Korona-aika on aiheuttanut opiskelijoille monia haasteita – TREYn koronakyselyn raportit nyt julki

Korona-ajan rajoitukset ovat iskeneet opiskelijoihin kovaa. Monet opiskelijat asuvat yksin ja suuri osa opiskelijan sosiaalisesta elämästä pyörii yliopiston kampuksilla ja opintojen ympärillä. Siirtyminen etäopetukseen ja rajoitukset kampusten aukioloajoissa ovat vaikeuttaneet monen opiskelijan arkea. 

TREY avasi opiskelijakyselyn yliopiston koronarajoitusten vaikutuksista ja etäopiskelun sujuvuudesta 4.9. Kysely oli auki 30.9. asti. Kysely tehtiin, sillä TREY kaipasi lisää tietoa opiskelijoiden kokemuksista korona-ajan vaikutuksista opiskeluun ja hyvinvointiin. Vastauksia kyselyyn saatiin paljon, melkein 1400. Erityisen paljon vastauksia saatiin hervannan kampukselta.

Kyselyn tulokset kertovat monista opiskelijoiden kohtaamista haasteista korona-aikana. Tilojen rajoitettujen aukioloaikojen koetaan vaikeuttavan opiskelua, etäopiskelu aiheuttaa yksinäisyyttä ja suuri osa opiskelijoista uskoo etäopiskelun vaikuttavan opintoihinsa negatiivisesti. Monet tuloksista ovat herättäneet huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista, ja TREY pyrkii tekemään töitä sen eteen, että voisimme tukea opiskelijoita paremmin tänä haastavana aikana.

Kyselyn tuloksia on hyödynnetty syksyn aikana edunvalvonnassa esimerkiksi yliopiston suuntaan. Olemme esitelleet tuloksia laajasti eri tahoille, mm. korkeakouluyhteisön pandemiaryhmälle, opetushenkilökunnalle, koulutuksen koordinaatioryhmälle ja laatutiimille. 

Tutustu koronakyselyn raporttiin täällä.

Tiivistelmän kyselyn tuloksista löydät täältä.