkeakoulusäätiön perustajien ehdotuksista. TREY on tehnyt oman esityksensä, jotta meille opiskelijoille tärkeitä asioita huomioidaan yliopiston hallituksen nimittämisessä ja toiminnassa jatkossakin. Yliopistoyhteisöllä on mahdollisuus ehdottaa hallitukseen jäsenehdokkaita 31.8. saakka. Opiskelijoiden ja opiskelijajärjestöjen oman vaikuttamistyön ja ehdotusten valmistelun tueksi TREY on julkaissut sivuillaa tietopaketin ehdokkuudesta Tampereen yliopiston hallitukseen. Kyseisellä sivulla kerrotaan myös TREYn kriteereistä ja esityksen tekemisestä.

Lisätietoja ylioppilaskunnan nimitystyöstä: Koulutuspoliittinen asiantuntija Tiia Virtanen (tiia.virtanen@trey.fi, 0407130077).