Tervetuloa yliopistoon ja ylioppilaskuntaan! Tältä sivulta löydät tärkeimmät tiedot, joilla pääset alkuun opiskelijaelämässä!

Ylioppilaskunta

Tampereen ylioppilaskunta (tuttavallisemmin TREY) on kaikkien 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Ohjeet jäseneksi liittymiseen löytyvät täältä. Pääset tsekkaamaan täältä, mihin ainejärjestöön kuulut, sekä löytämään uusia harrastuksia ja kerhoja, joihin liittyä!

Tuutorointi

Jokaiselle Tampereen yliopistossa opintonsa aloittavalle opiskelijalle on nimetty opiskelijatuutori. Hän on yleensä saman alan kokeneempi opiskelija, jonka tehtävänä on tutustuttaa sinut alan opintoihin, yliopisto-opiskelun käytäntöihin sekä opiskelijaelämään ja yliopistoyhteisöömme. Monet tuutorit ottavat jo kesän aikana yhteyttä uusiin opiskelijoihin. Vaikka et yhteydenottoa saisikaan, odottaa tuutorisi sinua yliopistolla viimeistään orientaatiojakson ensimmäisenä päivänä maanantaina 19. elokuuta. Tuutoriryhmässäsi pääset tutustumaan muihin kanssasi opinnot aloittaviin fukseihin ja yliopiston kampuksiin eli opiskeluympäristöösi. Tuutoriryhmäsi kanssa pääset myös osallistumaan opiskelijajärjestöjen iltatapahtumiin heti orientaatioviikon aikana!

Tuutorointi järjestetään Tampereen yliopistossa yliopiston, ylioppilaskunnan ja ainejärjestöjen kesken. Jos sinua huolettaa jokin tuutoroinnissasi ennen opintojen alkua, voit olla yhteydessä TREYn tuutoroinnin asiantuntijaan sähköpostitse. Yhteystiedot löydät täältä.

Toimisto ja palvelupisteet

TREYn toimisto sijaitsee Hervannan kampuksen päärakennuksen 1. ja 2. kerroksissa. Toimistolla työskentelevät TREYn hallitus ja suurin osa työntekijöistä.

Opiskelijakorttien ja jäsenpalvelujen osalta voit kääntyä TREYn palvelupisteiden puoleen. Keskustakampuksen uusi palvelupiste aloittaa 1.8. päätalolla tilassa D213 (Alakuppilan ja kaariseinän jälkeen D-käytävän alussa) ja palvelee arkisin 9.15–11.00 ja 12.00–16.00. Hervannan kampuksen palvelupiste sijaitsee päärakennuksen 2. kerroksessa ja palvelee myös arkisin 9.15–11.00 ja 12.00–16.00. Palvelupisteiden poikkeusaukioloajoista tiedotetaan täällä.

Uutiskirje ja sosiaalinen media

Tilaa TREYn uutiskirje tästä, niin pysyt ajan tasalla tärkeistä uutisista ja tapahtumista! Englanninkielisen uutiskirjeen voit tilata täältä. Uutiskirjeet ilmestyvät perjantaisin puolenpäivän aikaan.

Seuraa ylioppilaskuntaa sosiaalisessa mediassa @treytampere

     

Me opiskelijat – Fuksiopas

TREY tuottaa vuosittain fuksioppaan nimeltä Me opiskelijat. Fuksioppaita jaetaan paperisena versiona, mutta löydät sen myös kätevästi verkosta täältä. Englanninkielinen opas löytyy täältä.

Opiskelun aloittamisen muistilista

Tampereen yliopisto on kerännyt sivuilleen kätevän muistilistan opiskelun aloittamista varten. Muistilista sisältää tietoa niin opiskelupaikan vastaanottamisesta, opiskelijakortin tilaamisesta kuin opinnoista ja arjen sujumiseen liittyvistä käytännön asioista. Löydät listan täältä.