Koulutuspoliittinen edunvalvonta, eli tuttavallisemmin kopo, käsittää opiskeluun, opetukseen, opiskelijan oikeusturvaan sekä yliopistoon ja sen hallintoon liittyviä asioita. Kopossa käsitellään siis asioita, jotka jokapäiväisesti koskettaa aivan jokaista Tampereen yliopiston opiskelijaa.

Kopossa keskitytään seuraaviin edunvalvonnan mm. Hallinnon opiskelijaedustajien, eli hallopedien kouluttamiseen ja toiminnan koordinointiin, josta saat lisätietoa sitä kuvaavalta alasivulta. Lisäksi koulutuspolitiikassa käsitellään opiskelijoita koskevien lakien, säännöstöjen ja ohjeiden tuntemiseen ja niissä annettujen opiskelijoiden oikeuksien puolustamiseen. Osa kopon työtä on myös valtakunnallinen ja paikallinen vaikuttaminen yhdessä Tamkon ja SYL:n kanssa.

Ylioppilaskunnassa koulutuspoliittista edunvalvontaa hoitavat ylioppilaskunnan hallituksen kopovastaavat sekä kopoasiantuntijat. Heidän tehtävänsä on pitää huolta opiskelijoiden äänen kuulumisesta kaikkialla yliopistolla ja varmistaa, että yliopiston henkilökunta muistaa päättäessään ajatella asioita myös opiskelijoiden kannalta. Ylioppilaskunnan koulutuspoliittisen sektorin tavoitat osoitteesta kopo@trey.fi.