Ylioppilaskunta järjestää useita perinteisiä tapahtumia. Haluatko opiskelijayhtyeesi esiintymään tapahtumaamme? Lue lisää bändipankista.

Tamperelainen opiskelijawappu yhdistää eri alojen opiskelijat pariviikkoisen wappuhulinan merkeissä! Wapun aikana on satoja eri järjestöjen järjestämiä tapahtumia ympäri kaupunkia, ja jokaiselle löytyy jotain näettävää ja koettavaa! Lue lisää Wappu-sivulta.

Ylioppilaskunnan järjestämät sitsit, johon kaikki ovat tervetulleita! Sitsejä järjestetään kahdesti vuodessa: yhdet keväällä ja yhdet syksyllä.

Laskiaisrieha on ylioppilaskunnan yhteinen mäenlaskutapahtuma. Tarkoituksena on laskea joko kaupasta saatavilla pulkilla, tai rakentaa kokonaan oma mäenlaskuväline!

Tuutoreille ja kv-tuutoreille syksyn alussa järjestettävä tapahtuma, jonka päätarkoitus on tutustuttaa tuutoreita toisiinsa. Ohjelma koostuu asiapitoisemmasta workshop-tyylisestä puuhailusta sekä täysin vapaamuotoisesta hengailusta.

Avajaiset nimensä mukaisesti avaavat yliopistoyhteisön uuden lukuvuoden ja sijoittuvat yleensä syyskuun ensimmäiselle viikolle. Lukuvuoden Avajaiset järjestetään yhteistyössä yliopiston kanssa ja tapahtumaa sekä toimintaa on tarjolla koko päivän ajan aina yliopiston avajaisjuhlasta iltabileisiin. Tarkoituksena on saattaa koko yliopistopoppoo yhteen sekä toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi.

Fuksisuunnistus on ylioppilaskunnan mahtava 1500 hengen rastikierros fukseille!. Fuksit lähetetään joukkueittain matkaan neljästä eri lähtöpisteestä, ja he kiertävät erilaisten ylioppilaskunnan piirissä toimivien opiskelijajärjestöjen rasteilla, joilla he suorittavat erilaisia tehtäviä pisteitä keräten. Suurimmat kokonaispistemäärät keränneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä Tullikamarilla!

Itsenäisyyspäivänä Tampereen ylioppilaat järjestävät soihtukulkueen itsenäisyyden kunniaksi. Reitti lähtee Keskustakampuksen Päätalon edestä, ja päättyy Keskustorille. Matkalla käydään laskemassa seppele Kalevan hautasmaalla.

Hyvinvointiviikko on ylioppilaskunnan, Tamkon ja järjestöjen yhteistyössä järjestämä koko viikon kestävä tapahtumarupeama. Viikon ohjelmasta löytyy monenlaista hyvinvointiteemaista tapahtumaa, joihin opiskelijat voivat osallistua matalalla kynnyksellä. Aikaisempina vuosina ohjelmaan on sisältynyt mm. Yhteislenkkejä, hyvinvointimessut, parihierontaa, valokuvausretkeä ja paljon muuta.

Kansainvälinen viikko eli tuttavallisemmin kv-viikko kerää yhteen monien tahojen kansainvälisiä tapahtumia. Tapahtumia ovat järjestäneet muun muassa ylioppilaskunnan kv-jaosto, opiskelijajärjestöt, kaveriporukat ja yliopisto. Tapahtumien kirjo on laaja: vuoden 2018 kv-viikolla on voinut osallistua kiltojen vaihtoinfoihin, eri maiden opiskelijakulttuurien esittelyihin, sitseille sekä olutmaistiaisiin.

Vuoden alussa järjestettävä ainejärjestö-, edunvalvonta- ja kerhotoimijoiden yhteinen koulutus- ja verkostoitumistapahtuma kokoaa uudet ja vanhat järjestötoimijat yhteen. Päivän aikana on workshoppeja monipuolisesti eri toimenkuville, ja verkostoitumista jatketaan illalla rennolla meiningillä.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä kopokonferenssi kerää Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun koulutuspolitiikasta eli koposta kiinnostuneet henkilöt yhteen konferenssipäiväksi. Tapahtumassa on ollut perinteisesti kiinnostavia puhujia ja workshoppeja, joissa keskitytään koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen, vaikuttajaksi kasvamiseen tai muuhun ajankohtaiseen koulutuspoliittiseen aiheeseen. Tapahtuma huipentuu iltaohjelmaan, jossa rennossa meiningissä on mahdollista tutustua muihin paikallisiin kopomielisiin.

Kuukausittain järjestettävä Kupillinen kopoa kerää kopotoimijat ja koposta kiinnostuneet keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia liittyen ajankohtaisiin opiskelun, opintojen ja tiedekuntien asioihin naposteltavan ääreen. Tapahtumassa käydään läpi myös tiedekuntaneuvostojen esityslistoja tarvittaessa. Tapaaminen on suunnattu ainejärjestöjen kopo- ja opintovastaaville, puheenjohtajille ja hallopedeille, mutta on avoin myös muille kiinnostuneille.