Ylioppilaskunta ei rajaudu vain ylioppilaskunnan henkilökuntaan tai hallitukseen: me kaikki 18 000 tamperelaista yliopisto-opiskelijaa muodostamme ylioppilaskunnan eli TREYn. Opiskelijoiden asema, hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan keskiössä. TREYssä jokaisen on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisissa toimielimissä, jotka on esitelty alla.

Toimielimet ja vapaaehtoiset

Matalin kynnys osallistua ylioppilaskunnan toimintaan on lähteä vapaaehtoiseksi tai mukaan toimielinten toimintaan! Ylioppilaskunnalla on useita toimielimiä, joista voit lukea lisää Toimielimet ja vapaaehtoiset -alasivulta. Vapaaehtoisena voit olla mukana järjestämässä tapahtumia ja toteuttamassa onnistuneita elämyksiä kaikille opiskelijoille. Lähde mukaan esimerkiksi apulaiseksi tapahtumiin tai hae tapahtumajaosto Kollektiiviin, joka tekee ylioppilaskunnan tapahtumia ympäri vuoden!

Opiskelijaedustajat

Ylioppilaskunnalla on monia edustajia erilaisissa yliopiston ja sidosryhmien toimielimissä. Yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia kutsutaan hallopedeiksi, joka muodostuu sanoista ”hallinnon” ja ”opiskelijaedustajat”. Opiskelijaedustajia haetaan vuosittain ja niistä kerrotaan tarkemmin omalla alasivullaan.

Valiokunnat

Edustajisto valitsee vuosittain hallintovaliokunnan, talousvaliokunnan ja kunniavaliokunnan. Valiokuntien tehtävänä on toimia neuvoa antavina tahoina ja kerätä yhteen eri profiilien asiantuntijat. Lisätietoa valiokunnista löytyy lisätietoa alasivulta.

Edustajisto

Ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, edustajisto, valitaan kahden vuoden välein vaaleilla, joissa jokainen ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu ja voi asettua ehdolle. Asettumalla ehdolle ja äänestämällä vaaleilla vaikutat ylioppilaskunnan toimintaan. Tarkempi kuvaus edustajistosta löytyy edustajisto-alasivulta.

Hallitus

Ylioppilaskunnan hallitukseen voi hakea jokainen ylioppilaskunnan jäsen. Hallituksen tehtävänä on johtaa ylioppilaskunnan arkista toimintaa, kuten edunvalvontaa ja yhteisöllisyyden ylläpitämistä. Tarkempi kuvaus hallitustoiminnasta löytyy omalta alasivultaan täältä.

Työpaikat

Ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia antaa panos yhteisön hyväksi työtehtävien kautta. Vakituisten työntekijöiden lisäksi vuosittain valitaan useita projektityöntekijöitä, jolloin töitä voi helposti tehdä opintojen ohella. Lisää avoimista työpaikoista ylioppilaskunnassa löydät alasivulta.