TREYn alkuvuotta värittäneet useat rekrytoinnit on saatu päätökseen ja kevään aikana ylioppilaskunnalla on aloittanut kolme uutta työntekijää. Keitä he oikein ovat ja mitä he oikein aikovat tehdä ylioppilaskunnassa? Otetaanpa siitä selvää!
Myyntikoordinaattori, joka kirjoittaa kandiaan sidosryhmäsuhteista
Ylioppilaskunnan uutena myyntikoordinaattorina aloittanut Mari Sillanpää naurahtaa kertoessaan työhaastattelustaan. Keskustelu oli kääntynyt työn sisältöihin ja sitä kautta Sillanpään kandin aiheeseen yrityksen sidosryhmäsuhteista.
”Mä olen todella innoissani siitä, että pääsen käytännössä miettimään samoja asioita, joita olen opinnoissani käsitellyt. Erityisesti pidemmän aikavälin tavoitteiden laatiminen ja TREYn sidosryhmäsuhteiden kehittäminen on todella mielenkiintoisia töitä, joiden parissa työskentelyä odotan innolla!”
Sillanpää visioi TREYn yrityssuhdetyötä ja mietinnän alla ovat ainakin hinnoittelun päivittäminen niin tapahtumissa kuin ylioppilaskunnan muussakin yrityssuhdetoiminnassa. Kutkuttaviksi työnkuviksi Sillanpää kuvailee varsin perustavanlaatuisten kysymysten pohdiskelun: mitä yritysyhteistyö TREYssä tarkoittaa ja miksi sitä ylipäänsä tehdään?
Aikooko uusi myyntikoordinaattori siis aivan räjäyttää TREYn yritysyhteistyön?
Ei aio. Sillanpää korostaa, että hänen tavoitteensa on kehittää TREYlle entistä kestävämpi ja järkevämpi tapa tehdä omaleimaista yritysyhteistyötä niin, että työhön käytetyt tunnit ovat tuottavia. Sillanpää odottaa innolla yhteistyötä TREYn sidosryhmien kanssa ja toivoo, että yhteistyö jatkuu vallitsevista poikkeusoloista huolimatta.
”Tämä koronatilanne hämmentää ja jännittää miten yhteistyö esimerkiksi ravintoloiden kanssa saadaan järjestymään taloudellisesti vaikeina aikoina. Toivottavasti yhdessä löydetään toimivia tapoja tehdä yhteistyötä!”
Miltä tuntuu olla täällä meidän opiskelijoiden ylioppilaskunnassa?
”Tällä hetkellä on sellainen hyvä perusboogie päällä! Mä olen todella innokkaasti mukana tässä uudessa työssä ja uskon, että meillä tulee hyvä vuosi yrityssuhdesektorin kanssa ja päästään tekemään yli sektorisarojen yhteistyötä!”
Tampereen opiskelijayhteisöä rakastava järjestöasiantuntija
Niin ikään maaliskuussa työnsä aloittanut järjestöasiantuntija Mikael Lehtonen on innoissaan mahdollisuudesta työskennellä järjestöjen parissa. Hän nostaa ensimmäisenä esiin järjestöjen merkittävän roolin korkeakouluyhteisössä.
”Järjestöt tekevät erittäin tärkeää työtä yliopistolla ja innolla odotan, että pääsen tukemaan järjestöjä, jotta heidän tekemänsä työ on kaikkein laadukkainta!”
Ylioppilaskunnan piirissä toimii lukuisia järjestöjä, joilla on kaikilla omanlainen kulttuurinsa. Lehtonen kokee monipuolisen yhteisön rikkautena sekä mahdollisuutena kehittää uudenlaista järjestötoimintaa ja yhteisöllistä opiskelijakulttuuria.
”Yliopistojen yhdistyminen on ollut haaste, mutta myös mahdollisuus. Haluankin tehdä parhaani edesauttaakseni sitä, että me kaikki tunnemme olevamme yhtä yliopistoa, yhden yliopiston opiskelijoita ja kaikki samaa yhteisöä.”
Uudessa työssään Lehtonen odottaa erityisesti järjestöihin tutustumista ja käytännön työtä järjestöjen parissa. Lehtoselta löytyy paloa myös ylioppilaskunnan toiminnan kehittämiseen ja uusien perinteiden luomiseen.
”On todella mielenkiintoista aloittaa työt juuri nyt, kun ylioppilaskunta on vasta vuoden vanha. Vaikka ensimmäisen vuoden aikana on tehty töitä uuden ylioppilaskunnan eteen, on uusille ideoille vielä paljon tilaa!”
Mutta, mitä uutta oikein on luvassa?
Sitä saamme jännityksellä odottaa, sillä Lehtonen ei vielä halua paljastaa kaikkia suunnitelmiaan. Hän kuitenkin vihjaa, että jotain uutta voisi olla kehitteillä syksyn harrastemessuille.
Ei ylioppilasmediaa ilman päätoimittajaa
Tampereen uuden ylioppilasmedia on kevään aikana ottanut aimo harppauksia kohti todellisuutta. Maaliskuusta alkaen näitä harppauksia on ohjaillut ylioppilasmedian ensimmäinen päätoimittaja Aapo Laakso.
Ylioppilasmedian suunnittelutyö on edistynyt Laakson käsissä ripeää tahtia. Kevään aikana medialle on valmisteltu linjapaperia sekä budjettia ja seuraavana vuorossa on rekrytoida median ulkoasun suunnittelusta vastaava AD.
Laakso kokee ylioppilasmedian aseman olevan merkittävä. Ylioppilaslehtien rooli ylioppilaskunnan ja yliopiston historiankirjoituksessa on aina ollut tärkeä. Laaksoa Aviisin lakkauttamisen myötä syntynyt aukko on harmittanut.
”Ylioppilasmedialle on ollut tilausta. Olen innoissaan päästessäni suunnittelemaan mediaa, joka vastaa yhteisöstä nousevaan tarpeeseen.”
Laakso kertoo tutustuneensa lakkautettuihin tamperelaisiin ylioppilaslehtiin ja korostaa, että tavoitteena on luoda täysin uusi media. Hän kuitenkin vihjaa, että jotain vanhaa molemmista medioista on tulossa uuteen.
”Haluan luoda median, joka ei ole lukijoista tylsä ja samanlainen kuin kaikki muut vaan uusi jännittävä sosiaalisessa mediassa vetävä kokonaisuus, joka räjäyttää keskustelut Jodelissa.”
Päätoimittajan työstä Laakso on nauttinut. Erityisesti mahdollisuus työskennellä vapaasti ja luovasti on ollut hänestä todella mieluisaa.
”Parasta tässä hommassa on, että käytännössä mitään ei ole valmiina ja kaikki mitä tekee, on oman näköistä! Nimeäkään ei vielä ole edes kabineteissa lyöty lukkoon.”
Lämpimästi TREYvetuloa uusille työntekijöille! Sekä uudet että vanhat ylioppilaskunnan työntekijät löydät nettisivuilta yhteystiedoista.