TREYn ilmastokampanja #sunratkaisu

Me opiskelijat olemme tulevaisuuden ratkaisu ilmastonmuutoksessa, mutta poliittisia ratkaisuja tarvitaan nyt. Opiskelijaliikkeen kärkitavoitteina vaalikampanjassaan on koulutuksen ja toimeentulon kehittämisen rinnalla ilmastonmuutoksen pysäyttäminen – siksi TREY kannustaa opiskelijoita osoittamaan, että Suomen tulee sitoutua riittäviin tekoihin ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi.

  • Suomen tulee olla hiilineutraali vuonna 2030.
  • Suomen tulee ajaa Euroopan unionissa edistyksellistä ilmastopolitiikkaa.
  • Käynnistetään ilmastotutkimuksen kärkihanke, jonka puitteissa korkeakoulut voivat hakea tutkimusrahoitusta.
  • Yhteiskunnan vero- ja tukijärjestelmiä on pikaisesti muutettava siten, että ne ohjaavat vahvasti päästöjen vähentämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen.

TREY haastaa nyt kaikki opiskelijat kertomaan, millaisia ratkaisuja just sulla tai järjestölläsi on vaatia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen pysättämiseksi – oli se sitten tempaus, arjen teko tai ilmastomarssiin lähteminen! Jaa ratkaisusi somessa tunnisteella #sunratkaisu ja haasta myös kaverisi. Tehdään yhdessä meille tärkeä asia näkyväksi ja vaaditaan ratkaisuja!

TREY esittelee myös itse erilaisia ratkaisuja: ensimmäisenä vuorossa valtakunnallinen opiskelijoiden ilmastolakko, joka on yksi opiskelijaliikkeen keinoista osoittaa vaatimuksensa tulevaan hallitusohjelmaan. Ilmastolakkoon voit osallistua ympäri Suomea 5.4. perjantaina! Kuulet tästä lisää myöhemmin tällä viikolla!

Mikä on #sunratkaisu?

 

TREYn #sunratkaisu -juttusarja on osa SYL:n ja SAMOK:n #koulutustaprkl -vaalikampanjaa. Kampanjan kolme kärkeä ovat ilmasto, koulutus ja toimeentulo. Lisätietoa kansallisesta kampanjasta saat täältä.