Ylioppilaskunta järjestää useita perinteisiä tapahtumia. Tapahtumakalenteriimme voit tutustua TREYn sivuilla täällä.

Haluatko opiskelijayhtyeesi esiintymään tapahtumaamme? Lue lisää bändipankista!

Järjestöstartti

Järjestöstartti järjestetään alkuvuodesta tammikuussa tai helmikuussa ja on kaikkien järjestötoimijoiden yhteinen koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Tapahtumassa kouluttaudutaan erilaisissa työpajoissa, pidetään hauskaa iltaohjelmassa ja tutustutaan muihin järjestötoimijoihin. Tapahtuman työpajoissa käsitellään useita järjestötoimintaan liittyviä aiheita, kuten kokoustekniikkaa, ryhmän johtamista ja viestintää.

Kopokonferenssi

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä kopokonferenssi kerää Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun koulutuspolitiikasta eli koposta kiinnostuneet henkilöt yhteen konferenssipäiväksi. Tapahtumassa on ollut perinteisesti kiinnostavia puhujia ja workshoppeja, joissa keskitytään koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen, vaikuttajaksi kasvamiseen tai muuhun ajankohtaiseen koulutuspoliittiseen aiheeseen. Tapahtuma huipentuu iltaohjelmaan, jossa rennossa meiningissä on mahdollista tutustua muihin paikallisiin kopomielisiin.

Wappu

Tamperelainen opiskelijawappu yhdistää eri alojen opiskelijat pariviikkoisen wappuhulinan merkeissä! Wapun aikana on satoja eri järjestöjen järjestämiä tapahtumia ympäri kaupunkia, ja jokaiselle löytyy jotain näettävää ja koettavaa! Lue lisää Wapusta sen omalta alasivulta.

Kv-viikko

Kansainvälinen viikko eli tuttavallisemmin kv-viikko kerää yhteen monien tahojen kansainvälisiä tapahtumia. Tapahtumia ovat järjestäneet muun muassa ylioppilaskunnan kv-jaosto, opiskelijajärjestöt, kaveriporukat ja yliopisto. Tapahtumien kirjo on laaja: vuoden 2018 kv-viikolla on voinut osallistua kiltojen vaihtoinfoihin, eri maiden opiskelijakulttuurien esittelyihin, sitseille sekä olutmaistiaisiin.

Kupillinen kopoa

Kuukausittain järjestettävä Kupillinen kopoa kerää kopotoimijat ja koposta kiinnostuneet keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia liittyen ajankohtaisiin opiskelun, opintojen ja tiedekuntien asioihin naposteltavan ääreen. Tapahtumassa käydään läpi myös tiedekuntaneuvostojen esityslistoja tarvittaessa. Tapaaminen on suunnattu ainejärjestöjen kopo- ja opintovastaaville, puheenjohtajille ja hallopedeille, mutta on avoin myös muille kiinnostuneille.

Tuutoreiden tapahtuma

Tuutoreille ja kv-tuutoreille syksyn alussa järjestettävä tapahtuma, jonka päätarkoitus on tutustuttaa tuutoreita toisiinsa. Ohjelma koostuu asiapitoisemmasta workshop-tyylisestä puuhailusta sekä täysin vapaamuotoisesta hengailusta.

Yliopiston lukuvuoden avajaiset

Avajaiset nimensä mukaisesti avaavat yliopistoyhteisön uuden lukuvuoden ja sijoittuvat yleensä syyskuun ensimmäiselle viikolle. Lukuvuoden Avajaiset järjestetään yhteistyössä yliopiston kanssa ja tapahtumaa sekä toimintaa on tarjolla koko päivän ajan aina yliopiston avajaisjuhlasta iltabileisiin. Tarkoituksena on saattaa koko yliopistopoppoo yhteen sekä toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi.

Fuksisuunnistus

Fuksisuunnistus on ylioppilaskunnan mahtava 1500 hengen rastikierros fukseille!. Fuksit lähetetään joukkueittain matkaan neljästä eri lähtöpisteestä, ja he kiertävät erilaisten ylioppilaskunnan piirissä toimivien opiskelijajärjestöjen rasteilla, joilla he suorittavat erilaisia tehtäviä pisteitä keräten. Suurimmat kokonaispistemäärät keränneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä Tullikamarilla!

Ylioppilaskunnan vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat ylioppilaskunnan taipaletta juhlistava akateeminen pöytäjuhla, jossa yhteisö ja sidosryhmät kokoontuvat juhlistamaan jälleen yhtä ylioppilaskunnan toimintavuotta. Vuosijuhlat rakentuvat perinteisesti cocktail-tilaisuudesta, illalla järjestettävästä pöytäjuhlasta ja seuraavan aamun silliaamiaisesta. Tutustu TREYn historiallisiin ensimmäisiin vuosijuhliin uutisestamme!

Hyvinvointiviikko

Hyvinvointiviikko on ylioppilaskunnan, Tamkon ja järjestöjen yhteistyössä järjestämä koko viikon kestävä tapahtumarupeama. Viikon ohjelmasta löytyy monenlaista hyvinvointiteemaista tapahtumaa, joihin opiskelijat voivat osallistua matalalla kynnyksellä. Aikaisempina vuosina ohjelmaan on sisältynyt mm. Yhteislenkkejä, hyvinvointimessut, parihierontaa, valokuvausretkeä ja paljon muuta.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Itsenäisyyspäivänä Tampereen ylioppilaat järjestävät soihtukulkueen itsenäisyyden kunniaksi. Reitti lähtee Keskustakampuksen Päätalon edestä, ja päättyy Keskustorille. Matkalla käydään laskemassa seppele Kalevan hautasmaalla.