TREYn koronakyselyn tulokset ovat nyt julki!

Pitkittynyt pandemiatilanne on iskenyt opiskelijoihin kovaa ja asettanut meidät aivan uudenlaiseen tilanteeseen, jossa kaikki tapahtuu etänä ja monet opiskelevat vain yksin asunnoissaan. Kartoittaaksemme opiskelijoiden kokemuksia, teimme koronakyselyn, joka oli auki 20.4.–16.5. Kysely oli suunnattu Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille. Saimme kyselyyn 1313 vastausta.

Kysely muodostui kahdeksasta kategoriasta: yliopiston koronalinjaukset, opiskelijaruokailu, järjestöt, hyvinvointi, toimeentulo, lähiopetus, kansainvälisyys sekä etäopiskelu, opintojen järjestäminen ja tuki.

Tämä kysely oli jatkoa syksyllä 2020 toteutettuun kyselyyn. Aiemman koronakyselyn tuloksista voit lukea omasta uutisestaan lisää täältä.

Kyselyn tuloksista voidaan päätellä, että korona-aika on vaikuttanut merkittävästi opiskelijoiden hyvinvointiin ja opintoihin. Korona-ajasta palautuminen tulee vaatimaan paljon töitä ja tulokset antavat hyvin suuntaa sille, millaista edunvalvontatyötä TREYn tulee tehdä ja millaiset toimet parhaiten tukisivat opiskelijoita. Tätä työtä tullaan tekemään yhteistyössä mm. Tampereen yliopiston, YTHS:n, Tampereen kaupungin, opiskelijaravintoloiden ja opiskelijayhteisön kanssa.

 

Lue koko raportti täältä (.pdf, 2 Mt)!

Lue raportin tiivistelmä täällä (.pdf, 109 kt).

Tulosten esittelydiat täällä (.pdf, 889 kt).