Ylioppilaskunta ei rajaudu vain ylioppilaskunnan henkilökuntaan tai hallitukseen: me kaikki 18 000 tamperelaista yliopisto-opiskelijaa muodostamme ylioppilaskunnan – TREYn. Opiskelijoiden asema, hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan keskiössä. TREYssä  jokaisen on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisissa toimielimissä, jotka on esitelty alla.

Hallitus

Ylioppilaskunnan hallitukseen voi hakea jokainen ylioppilaskunnan jäsen. Hallituksen tehtävänä on käyttää toimeenpanovaltaa ja johtaa operatiivista toimintaa, kuten edunvalvontaa ja yhteisön luontia. Tarkempi kuvaus hallitustoiminnasta löytyy omalta alasivultaan täältä.

Edustajisto

Ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, edustajisto, valitaan kahden vuoden välein vaaleilla, joissa jokainen ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu. Äänestämällä vaaleilla vaikutat ylioppilaskunnan toimintaan. Tarkempi kuvaus edustajistosta löytyy edustajisto-alasivulta.

Toimielimet

Ylioppilaskunnalla tulee olemaan useita toimielimiä, jotka tukevat hallituksen ja edustajiston työtä.

Opiskelijaedustajat

Ylioppilaskunnalla on monia edustajia erilaisissa yliopiston ja sidosryhmien toimielimissä. Yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia kutsutaan hallopedeiksi. Opiskelijaedustajia haetaan vuosittain ja niistä kerrotaan tarkemmin omalla alasivullaan.

Työpaikat

Ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia antaa panos yhteisön hyväksi työtehtävien kautta. Vakituisten työntekijöiden lisäksi vuosittain valitaan useita projektityöntekijöitä, jolloin töitä voi helposti tehdä opintojen ohella. Lisää avoimista työpaikoista löydät alasivulta.

Vapaaehtoiset

Ylioppilaskunta tarvitsee apua esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja vapaaehtoisena voit olla mukana toteuttamassa onnistuneita elämyksiä koko ylioppilaskunnan jäsenistölle. Lähde mukaan esimerkiksi apulaiseksi tapahtumiin tai hae tapahtumajaosto Kollektiiviin, joka tekee ylioppilaskunnan tapahtumia ympäri vuoden!

Valiokunnat

Edustajisto valitsee vuosittain hallintovaliokunnan, talousvaliokunnan ja kunniavaliokunnan. Valiokuntien tehtävänä on toimia neuvoa antavina tahoina ja kerätä yhteen eri profiilien asiantuntijat. Oheisten yleiskuvausten lisäksi valiokunnista löytyy lisätietoa alasivulta

Hallintovaliokunta

Hallintovaliokunta koostuu edustajiston varsinaisista jäsenistä, joista jokainen on yhden edustajistoryhmän nimittämä. Käytännössä hallintovaliokunnassa on varsinaisia jäseniä yhtä monta kuin edustajistossa ryhmiä.

Talousvaliokunta

Talousvaliokunta koostuu edustajiston jäsenistä sekä ulkopuolisista asiantuntijoista, yleensä ylioppilaskunnan alumneista, jotka tuovat erilaista näkemystä ylioppilaskunnan talouteen strategisella tasolla.

Kunniavaliokunta

Kunniavaliokunta koostuu ylioppilaskunnan jäsenistä ja alumneista ja valiokunta päättää mm. kaikki ylioppilaskunnan huomionosoitukset.