Opintojen ohjauspalvelut

  • opintoneuvojat ja -suunnittelijat
  • opinto-ohjaajat

Ohjaustahot ja yhteystiedot tiedekunnittain löydät yliopiston sivuilta täältä. Yhteisten ohjauspalveluiden yhteystiedot löydät yliopiston sivuilta täältä.

Opintopsykologi

Opintopsykologi tarjoaa psykologipalveluja opiskelijoille erityisesti opintojen ongelmatilanteissa, mutta myös muissa elämän vaikeissa tilanteissa. Opintopsykologin yhteystiedot löytyvät yliopiston nettisivuilta.

Yksilölliset opiskelujärjestelyt

Opiskelijalle, jolla on oppimisen vaikeuksia tai jokin opiskeluun vaikuttava sairaus tai vamma, voidaan myöntää opiskelun tueksi yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä. Yksilöllisillä opiskelujärjestelyillä ei vaikuteta kurssin tai tutkinnon osaamistavoitteisiin, vaan niillä pyritään tukemaan tavoitteiden saavuttamista. Voit hakea yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä yliopiston yhteisistä opiskelun tukipalveluista. Lisätietoa yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä Intrasta täällä.

Opiskelijatuutorit

Ylioppilaskunta yhdessä yliopiston kanssa pyörittää tuutorointitoimintaa. Varsinkin opintojen alkutaipaleella oma tuutori on ensimmäinen henkilö, jonka puoleen kannattaa kääntyä. Jos tuutorisi ei osaa itse vastata kysymyksiisi, hän selvittää kenen puoleen voit kääntyä. Lue lisää aiheesta tuutoroinnin sivuilta.

Perheelliset opiskelijat

Käy tutustumassa  perheellisen opiskelijan oppaaseen issuu-palvelussa!

Hyvinvointi

Tutustu opiskelijahyvinvointia tukeviin palveluihin sivujemme hyvinvointi-osiossa.

Apua YTHS:ltä

YTHS:n palveluihin voit tutustua heidän nettisivuillaan.