Uutiset Gazassa ja Israelissa tapetuista siviileistä järkyttävät meitä kaikkia. Tampereen ylioppilaskunta tuomitsee alueella tapahtuvan väkivallan ja vaatii Suomea tarttumaan toimiin rauhan aikaansaamiseksi ja sodan päättämiseksi. Lähes kymmenentuhatta tapettua siviiliä ja heidän läheisensä ovat sodan suurimpia kärsijöitä, ja vaadimme siviileihin kohdistuvan väkivallan ja tappamisen lopettamista välittömästi.
Mikään tilanne ei oikeuta rasismiin, antisemitismiin tai islamofobiaan, eikä minkäänlaiselle syrjinnälle tule antaa tilaa. Haluamme esittää tukemme kaikille opiskelijoillemme, joita tilanne koskettaa. Muistathan, että keskusteluapua on saatavilla, ja avun hakeminen on suositeltavaa ja tärkeää erityisesti, jos tilanne koskettaa sinua henkilökohtaisesti. Mieli ry:n blogissa on vinkkejä sotaan liittyvien uutisten aiheuttamien tunteiden käsittelyyn.
- Jos tarvitset keskusteluapua, MIELI ry:n kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111.
- Ota jaksamisesi puitteissa selvää tilanteesta luotettavista lähteistä ja jaa lähipiirissäsi tietoa sekä auttamisen keinoja. Muista lähdekritiikki viestiessäsi tilanteesta sosiaalisessa mediassa.
- Ole armollinen itsellesi uutisten seuraamisessa ja pidä taukoja sosiaalisesta mediasta ja uutisista tarpeen tullen.
- Kanavoi oloasi toiminnaksi, ja selvitä, miten voisit olla avuksi. Hyvä keino auttaa sodan uhreja ovat esimerkiksi lahjoitukset, joita voit tehdä mm. Unicefille ja Pelastakaa lapset ry:lle.
Mannerheimin lastensuojeluliitto on koonnut ohjeita, miten puhua lapsille konflikteista tai sodasta.
Vaikka Lähi-itä onkin kaukana Suomesta, sota ja sen hirvittävät vaikutukset koskettavat henkilökohtaisesti monia korkeakouluyhteisössämme jäseniä. Toivomme, että tuemme tilanteessa toinen toisiamme, ja vaadimme, että Suomen valtio tekee osansa rauhan takaamiseksi ja väkivallan lopettamiseksi.