Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos tämä sivu ei vastaa kysymyksiisi, ota yhteyttä help@trey.fi!

Mikä on ylioppilaskunta?

Tampereen ylioppilaskunta eli TREY on kaikkien 18 000 Tampereen yliopistossa opiskelevien yhteinen edunvalvoja ja palveluntarjoaja. Kaikki me 18 000 opiskelijaa olemme ylioppilaskunta. Yliopistolain mukaan ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään. Ylioppilaskunnan jäsenyys tarjoaa sinulle opiskelijakortin ja monia muita jäsenetuja, joihin voit tutustua Jäsenyys-sivulla.

Miten voin osallistua ja vaikuttaa ylioppilaskunnan toimintaan?

Ylioppilaskunta ei rajaudu vain ylioppilaskunnan henkilökuntaan tai hallitukseen: me kaikki 18 000 tamperelaista yliopisto-opiskelijaa muodostamme ylioppilaskunnan. Opiskelijoiden asema, hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan keskiössä. TREYssä jokaisen on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisissa toimielimissä, joista voit lukea lisää Mukaan toimintaan -alasivulta.

Missä TREYn toimisto sijaitsee?

TREYn toimisto sijaitsee Hervannan kampuksen päärakennuksen 1. ja 2. kerroksissa osoitteessa Korkeakoulunkatu 10, 33720 Tampere. Lisäksi ylioppilaskunnalla on palvelupisteet Hervannan kampuksella päärakennuksen 2. kerroksessa ja keskustakampuksen Päätalossa huoneessa E246 (Alakuppilan vieressä).

Voinko noutaa lukuvuositarrani jonkun muun ylioppilaskunnan palvelupisteeltä?

Voit noutaa lukuvuositarrasi kaikkien muiden ylioppilaskuntien palvelupisteeltä, pois lukien Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) palvelupiste. Tarran noutaminen muualta maksaa viisi euroa. Ennen tarran noutamista sinun tulee maksaa TREYn jäsenmaksu ja olla yhteydessä TREYn toimistohenkilökuntaan. TREYn toimisto tarvitsee nimesi ja opiskelijanumerosi. Voit toimittaa tiedot sähköpostitse osoitteeseen help@trey.fi.

Olen uusi opiskelija, milloin voin tilata opiskelijakorttini?

Opiskelijakortin voi tilata, kun ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettu ja yliopiston opiskelijatietorekisteriin on päivittynyt tieto opinto-oikeutesi alkamisesta. Uusien opiskelijoiden kohdalla opiskelijatietorekisteriä aletaan päivitää lukukauden alkaessa 1. elokuuta, joten opiskelijakortin tilaaminen on mahdollista tämän tiedon päivityttyä – yleensä muutaman päivän kuluttua lukukauden alusta.

Voiko toinen henkilö noutaa lukuvuositarran puolestani?

Kyllä voi, mutta hänellä tulee olla korttisi mukanaan. Emme luovuta irrallisia tarroja.

Opiskelen Kaupin kampuksella tai keskustakampuksella. Miksi opiskelijakortin tilaaminen ei onnistu, vaikka olen ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun?

Tilausjärjestelmä ottaa keskustan ja Kaupin kampuksen opiskelijoiden jäsentiedot suoraan HAKA-järjestelmästä. Tiedot päivittyvät 1.8. alkaen, mutta isojen tietomassojen siirto vie oman aikansa. Kortin tilaamista kannattaa yrittää muutaman päivän kuluttua lukukauden alkamisesta.